Ensimmäinen kerta etä-lapsenvahtina

Ensimmäinen kerta etä-lapsenvahtina

Kirjoittanut: Babysits, 5 min lukuaika

Joko olet kuullut lastenhoidosta etänä? Oletko utelias ja haluat auttaa vanhempia ja lapsia olemalla virtuaalinen lapsenvahti näinä haastavina aikoina? Tässä muutama vinkki, ja oikeita kokemuksia Supersittereiltä ja Babysitsin tiimiltä, jotka kokeilivat tarjota lastenhoitoapua etänä ensimmäistä kertaa.

Kokemuksia virtuaalisilta lastenvahdeilta ja tuutoreilta

Me Babysitsissä kokeilimme lastenhoitoa etänä, jotta voimme antaa vinkkejä lastenhoitajille jotka myös haluavat kokeilla sitä. Sen lisäksi pyysimme muutamaa supersitteriä jakamaan kokemuksensa meidän kanssamme. Haluatko tietää miten se onnistui? Tässä on muutama palaute;

Deborah - “Tätini kertoi että serkkuni tuntee olonsa yksinäiseksi nyt kun hän ei voi tavata luokkatovereita ja muita kavereita. Auttaakseni häntä, soitin hänelle ja jutelimme hetken. Lopuksi luin hänelle oman lapsuuteni lempikirjan, ja se oli todella hyvä idea. Serkkuni todellakin nautti puhelustamme, ja kirjan kuuntelemisesta. Sovimme, että teemme tämän viikottain!”

Julia - “Kokeilin virtuaalista läksyapua Marien kanssa ensimmäisen kerran muutama päivä sitten. Luulen että olin eniten hyödyksi siinä, että hän pysyi viihdytettynä sillä aikaa kun hänen vanhempansa työskentelivät kotona. Olemalla läsnä virtuaalisesti ja vastaamalla hänen kysymyksiinsä auttoi häntä keskittymään, ja aktivoi omat aivoni yllättävän monimutkaisilla matematiikkatehtävillä!”

Elena - “Ensimmäinen kokemukseni virtuaalisena lastenhoitajana oli todella mukava. Opettelimme Victorian kanssa numeroita yhdestä kymmeneen. Tämä harjoitus oli helppo ruudun välityksellä. Ainoa ongelma mitä meillä oli, oli ajoittain huono nettiyhteys. Mutta muuten kaikki sujui oikein hyvin, ja hän oppi nopeasti. Odotan jo innolla seuraavaa tuutorointia!”

Charlotte - “Kun kuulin lastenhoidosta etänä Babysitsissä, minun on myönnettävä että mietin miten ihmeessä se voi olla mahdollista. Nyt vahdin Valentineä etänä sillä aikaa kun hänen vanhempansa työnskentelevät kotoota. Meillä oli hauskaa, kehitimme jopa tanssin ja askartelimme yhdessä.”

Joseph - “Kokemukseni virtuaalisena lastenhoitajana Lizzylle oli miellettömän hauska. Soitimme pianoa yhdessä ja yritin auttaa häntä oppimaan joitakin perus säkeistöä. Oli hieman enemmän haastavampaa näyttää hänelle mitä koskettimia hänen tulisi soittaa, mutta pienellä harjottelulla ja kameran siirtämisellä jotta hän näki missä minun käteni soittivat, se toimi melko hyvin!”

Vinkkejä ensimmäiseen virtuaaliseen lastenhoitotapaamiseen

Ensimmäinen lastenhoitotapaaminen uuden perheen kanssa on aina jännittävää. Netin kautta se on vielä enemmän jännittävämpää! Järjestäkää ensin tutustumispuhelu yhdessä vanhempien ja lasten kanssa esimerkiksi Skypen kautta. Tutustumispuhelun aikana teillä on mahdollisuus tutustua toisiinne hieman enemmän, sopia tuntipalkasta, jakaa yhteystiedot hätätilanteita varten, jutella millaisia aktiviteettejä aiotte tehdä lasten kanssa sekä kuinka pitkään lastenhoitotapaaminen tulee kestää. Yritä muodostaa yhteys lapseen (tai lapsiin) jo ensimmäisen tapaamisen aikana, jotta tutustutte toisiinne ainakin vähän.

Kun ensimmäinen lastenhoitotapaaminen koittaa, suosittelemme että vanhempi on paikalla ensimmäisten minuuttien aikana. Kun lapsi on saanut yhteyden lastenhoitajaan ja alkaa tekemään jotain hauskaa, vanhempi voi poistua huoneesta, tai jättää lapsi lastenhoitajan kanssa. * Varmista aina että vanhempi pysyy samassa talossa tai huoneessa lapsen kanssa.

Ensimmäinen hauska aktiviteetti tehdä yhdessä lapsen kanssa on piirrä elämäsi. Tämä auttaa teitä tutustumaan toisiinne paremmin. Helpompaa on, että lastenhoitaja tekee tämän ensin jotta hän voi näyttää esimerkkiä lapselle. Kerro itsestäsi, harrastuksistasi, missä asut ja ketkä ovat ystäviäsi. Sillä aikaa kun kerrot nämä asiat, piirrät ne ja näytät lapselle. Kun olet kertonut kaikki mukavat asiat itsestäsi, on lapsen vuoro!

Vinkkejä testiryhmältämme virtuaaliseen lastenhoitoon

Babysitsin testiryhmä kokosi 8 lisävinkkiä erityisesti sinulle joka aiot kokeilla virtuaalisena lastenhoitajana olemista ensimmäisen kerran.

  • Vinkki 1: Vanhemman tulisi aina olla samassa talossa tai jopa samassa huoneessa lapsen kanssa.

  • Vinkki 2: Ennen kuin aloitat virtuaalisena lastenhoitajana, muista kysyä vanhemman puhelinnumeroa. Jos jotain tapahtuu, lapsen täytyy käydä vessassa, internetyhteyden kanssa on ongelmia, lapsi ei jaksa enää keskittyä jne. voit helposti soittaa vanhemmalle joka voi tulla huoneeseen auttamaan lasta.

  • Vinkki 3: Muista että kaikki aktiviteetit vaativat todennäköisesti hieman enemmän aikaa ja vaivannäköä kuin normaalisti. Etenkin kun opetat jotakin lapselle, kuten musiikin soittamista, tai kun avustat koulutehtävissä. Pysy aina kärsivällisesnä äläkä unohda säännöllisiä taukoja.

  • Vinkki 4: Kun opetat instrumenttien soittoa, varmista että webbikamera osoittaa käsiisi kasvojen sijaan. Näin lapsella on helpompi oppia.

  • Vinkki 5: Lastenhoito etänä ei ole pieniä lapsia varten. Kun lapsi osaa puhua, istua itsekseen, ja pystyy keskittymään pitempään kuin 30 minuuttia, lapsi on valmis virtuaaliseen lastenhoitoon. Jos vanhemmat eivät ole varmoja että heidän lapsi on valmis, suosittelemme että kokeilette muutaman minuutin kun vanhemmat ovat vielä paikalla, ja päätätte sitten jos lastenhoito etänä toimii heidän lapselleen.

  • Vinkki 6: Lastenhoito etänä ei ole tarkoitettu koko päiväksi. Jos vanhemman on keskityttävä töihin, tai heillä on kokous, lastenhoitoapu etänä sopii täydellisesti. 1-3 tuntiin on hyvä aika virtuaaliselle lastenhoidolle, mutta emme suosittele tätä pitempää aikaa. Pidemmissä puheluissa lapsi todennäköisesti ei jaksa enää keskittyä.

  • Vinkki 7: On helpompaa käyttää tietokonetta puhelimen sijaan.

  • Vinkki 8: On olemassa monta aktiviteettia joita voitte tehdä yhdessä etä-lastenhoitotapaamisen aikana. Tässä on muutamia idoita mitä voittet tehdä ;opeta lapselle instrumentin soittoa, lue heille kirjaa, tanssikaa ja laulakaa yhdessä, askartelkaa yhdessä, auta lapsia heidän koulutehtäviensä kanssa, opeta lapselle vieraan kielen, jutelkaa, pelatkaa pelejä ja liikkukaa yhdessä.


Oletko sinäkin utelias lastenhoidosta etänä ja haluat kokeilla sitä? Mene profiiliisi ja valitse "käytettävissä etänä". Tekemällä tämän, vanhemmat jotka etsivät lastenhoitoapua etänä, voivat suodattaa, löytää profiilisi ja ottaa sinuun yhteyttä! Jaa mielellään kokemuksesi meidän ja yhteisön kanssa!