Huijarit ja petokset

Huijarit ja petokset

Identiteettivarkaus on kyseessä silloin, kun joku käyttää laittomasti henkilökohtaisia tietojasi. Babysits ei koskaan kysy henkilökohtaisia tietojasi. Jos tuntematon käyttäjä kysyy henkilökohtaisia tietojasi, ilmoita tästä välittömästi meille, sillä kyseessä saattaa olla identiteettivarkauksen yritys.

Miten voit käyttäjänä torjua identiteettivarkauden?

  1. Älä anna henkilökohtaisia tietojasi muille käyttäjille joita et tunne tarpeeksi hyvin tai joihin et luota. Ole varovainen henkilökohtaisten tietojen kuten passitietojen, sähköpostiosoitteiden, puhelinnumeroiden, jne kanssa.
  2. Jos yritys ottaa sinuun yhteyttä, ota ensin selvää kyseisestä yrityksestä. Jos et pysty löytämään yrityksestä tietoa, kyseessä saattaa olla petosyritys.
  3. Älä koskaan siirrä rahaa henkilölle jota et ole koskaan tavannut, äläkä koskaan ota vastaan rahaa ennen kuin lastenhoitotyö on tehty. Näissä tapauksissa on melkein aina kyse petoksista.
  4. Varo sopimattomia tarinoita. Tämä voi olla esimerkiksi tarina kuolleesta kumppanista. Usein huijarit voivat käyttää tällaisia tarinoita yrittääkseen leikkiä tunteillasi ja vakuuttaa sinut siirtämään heille rahaa.
  5. Tavatkaa aina ennen ensimmäistä varausta. Varmista että ensitapaaminen on julkisessa paikassa. Jos et luota tilanteeseen, voit helposti poistua paikalta.
  6. Ole varovainen jos käyttäjä soittaa tuntemattomalla tai ulkomaisella puhelinnumerolla. Suurimmalla osalla käyttäjiä on paikallinen puhelinnumero.
  7. Älä siirrä rahaa tuntemattomien maksusovellusten kautta. Huijarit käyttävät usein väärennettyjä maksusovelluksia, jotka johtavat väärennetylle sivulle saadakseen selville uhrin pankkitiedot.
  8. Älä koskaan hyväksy työpaikkaa henkilöltä, jota et ole koskaan tavannut. Tosissaan olevat perheet haluavat tavata sinut ensin ja haastatella sinut henkilökohtaisesti ennen kuin he palkkaavat sinut.
  9. Älä koskaan maksa taustatarkistuksesta äläkä käytä taustatutkimuspalvelua jota et tunne. Huijarit voivat olla itse näiden palvelujen takana, ja varastaa rahasi tai pahimmassa tapauksessa varastaa henkilökohtaisia tietojasi.
  10. Luota vaistoihisi. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se todennäköisesti on. Jos epäilet silti henkilön aitoutta, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Tarkistamme mielellämme käyttäjän profiilin ja annamme sinulle neuvoja.

Epäiletkö joutuneesi petoksen uhriksi?

Jos epäilet joutuneesi petoksen uhriksi, kerro siitä välittömästi meille, jotta voimme estää epäilyttävän käyttäjän ja näin katkaista petoskierteen.

Tee ilmoitus poliisille. Suosittelemme tekemään poliisille ilmoituksen aina, kun epäilet joutuneesi identiteettivarkauden uhriksi.

Asiakaspalvelu