Vinkkejä koulun aloitukseen (Ilmaiset tulostettavat taulukot)

Vinkkejä koulun aloitukseen (Ilmaiset tulostettavat taulukot)

Kirjoittanut: Babysits
4 min lukuaika

Koulunpenkkiin palaaminen tai koulun aloittaminen voi olla stressaavaa monelle perheelle. Pitkän kesäloman jälkeen päivittäisiin rutiineihin palaaminen voi olla haastavaa, ja ylikuormittuminen kaikista asioista joita on muistettava ja tehtävä on tavallista. Onneksi meillä on sinulle koulunaloitusvinkkejä jonka avulla koulunaloituksen järjestely sujuu helpommin. Näillä vinkeillä lapsellasi on ehdottomasti helpompi aloittaa upeaa kouluvuosi!

Koulunaloitusvinkkejä koko perheelle

Käytä viikkokalenteria

Lasten valmistautuminen takaisin kouluun ei ole aina helppo tehtävä. Järjestelytaulukot voivat olla hyviä apuvälineitä pitääkseen asiat järjestyksessä koulun aloitusvaiheessa- Hyvä idea on tehdä oma viikkokalenteri jossa näkyy tulevat viikon tehtävät. Voit kiinnittää viikkokalenterin vaikka jääkaapin oveen jotta koko perhe pysyy ajan tasalla viikon tehtävistä.

viikkolukujärjestys

viikkolukujärjestys

Suunnittele etukäteen tehtävälistoilla

Vaikka oletkin superjärjestelmällinen vanhempi, joskus voit unohtaa jotakin. Älä huoli! Yksinkertainen tehtävälista voi auttaa sinua muistamaan tärkeät asiat ja pitää perhe järjestyksessä. Milloin sinun on katsottava poikasi jalkapallo-ottelu? Milloin sinun täytyy viedä tyttäresi soittotunnille? Mitä tarvitsee ostaa kaupasta? Mitä pakata mukaan piknikille? Kirjoita kaikki tehtävälistaan. Ripusta tehtävälista seinälle jotta se on näkyvillä.

tehtävälistat | tehtävälista

Palkintotaulukot

Jos lapsellasi on tylsää kesäloman aikana, mikset motivoisi heitä auttamaan kotitöissä, kuten huoneen siivoamisessa tai kukkien kastelussa. Voit myös käyttää palkintotaulukkoa muissa tehtävissä kuten kirjan lukemisessa tai instrumentin soitossa. Motivoidaksesi ja inspiroidaksesi lastasi tekemään tietyn tehtävän voit käyttää palkintotaulukkoa. Se on loistava ja leikkisä tapa saada lapsi suorittamaan tiettyjä tehtäviä. Palkintotaulukot toimivat erityisen hyvin taaperoille ja ala-asteikäisille, varsinkin jos käytät tarroja! Lapset rakastavat tarroja!

palkintotaulukot

palkintotaulukot

Luo päivittäinen rutiini

Onko sinulla ongelmia saada lapsi seuraamaan tiettyä aikataulua? Avain tähän on luoda yhtenäinen rutiini joka auttaa luomaan järjestystä ja rakennetta päivään. Esimerkiksi, koulutehtävät lounaan jälkeen, leikkiaika ennen illallista ja iltasadun lukeminen yhdessä ennen nukkumaanmenoa. Päivittäinen rutiini hyödyttää lasta tarjoamalla hänelle järjestelmällisen ympäristön, sillä äkkinäiset muutokset lapsen rutiineissa voi aiheuttaa levottomuutta ja stressiä sekä sinussa että lapsessa. Tämän takia on myös tärkeä luoda rutiini jo kesäloman aikana, erityisesti jos lapsi aloittaa koulun syksyllä. Se auttaa lasta sopeutumaan koulun alkuun sujuvammin. Onneksi lapsen rutiinien luominen ei ole erityisen vaikeaa.

![iltarutiini](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/fi/school/reward-chart-routine-image-2.png

morning routine

Haluatko mielummin luoda oman rutiinitaulukon tai palkintotaulukon eri tehtävillä? Prefer to create your own daily routine or reward chart with different tasks? Voit ladata ja tulostaa tyhjät mallipohjat jotka voit itse täyttää ja personalisoida mielesi mukaan!

Tee mikä sopii perheellesi parhaiten

Näillä vinkeillä pysyt ehdottomasti järjestyksessä sekä lomien että kouluvuoden aikana. Käytitpä sitten viikojärjestystä, tehtävälistaa tai rutiinitaulukkoa, valitse se, mikä toimii perheellesi parhaiten!

Toivomme että nämä vinkit auttavat takaisin kouluun siirtymisessä mahdollisimman sujuvasti! Tarvitsetko lastenhoitajan auttamaan koulun alkaessa?

Oletko kiinnostunut lukemaan lisää vanhempien vinkkejä?

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi