Kuinka hoitaa lapsia ensimmäistä kertaa?

Kuinka hoitaa lapsia ensimmäistä kertaa?

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Oletko menossa ensimmäistä kertaa hoitamaan lapsia? Jännittääkö sinua, kuinka lastenhoito menee? Hätä ei ole tämän näköinen! Kurkkaa vinkkimme, kuinka olla mahdollisimman valmistautunut.

Mieti omaa lapsuuttasi

Muistatko kun olit itse lapsi ja lastenhoitaja tuli hoitamaan sinua? Mikä teki sinun lastenhoitajastasi ihanan tai vähemmän mukavan? Oliko lastenhoitajasi helposti lähestyttävä? Kärsivällinen? Myötätuntoinen? Opi omista kokemuksistasi ja ole sellainen lastenhoitaja, jonka sinä olisit halunnut, kun olit pieni. Mieti minkälaiset ominaisuudet ovat parhaimpia lastenhoitamisessa. Muista kuitenkin, että sopivat ominaisuudet vaihtelevat iän ja hoidettavan lapsen mukaan.

Ole järjestelmällinen ja luo itsellesi aikataulu

Näyttääksesi, että olet ammattitaitoinen ja minimoidaksesi vanhempien pettymisen riskin kalenterin ylläpitäminen on hyvä idea. Kun sovit tai suunnittelet tapaamisia muista kysyä täsmällistä aikaa, jolloin sinun tulisi olla paikalla. Ethän sovi tapaamisia, jos et tule pääsemään paikalle. Suunnittele tapaamiset Babysitsin kautta ja me pidämme sinut mukana aikataulussasi muistutuksilla.

Pukeudu käytännöllisiin vaatteisiin

Jos sinulla on mukava olla, niin olet jo rentoutuneempi ja itsevarmempi. Kun valitset mitä laitat päällesi, pidäthän mielessäsi, että tulet todennäköisesti juoksentelemaan, istumaan maassa tai syöttämään sottaista lasta. Oleta, että vaatteesi tulevat likaantumaan ja jätä korkokengät tai puku suosiolla kotia. Sen sijaan valitse päällesi mukavat farkut, t-paita ja tennarit. Varmistathan vielä, että vaatteesi ovat puhtaat sekä edustavat ja ethän laita päällesi jotain epäsopivaa lasten silmille.

Kuuntele sääntöjä ja ohjeita

Ensimmäistä kertaa lapsia hoitaessa tulet huomaamaan, että eri perheillä on erilaiset säännöt, odotukset ja ohjeet. Kun suunnittelet lastenhoitoa vanhempien kanssa muista kysyä talon säännöistä ja muista mahdollisista ohjeista joita vanhemmilla voi olla. On parempi kysyä liian monta kysymästä kuin liian vähän sillä on tärkeää sinulle, että tiedät, mikä on sallittua ja mikä ei. Esimerkiksi on hyvä tietää mitä tehdä, jos joku soittaa kodin puhelimeen tai soittaa ovikelloa.

Jos olet hoitamassa vauvaa, kysythän vanhemmilta tarkat ohjeet vauvan hoitoon. Sinun tulisi tietää missä kaikki vauvan hoitoon liittyvät tavarat ovat, kuten vaipat, tutit jne. On hyvä sopia myös mitä kaikkea saat tehdä toisen kotona. Jos olet hoitamassa lapsia älä oleta, että voit käyttää kaikkia talon mukavuuksia (Jääkaappi, televisio, kännykkä, jne.) Aina varmista mitä voit tehdä ja käyttää vanhemmilta ennen lastenhoitoa varmistaaksesi positiivisen ja ongelmattoman kokemuksen kaikille.

Suunnittele hätätoimenpiteet

Hätätilanteet ovat harvinaisia mutta on silti erityisen tärkeää olla valmistautunut niihin varalta. Juttele vanhempien kanssa mitä tehdä tietyissä tilanteissa. Varmista, että tiedät hätäkeskuksen puhelinnumeron, vanhempien puhelinnumerot sekä mahdollisia muita tarpeellisia seikkoja auttaaksesi hätätilanteessa. Muista keskustella lasten mahdollisista allergioista ja sairauksista. Jos sinun tulee antaa lapselle lääkettä, on tärkeää, että kirjoitat tarvittavan lääke määrän ylös. Ole aina valmistautunut ja odota odottamatonta.

Syö terveellistä ruokaa ja pysy nesteytettynä

Syömällä terveellisesti ja juomalla tarpeeksi vettä pysyt hyvän tuulisena, positiivisena ja energisenä. Syö ravitseva ateria ennen lastenhoitoa pitääksesi energia tasosi korkealla. Aterioiden väliin jättäminen tai epäterveellisen ruoan syöminen voi johtaa siihen, että olet väsynyt ja huonolla tuulella lapsia hoitaessa. Muistathan, että vanhemmat maksavat lastenhoitamisesta eivätkä siitä, että pötköttelet sohvalla. Energisenä jaksat keskittyä paremmin sekä lähteä leikkimään lasten kanssa. Lapset (ja vanhemmat) arvostavat sitä varmasti! On hyvä muistaa juoda riittävästi vettä pitkin päivää välttääksesi väsymisen, pääkivun sekä tokkuraisuuden.

Pakkaa tarvittavat

Kun valmistaudut hoitamaan lapsia pakkaa mukaan kaikki, jota koet tarvitsevasi. Esimerkiksi, ota mukaan terveellistä välipalaa itsellesi, askartelu välineitä lapsille sekä kirja luettavaksi sinulle, kun lapset nukahtavat. On parempi olla yli varustautunut kuin ali varustautunut.

Pysy rauhallisena

Seuraa ohjetta ja pysy rauhallisena! Lapset reagoivat paremmin sinuun, jos pysyt rauhallisena ja maltillisena, joka taas johtaa vähempään stressiin ja suhteeseen lasten kanssa. Sinut myös palkataan todennäköisesti uudelleen, jos pysyt tyynenä.