Itsetehdyt kortit isovanhemmille

Itsetehdyt kortit isovanhemmille

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Nyt on hyvä aika lähettää rakkautta postin kautta isovanhemmille! Tämä korttiaskartelu on täydellinen tapa tehdä henkilökohtainen tervehdys rakkaimmille kunnioittaen turvavälejä. Teimme kaksi pop-up korttia, josta voit ottaa mallia ja lisätä oman viestisi. Isovanhemmat tulevat varmasti ilahtumaan saadessaan ihan kortin lapsenlapsiltaan!

Tiedämme että koronavirus (COVID-19) on erityusen haitallinen iäkkäimmille ihmisille. Ympäri maailman iäkkäitä neuvotaan pysymään kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Monelle perheelle voi olla huolestuttavaa jättää isovanhemmat yksinään pidemmäksi aikaa. Voimme silti soittaa videopuheluita ja lähettää tekstiviestejä, mutta voimme myös lähettää grillen jotain erikoista kertoaksemme että ajattelemme heitä!
Antaaksemme sinulle kortinteko ideoita, teimme kaksi uniikkia pop-up korttia: yksi sydämellä ja toinen auringolla, jotka voit personalisoida omalla viestillä. Voit jättää kortit postilaatikkoon josta ne lähtee eteenpäin isovanhempien kotiosoitteeseen tai hoitokotiin!

  1. Tehdääksesi pop-up kortin, tarvitset ensinnäkin paperin jonka voi taittaa puoliksi. Käytimme tähän akryylipaperia, mutta voit myös käyttää tavallista kartonkia ( mitä tahansa mitä sinulta löytyy kotona kelpaa!).
    Seuraavaksi sinun täytyy varovasti piirtää ääriviivat haluamallesi pop-up kuviolle. Piirrä vain puolet haluamasi kuviosta, jotta leikatessasi ja taittaessasi kortin auki, sinulla on kokonainen pop-up kuvio. Me leikkasimme puolikkaan sydämen ja puolikkaan auringon!
    Tärkeää: Jätä kuviostasi osa leikkaamatta. Merkkasimme meidän kuvioihin noin 2cm osan jonka jätimme leikkaamatta. Tämä on välttämätöntä pop-up kuvio onnistumiselle!

Askel1

  1. Nyt on aika tarttua saksiin ja leikata piirtämäsi kuvio. Leikkaa varovasti kuvion ääriviivoja pitkin, ja varmista että jätät noin 2cm osan leikkaamatta.

Askel2

  1. Kun olet leikannut kuviosi, voit varovasti taittaa sen ylös. Paina sormilla taitosta myöten.

Askel3

  1. Ja nyt jännittävään hetkeen! Voit nyt työntää kuviosi niin että se pomppaa ulos kortista. Kokeile muutaman kerran avata ja sulkea korttia jotta varmistat että olet onnistunut pop-up kortin tekemisessä.

Askel4

  1. Nyt on aika luovuudelle! Me käytimme akryylimaalia maalataksemme korttimme, mutta voit käyttää värikkäitä kyniä, tusseja, liituja, tai mitä ikinä sinulta löytyykin kotona, jotta voit tehdä korttisi iloisen väriseksi.

Askel5

  1. Älä unohda pieniä yksityiskohtia! Me maalasimme sydämen vaaleanpunaiseksi ja aurinkoon käytimme keltaista ja oranssia. Koska jouduimme jättämään osan auringosta leikkaamatta pop-up efektiä varten, lisäsimme aurinkoon ylimääräisen kolmion luodaksemme illuusion koko auringon pomppaamisesta ulos kortista!

Askel6

  1. Melkein valmista! Nyt kun olemme värittäneet kortit, on aika lisätä niihin henkilökohtainen viesti. Voit pyytää lapsiasi piirtämään tai kirjottamaan viestin isovanhemmille kertoakseen kuinka paljon heistä välitetään.

Askel7

  1. Valmista! Kaksi itsetehtyä pop-up korttia jotka voit lähettää isovanhemmille kertoaksesi että ajattelet heitä näinä haastavina aikoina. Tuodaan hymy heidän kasvoille!

Askel8

Piditkö tästä askarteluvinkistä? Haluamme miellellään nähdä korttisi ja isovanhempien reaktiot! Jaa luomuksesi meidän kanssamme @babysitsfi

Jos kaipaat lisää mahtavia ideoita, katso myös muut askarteluideamme jotta satte aikanne kulumaan mukavasti kotona ollessa.

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi