Askartele lasten kanssa kierrätysastiat

Askartele lasten kanssa kierrätysastiat

Kirjoittanut: Babysits
4 min lukuaika

Mietitkö miten selittää kierrätyksen tärkeydestä lapsille? Meillä on siihen täydellinen askarteluvinkki! Voitte tehdä tämän hauskan askartelun yhdessä, samalla kuin kerrot mitä kierrättäminen on ja miksi se on niin tärkeää.

Mitä kierrättäminen on?

Kierrättäminen on materiaalien uudelleenkäyttöä Tämä eroaa itse tuotteiden uudelleenkäyttämisestä. Käyttämällä itse tuotteita, voit ajatella esimerkiksi vanhan t-paidan käyttämistä siivousliinana. Materiaalien kierrättämisessä, lajittelemme jätteet niin että käytetyt materiaalit voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistukseen.

Kierrättämästämme paperista tulee uutta paperia tai paperituotteita, ja muovista jonka kierrätämme tulee uusia muovipulloja ja tuotteita. Kierrättämällä voimme varmistaa että puiden kaatamisen tarve vähenee, ja luonnonkaasujen ja öljyjen tarve vähenee. Tämä on ympäristön kannalta todella loistava asia!

On olemassa useita eri kierrätys- ja jäteastioita, kuten: lasinkeräys, paperinkeräys, muovinkeräys, biojäte, ja sekajäte.

Eri kierrätysastiat

Lasinkeräysastia on ainoastaan lasille tarkoittettu. Varmista että kierrätettävien lasipurkkien kannet on poistettu. Paperinkeräys on ainoastaan tarkoitettu paperille, joten varmista että mahdollinen paperiin kiinnitetty muovi on poistettu ennen kierrätystä. Samalla tavalla kuin muovinkeräys on tarkoitettu ainoastaan muoville.

Pullonpalautuspisteellä voi kierrättää lasi- ja muovipullot. Pullonpalautuspisteet sijaitsevat yleensä kauppojen yhteydessä, ja pullopantista saat hieman rahaa takaisin, samalla kuin kierrätät pullot!

Biojäte voi sisältää kasveja ja oksia puutarhasta, mutta se sisältää myös hedelmien ja kasvisten ylijäämät joita ei tule syödyksi (kuten banaaninkuoret).

Kierrätysastioiden askartelu

Tämä askarteluvinkki sopii kaikenikäisille lapsille, ja se on hauska ja ainutlaatuinen tapa opettaa lapsille kierrättämisestä. Tämä on myös täydellinen aktiviteetti tehdä lastenhoitajana yhdessä hoitolasten kanssa!

Tarvikkeet:

  • Värillistä paperia tai kartonkia
  • Sakset
  • Teippiä tai/ja liimaa
  • Kynä
  • Tulostin (ei pakollinen)

kierrätysastia askartelu lapsille

Vaihe 1:

Päätä minkä kokoisen kierrätysastian haluat tehdä, ja leikkaa värillisestä paperista sitä vastaava koko.

Vaihe 2:

Taita paperi 4 samankokoiseen osaan, jotta voit taittaa sen neliöksi. Vahvista se teipillä.

Vaihe 3:

Kannen reunaa varten käytimme ensimmäisestä vaiheesta ylijäänyttä paperia. Taita tämä myös neljään samankokoiseen osaan.

Vaihe 4:

Taita tämä neliöksi ja lisää sisäpuolelle teippiä jotta se pysyy yhdessä.

Vaihe 5:

Leikkaa neliö joka sopii kanteen. Aseta kansi paperille ja piirrä jäljet kuinka iso neliön tulisi olla. Varmista että neliön ympärille jää hieman ylimääräistä jotta voit kiinnittää reunat sisäpuolelle.

Vaihe 6:

Liimaa tai teippaa neliö kannen reunoihin kiinni.

Vaihe 7:

Tarkista että kansi sopii kierrätysastiaan. Jos ei sovi, voit vielä muokata sitä.

Vaihe 8:

Tee kierrätysastiaan aukko. Tee aukko tekemällä ensin reikä kierrätysastian keskelle ja leikkaa sitten neliö tai suorakaiteen muotoinen pala irti.

Vaihe 9:

Tulosta tai piirrä kierrätysastian symboli (tämä voi olla paperi, muovi, lasi, tai sekäjäte), ja esineitä joita voit laittaa kierrätysastiaan. Esineet voivat olla esimerkiksi lasipulloja, lasipurkkeja, paperipakkauksia tai pizzalaatikoita. Voit koristella mielesi mukaan, joten voit olla luova!

Nyt voit opettaa lapsille kierrätyksestä hauskalla tavalla, miten kierrätys toimii, ja miksi se on niin tärkeää. Aseta kaikki kierrätettävät esineet lapsen eteen ja anna hänen laittaa kaikki oikeisiin kierrätysastioihin. Jos hän valitsee väärän kierrätysastian, selitä hänelle miksi se ei ole oikein.

Toivomme että sinulla ja lapsilla oli hauskaa tehdessänne tämän opettavaisen askartelun. Kaipaatko vielä enemmän hauskoja ja opettavaisia askarteluvinkkejä? Katso myös artikkelimme ilmastonmuutoksesta ja muut askarteluvinkkimme saadaksesi lisää inspiraatiota!