Vinkkejä lastenhoitajille

Lasten hoitaminen ensimmäistä kertaa: mitä sinun tulee tietää

 • Lisää profiiliisi selkeä kuvaus itsestäsi ja työtaidoistasi. Kerro niin tarkkaan, kuin pystyt.
 • Valitse ne vanhemmat joihin haluat ottaa yhteyttä. Sovi puhelinaika, jotta opit tuntemaan heidät paremmin. Jos puhelinkeskustelu sujuu odotusten mukaisesti, olisi aika sopia tapaaminen, jotta pääset tutustumaan perheen lapseen. Muista suostua tapaamisiin vain niiden käyttäjien kanssa, joihin todella luotat, sillä me emme Babysitsillä tutki tai tarkasta sivullemme rekisteröityviä vanhempia.
 • Ota tapaamiseen joku mukaasi etenkin, jos olet alle 18-vuotias, sillä et voi koskaan olla varma, kenen kanssa olet tekemisissä.
 • Jos vanhempi haluaa, että haet heidän lapsensa päiväkodista tai koulusta, voi olla tarpeellista, että sinut ensin esitellään opettajille tai muulle henkilökunnalle. Pyydä vanhempaa järjestämään kaikki mahdolliset tarpeelliset tapaamiset.
 • Pidäthän mielessä, että on tavallista, jos vanhempi pyytää sinua näyttämään henkilöllisyystodistuksen ensitapaamisen yhteydessä. Älä kuitenkaan koskaan lähetä kopiota henkilöllisyystodistuksestasi sähköpostitse, vaan näytä se heille kasvotusten.
 • Ikä on tärkeä asia. Babysitsin ikärajana on 13 vuotta, jotta voimme varmistaa alustalla tarjoattavien palveluiden laadun ja luotettavuuden.

Erinomaisin (osa-aika) työ

Lasten hoitaminen on ehkä hauskin työ, jota voi olla. Pääset leikkimään tai pelaamaan lasten kanssa ja voit rentoutua, kun he käyvät nukkumaan. Babysitsin avulla työstä tulee entistä nautinnollisempaa, sillä pääset itse päättämään omista työtunneista ja työnantajista!

Jos haluaisit tehdä lasten hoitamisesta kokopäivätyön itsellesi, harkitse rekisteröitymistä perhepäivähoitajaksi perhepäivätoimistoon. Riippuen toimistosta, sinun voi olla mahdollista osallistua kursseille ja oppia uusia asioita, jotta voit kehittyä oman alasi ammattilaiseksi. Vanhemmat monissa maissa ovat myös motivoituneempia palkkaamaan sinut, sillä he voivat saada avustuksia valtiolta!

Sisäänotto kaavake

Pyydä vanhempia täyttäämään tämä kaavake, ennen kuin aloitat lasten hoitamisen. Tämä auttaa varmistamaan, että ongelmia ei ilmene, kun olet lasten kanssa.

Tarkastele sisäänotto kaavaketta

Valmistaudu

 1. Aikatauluttaminen. Tarkista aikataulusi, jotta olet varmasti saatavilla hoitamaan lapsia, silloin kun sitä on pyydetty. Varmista vanhemmilta, mihin aikaan ja kuinka pitkään lapsia pitää hoitaa. Suunnittele tapaamisia Babysitsin kautta. Me pidämme sinut aikataulussa muistutuksilla. Muista, että voit aina yrittää neuvotella ajankohdista ja kestoista, vaikka se ei täysin kohtaisikaan vanhempien toiveiden kanssa. Sinun ei pitäisi koskaan suostua hoitamaan lapsia, kun sinun pitäisi olla koulussa, töissä tai katsomassa omien lastesi perään (ellet ole rekisteröitynyt vanhemmat-auttavat-vanhempia -palveluun).
 2. Erityisohjeet vauvoille. Jos hoitamasi lapsi on vauva, pyydä vanhemmilta tarkat ohjeet siitä, miten lasta hoidetaan. Sinun tulee esimerkiksi tietää, missä lastenhoitotarvikkeet, kuten vaipat ja tutit, sijaitsevat.
 3. Sovi siitä, mitä tavaroita kodissa saa käyttää. Jos hoidat lapsia vanhempien luona, älä oleta, että voit käyttää talon kaikkia mukavuuksia (jääkaappi, televisio, puhelin jne.). Selvitä aina etukäteen, mitä saat heidän kodissaan käyttää, jotta mahdollisilta ei-toivotuilta kokemuksilta vältytään.
 4. Kodin säännöt. Varmista aina vanhemmilta, onko joku tulossa kylään ja täytyykö sinun vastata puhelimeen sen soidessa. Voit myös pyytää vanhempia tekemään soitonsiirron kotipuhelimesta matkapuhelimiinsa, jotta et häiriinny ja voit keskittyä lapsiin. Pyydä vanhempia myös selventämään, kenelle puhelimeen pitää vastata.
 5. Lähde tutkimusmatkalle. Mitä lapset tykkäävät tehdä? Lapsilla on iästä riippuen erilaisia kiinnostuksen kohteita. Opi, mistä he pitävät ja räätälöi lastenhoitotaitosi jokaiselle lapselle sopivaksi.

Miten toimia silloin, kun jäät lasten kanssa

Lasten hoitaminen vaatii hieman harjoittelua, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Aina on oltava valmiina yllätyksellisiin tilanteisiin, sillä et voi koskaan tietää, milloin vauvalle täytyy vaihtaa vaippa tai milloin lapsi sotkee.

Askel askeleelta

 1. Kirjoita ylös seuraavat tiedot: puhelinnumero, osoite, kotipuhelin (paikka, jossa hoidat lapsia), lasten nimet ja (hätätapauksia varten) hätäyhteystiedot sekä lasten allergiat. Kysy aina, missä ensiapupakkaus sijaitsee.
 2. Älä koskaan avaa ovea tuntemattomille. Oman turvallisuutesi vuoksi, avaa ovi ainoastaan niille henkilöille, joita joko sinä tai vanhemmat odottavat kylään. Tarkista aina ennen avaamista, kuka oven takana on sekä muista kysyä vanhemmilta etukäteen lupa niiden vieraiden varalta, joita itse kutsut heidän kotiinsa. Jos sinua epäilyttää, soita aina ensin ennen oven avaamista vanhemmille tai jätä ovi avaamatta.
 3. Tiedä, mitä aiot lasten kanssa tehdä. Jos teillä on lasten kanssa yhdessä paljon aikaa, miksi ette kokeilisi taiteilua ja askartelua? Voit myös pyytää lasta ehdottamaan jotain hauskaa ja turvallista tekemistä, jotta kokemus on heille entistä miellyttävämpi ja mielenkiintoisempi. Positiivisella ja iloisella asenteella pääsee pitkälle! Keräsimme tämän sivun yläreunaan ideoita tekemiseen inspiroidaksemme sinua.
 4. Pidä lapsi samassa huoneessa ja näköyhteyden päässä, jotta varmistat hänen turvallisuuden.Turvallisuus on kaiken edellä. Varmista, että pidät hoitamaasi lasta silmällä. Älä koskaan anna lapsen leikkiä ulkona ilman valvontaa tai vie lasta ulos ilman vanhempien hyväksyntää!
 5. Laita lapsi nukkumaan silloin, kun vanhemmat ovat pyytäneet. On tärkeää, että lapsi on sängyssä siihen aikaan, kun vanhemmat ovat pyytäneet, jotta lapsen päivittäinen rytmi ei häiriinny. Tämä on erityisen tärkeää pienemmille lapsille; jos he ovat sängyssä liian ajoissa he heräävät liian aikaisin, eivätkä saa enää nukutuksi. Jos lapsi ei halua mennä sänkyyn, voit antaa hänelle lempilelunsa halittavaksi tai lukea iltasadun. Muista, että pienet lapset voivat muuttua kiukkuisiksi silloin, kun ovat väsyneitä. Muista myös käydä katsomassa lasta säännöllisesti.
 6. Leiki lasten kanssa! Lapset rakastavat leikkimistä, joten älä pelkää käsiesi likaamista! Ole vain oma itsesi ja pidä hauskaa – jos sinulla on hauskaa niin mahdollisuudet sille, että lapsellakin on, ovat korkealla. Muista, että lapset kertovat vanhemmilleen kanssasi viettämästään ajasta, joten tee heidän kokemuksestaan positiivinen.
 7. Siivoa jäljet, ennen kuin vanhemmat tulevat. Tähtää siihen, että talo on lähtiessäsi samassa kunnossa kuin se oli, kun saavuit sinne. Tämä tarkoittaa omiesi ja lasten jälkien siivoamista. Voit aina pyytää lapsia laittamaan lelut pakoilleen, mutta älä laita heitä tiskaamaan puolestasi, sillä sinä olet vastuussa heistä, eivät he sinusta.

Ensimmäinen yhteys perheen kanssa

Suosittelemme vahvasti lastenhoitajia tapaamaan vanhemmat ja lapset ennakkoon. Oman turvallisuutesi vuoksi suosittelemme, että ehdotat vanhemmille tapaamista julkisella paikalla ja otat tutun henkilön mukaasi.

Sinun pitäisi tuntea olosi mukavaksi toisen osapuolen kanssa, vaikka tämä tarkoittaisi useita tapaamisia ennen varsinaista lastenhoito tapaamista. Vanhemmat voivat myös pyytää sinua hoitamaan lastaan ensimmäistä kertaa niin, että ovat itse paikalla. Tällä tavalla he oppivat tuntemaan tapasi hoitaa lapsia ja sinä voit samalla esittää heille kysymyksiä. Jos päätät hoitaa lapsia sinun luonasi, varmista, että vanhemmat ovat vierailleet kotonasi ainakin kerran ennen lasten tuomista.

Jos tapaamisenne oli onnistunut ja haluat hoitaa perheen lapsia, niin suosittelemme kirjoittaamaan ylös kaikki tärkeät tiedot ennen kuin jäät lasten kanssa. Voit käyttää meidän sisäänotto kaavaketta ohjeistuksena.

Babysits tarjoaa yksityisen viestipalvelun helpottaakseen käyttäjien välistä yhteydenpitoa. On tärkeää, että kommunikoit muiden käyttäjien kanssa Babysitsin kautta siihen asti, kunnes tunnet olosi tarpeeksi mukavaksi siirtyä käyttäämään muita viestipalveluja. Pidäthän mielessä, että emme voi auttaa sinua niiden valitusten kanssa, jotka liittyvät muilla alustoilla käytyjen keskustelujen sisältöön, sillä me emme pysty kirjaamaan niitä ylös. Käytät muita viestipalveluja omalla riskillä!

Lasten hoitaminen kaverin kanssa

Saatavilla oleva apu on aina mukavaa ja etenkin niissä tapauksissa, joissa hoidettavia lapsia on useita. Jos vanhemmat antavat luvan, mikset kutsuisi ystävän kylään auttamaan sinua ja pitämään seuraa, kun lapset ovat nukkumassa?

Haluatko lisää vinkkejä?