Hauskat ja opettavaiset kevätaskartelut lapsille

Hauskat ja opettavaiset kevätaskartelut lapsille

Kirjoittanut: Babysits
6 min lukuaika

Oletko huomannut luonnon hienoisia muutoksia? Päivät pitenevät ja lämpenevät ja maa alkaa pukeutua vihreään. On kevään ja kaikkien siihen liittyvien tunteiden aika. Opi valmistamaan terveellisiä muffinsseja lapsille, tekemään suolataikinasta keväisiä eläimiä ja rakentamaan mehiläispesän, samalla kun opetat pikkuisille vuodenaikojen vaihtelusta ja mehiläisen tärkeydestä!

Kevät on virallisesti alkanut! Se tarkoittaa sitä että talvi on ohi, ja on lämpimien kelien aika. Kevät alkaa kevätpäiväntasauksella, joka on tähtitieteellinen ilmiö, jossa aurinko paistaa voimakkaammin päiväntasaajan alueella, ja päivä ja yö kestää tismalleen yhtä pitkään (12 tuntia).

Pohjoisella maanpuoliskolla kevät alkaa yleensä 20-23 maaliskuuta, kun taas eteläisellä maanpuoliskolla se alkaa 21-23 syyskuuta. Tämä johtuu planeettamme asemasta aurinkoon nähden!

kevätaskarteluja lapsille

Nyt kun tiedät hieman enemmän miten kevät ottaa talven paikan, miksi et juhlistaisi uutta vuodenaikaa tekemällä kevätaskarteluja ja keväisiä herkkuja lasten kanssa? Tule mukaan!

Kevät askarteluja ja tekemistä lapsille


Keväiset eläimet ja ötökät taikataikinasta

On paljon eläimiä ja ötököitä jotka tulevat ulos piiloistaan keväällä! Perhoset, siilit, leppäkertut ja käärmeet tulevat esiin kun päivät pitenevät ja lämpenevät. Kokeile tehdä söpöjä ötököitä ja eläimiä taikataikinasta!

Mitä tarvitset?

 • 3 dl jauhoja
 • 1,5 dl suolaa
 • 1,5 dl vettä
 • 1 rkl ruokaöljyä
 • maaliväriä
 • siveltimiä

Vaihe 1

keväiset eläimet suolataikinasta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaa tasaiseksi.

Vaihe 2

keväiset eläimet suolataikinasta

Muodosta haluamasi eläimet! Me teimme leppäkertun, sudenkorennon, toukan, siilin, käärmeen ja etanan, mutta voit valita minkä tahansa keväisen eläimen tai ötökän.

Vaihe 3

keväiset eläimet ja ötökät taikataikinasta

Kun olet muotoillut keväteläimet, laita ne uuniin noin 30 minuutiksi 150 asteeseen. Niiden tulee olla kovia poistamisen jälkeen. Anna niiden jäähtyä muutama tunti.

Vaihe 4

Salt dough spring animals

Kun eläimet ovat kylmiä ja valmiita, voit alkaa maalata niitä! Käytä värejä, joista pidät, joko niiden aitoja tai hauskoja ja odottamattomia yhdistelmiä.

taikataikina eläimet

Valmista! Nyt voit pitää näitä suolataikinaeläimiä huoneessasi ja ihailla kuinka ne tekevät keväästä entistä kauniimman!


Mehiläispesä askartelu ja mehiläisen tärkeys

Mehiläiset ovat takuuvarma kevään merkki! Ja kevät on mehiläisille tärkein aika vuodesta!

Mutta miksi mehiläiset ovat tärkeitä ekosysteemillemme?

Keväällä mehiläisyhdyskunnat kasvavat lisääntyessään, ja mehiläispesät tulevat ahtaammiksi kuin koskaan. Kun mehiläisiä on enemmän, sitä enemmän myös tuotetaan hunajaa. Mutta tiedätkö kuinka se tapahtuu? Kun esiin tulee niin monia uusia kasveja, työmehiläiset voivat vierailla yli 2000 kukan luona joka päivä kerätäkseen nektaria yhdyskuntansa ruokkimiseksi. Kun he varastoivat nektaria mehiläispesän sisällä, nektari haihtuu ja muuttuu hunajaksi sellaisena kuin me sen tunnemme! Kiehtovaa, eikö?

how to make a bee hive spring crafts for kids

Mehiläisten päätehtävä on pölytys. Kerääessään herkullista nektaria, jolla he ruokkivat yhdyskuntaansa, mehiläiset siirtävät pieniä siitepölyjyviä kukasta kukkaan, mikä auttaa niitä lisääntymään nopeammin. On havaittu, että noin 2 % planeetan luonnonvaraisista mehiläisistä on vastuussa 80 %:n maailman satojen pölyttämisestä. Tämä tarkoittaa, että ilman mehiläisiä suurin osa ruoasta ei kykenisi kasvamaan eikä eläimillä ja ihmisillä olisi riittävästi ravintoa selviytyäkseen. Siksi mehiläiset ovat niin tärkeitä sekä ihmisille että jokaiselle planeettamme eläimelle!

Opeta lapsesi arvostamaan mehiläisiä pelkäämisen sijaan, ja tehdessäsi tämän, kokeile samalla toista hauskaa kevätaktiviteettia! Tehkää yhdessä ihastuttava mehiläispesä!

Mitä tarvitset?

 • 1 tai 2 muropakkettia (riippuen paketin koosta ja rakentamasi mehiläispesän koosta)
 • pahvia
 • keltaista kartonkia
 • mustaa paperia
 • narua
 • sakset
 • askarteluliimaa
 • teippiä
 • viivotin
 • kynä
 • muovisilmiä (valinnainen)

Vaihe 1

miten tehdä mehiläispesä kevät askartelu lapsille

Aloita leikkaamalla murolaatikot paperisuikaleiksi. Käytimme viivainta ja lyijykynää tehdäksemme niistä tasaisempia ja helpompia työstää. Tarvitset noin 30-40 kpl 3x10 cm kokoista liuskaa.

Vaihe 2

hmiten tehdä mehiläispesä kevät askartelu lapsille

Kääri liuskat lyijykynällä putkiksi ja kiinnitä ne teipillä. Nämä ovat hunajakennosi.

Step 3

miten tehdä mehiläispesä kevät askartelu lapsille

Leikkaa sitten pahvista 26 cm x 10 cm kokoinen suorakulmio. Mittaa se viivaimella ja jaa se viiteen 5 cm x 10 cm:n osaan sekä yhteen 1 cm x 10 cm:n osaan, kuten kuvassa näkyy.

Vaihe 4

miten tehdä mehiläispesä kevät askartelu lapsille

Taita kartonkiin merkitsemäsi eri osat ja liimaa pienemmällä osalla kaikki yhteen viisikulmioksi. Viivoittimen avulla voit taittaa kaiken helpommin.

Vaihe 5

näin askartelet mehiläispesän lasten kanssa

Täytä viisikulmio juuri tekemilläsi putkilla. Alkaa näyttäämään mehiläispesältä, eikö vaan?

Vaihe 6

näin askartelet mehiläispesän lasten kanssa

Nyt on aika lisätä väriä! Leikkaa keltainen kartonki samankokoiseksi kuin pahvi: 26 cm x 10 cm. Liimaa se sitten mehiläispesän ympärille.

Vaihe 7

näin askartelet mehiläispesän lasten kanssa

Koristele mehiläispesäsi! Leikkaa mustasta paperista ohuita kaistaleita ja liimaa se viisikulmion ympärille. Voit myös liimata tai piirtää silmät niin, että mehiläispesäsi muistuttaa oikeaa mehiläistä! Sido naru mehiläispesän yläreunan ympärille, jotta voit ripustaa sen minne haluat.

näin asartelet mehiläispesän lasten kanssa

Mehiläispesäsi on valmis! Ripusta se ulos ja katso, haluaisivatko paikalliset mehiläiset miehittää sen, tai käytä sitä vain huoneeseesi kevätkoristeena!


Pinaattimuffinit: helppo tapa saada lapset syömään enemmän kasviksia!

Onko sinulla vaikeaa saada lapsi syömään kasviksia? Nämä kukanmuotoiset pinaattimuffinit voivat olla siihen ratkaisu!

Nämä muffinit eivät ole ainoastaan houkuttelevan vihreitä, vaan myös todella herkullisia sekä helppoja muokata: voit lisätä banaania tai muita hedelmiä lisävitamiineiksi, tai suklaapaloja tehdääksesi näistä asteen herkullisempia!

Ainekset:

Ainekset ovat yksinkertaisia, niin kuin myös itse valmistus:

 • 5,5 dl vehnäjauhoja
 • 2,5 tl leivinjauhoja
 • ripaus suolaa
 • 250 g tuoretta pinaattia
 • 1 dl rypsiöljyä
 • 2dl sokeria
 • vaniljajauhetta
 • 3 kananmunaa

pinaattimuffinit helppo resepti lapsille

Vaihe 1

Vatkaa munat sokerin ja vaniljasokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Kasta pinaatti kiehuvaan veteen noin minuutiksi, valuta ja sekoita ja lisää lopuksi munaseokseen.

Vaihe 2

Lisää rypsikukkaöljy. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhot ja sekoita varovasti muun taikinan joukkoon, kunnes saat lättytaikinamaisen koostumuksen.

Vaihe 3

Ota kauha tai lusikka ja jaa seos reilusti öljyttyihin muffinivuokiin.

Vaihe 4

Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea.

Vaihe 5

Odota jäähtymistä ja ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria. Nauttia!

pinaattimuffinsit lapsille helppo ohje


Kun ilma lämpenee, voit toteuttaa nämä kaikki aktiviteetit ulkona! Nauti luonnosta lasten kanssa, ja muista myös katsoa muut aktiviteetit lasten kanssa. Hyvää kevättä!