Ulkoilupäivän aktiviteetit

Ulkoilupäivän aktiviteetit

Kirjoittanut: Babysits, 2 min lukuaika

Jos hoidat lapsia kokonaisen päivän, miksi et kysyisi vanhemmilta, voitko viedä heidän lapsensa ulos pitämään hauskaa? On niin monia paikkoja, joissa ei pelkästään lapsilla, vaan myös sinulla voi olla hauskaa! Löydä ideoita päivän aktiviteetteihin alempaa.

Kotieläintarha

Kotieläintarhassa käynti on ihaninta lapsille, jotka tykkäävät eläimistä. Kotieläintarha on myös turvallinen tapa tutustutta lapset kesyihin eläimiin kuten poneihin, vuohiin, kanoihin ja kaneihin. Lapset ovat luonnostaan uteliaita ja seikkailunhaluisia, joten kanssakäyminen eläinten kanssa ilahduttaa heitä varmasti. Sinun ei tarvitse murehtia, sillä paikalla on yleensä eläintenhoitaja, joten sinäkin voit rentoutua ja nauttia kokemuksesta.


Puisto

Löytyykö lähistöltä leikkipuisto tai ihan vain puisto? Miksi siis ei mennä pitämään hauskaa lasten kanssa ulkona puistossa? Lapset usein rakastavat ulkona olemista ja leikkimistä. Leikkipuistot ovat aina bonusta, mutta lapset osaavat kyllä kehittää hauskaa tekemistä missä tahansa ympäristössä. Jos puistossa on esimerkiksi ankkalampi, lapset pääsevät heittelemään leivänmurusia ankoille. Piknik on aina kiva hyvällä kelillä ja antaa lasten tutustua ja tutkia lähiympäristöään. Täytä piknik-kori välipaloilla, ja muista ottaa ainakin viltti, hatut, leluja ja aurinkorasvaa pitääksenne hauskan ja turvallisen piknikin.


Minigolf

Jos tähtäimessä on liikunnallisempaa tekemistä, kannattaa kokeilla minigolfia. Minigolf on hauskaa ja aktivoivaa tekemistä, joka tuo lapsissa esiin leikkisän puolen. Mielenkiintoisilla ja monimutkaisilla esteillä ja värikkäillä radoilla lasten mielenkiinto pysyy korkealla. Luo kehiin pientä jännitystä järjestämällä leikkimielinen kisa! Ota huomioon, että suurin osa golf-radoista on suljettuina talven ajan.


Museo

Hoidatko lasta, jonka intohimona ovat dinosaurukset, avaruus tai ritarit ja prinsessat? Lapsen museoon vieminen voi olla opettavainen ja hauska kokemus, jonka voit jakaa hänen kanssaan. Mene sellaiseen museoon, joka vastaa parhaiten lapsen mielenkiinnon kohteita. Jos lapsi leikkii dinosauruksilla harva se päivä, voi historiallinen luontomuseo olla oikea valinta! Jotkut museot, esimerkiksi Heureka, ovat suunniteltuja nimenomaan lapsia varten, ja niissä löytyy valtavasti mukavaa tekemistä. Vaikka suurin osa isoista museoista on isommissa kaupungeissa, usein myös pienemmissä kunnissa on tarjolla paikallisia museoita asukkaille.