Ralliautot vessapaperirullista

Ralliautot vessapaperirullista

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Ympäri maailmaa ihmiset ovat hamstranneet vessapaperia! Sen sijaan että heittäisitte tyhjät paperirullat roskiin, miksi ette käyttäisi niitä lasten kanssa askartelussa? Kehitimme tämän hauskan ralliauton johon todennäköisesti löytyy kaikki tarvikkeet jo kotoota.

Katso videolta miten me teimme autot, tai lue alta vaihe vaiheelta ohjeet.

Aloittaaksesi tarvitset vain muutaman tarvikkeen:

  • Vessapaperirullia
  • Akryylimaalia
  • Sakset
  • Paperia
  • Liimaa

askartelutarvikkeet

Kun olet ottanut esiin kaikki askarteluun tarvittavat materiaalit, on aika päättä minkäväriset ralliautot haluat. Me teimme 3 ralliautoa, mutta voit tehdä niin monta kuin haluat (riippuen kuinka monta tyhjää vessapaerirullaa sinulla on!).

maalatut vessapaperirullat

Me maalasimme kierrätetyt vessapaperirullat 3 eri värillä: sinisellä, vihreällä ja keltaisella. Ehkä haluat tehdä myös perinteisen punaisen ralliauton! Vinkki: voit myös käyttää värikästä paperia maalin sijaan.

vessapaperirullan leikkaaminen

Tämä on haastavin vaihe! Käytimme pieniä ompelusaksia leikatessamme kolmiomuotoisen palan vessapaperirullista. Jos sinulla ei ole pieniä saksia kotona, voit myös käyttää askarteluveistä. Tärkeää: tämä vaihe vaatii aikuisen avustusta eikä sovi pienille lapsille.

ralliautot vessapaperirullista

Ja nyt on aika koristella ralliautosi! Me valitsimme päheän salaman vihreään autoomme, ja yksinkertaiset viiivat toisiin autoihin.

vessapaperirullat maalaminen

Maalasimme muutamalla maalikerroksella ympyrät autoihin ennenkuin lisäsimme numerot niihin. Vinkki: Jos lapset ovat malttamattomia, voit käyttää hiustenkuivainta nopeuttaaksesi kuivumista.

ralliautot renkaat

Sitten renkaiden kiinnittäminen! Maalasimme mustat ympyrät 400g akryylipaperiin (mutta mikä tahansa paksu paperi käy), ja sitten piirsimme hieman pienemmät valkoiset ympyrät valkoiseen paperiin. Jos sinulla sattuu olemaan mustaa paperia, se säästää hieman aikaa! Me teimme 3 autoa 4 renkaalla, joten yhteensä 12 rengasta.

ralliautojen askartelu renkaat

Kun olet maalannut ja piirtänyt renkaasi, leikkaa ne irti sakseilla. Seuraavaksi, liimaa valkoiset ympyrät kiinni isompiin mustiin ympyröihin. Käytimme tähän nopeasti kuivuvaa askarteluliimaa, mutta perinteinen liimapuikko käy myös hyvin!

ralliautot askartelu vessapaperista

Seuraava vaihe on kiinnittää renkaat kiinni vessapaperirulla-ralliautoihin! Käytimme myös tähän nopeasti kuivuvaa askarteluliimaa kiinnittämään paperirenkaat vessapaperirulla-autoihin. Vinkki: Jos sinulla sattuu olemaan paperinastoja kotona, voit käyttää niitä kiinnittämään renkaan kiinni. Silloin renkaat voivat pyöriä!

Ja näin ralliautosi ovat valmiit! Me lisäsimme myös ratit autoihimme käyttämällä 400g akryylipaperia ja maalamalla yksityiskohdat mustalla akryylimaalilla.

ralliautot vessapaperista valmiit

Teitkö tämän askartelun? Haluaisimme mielellämme nähdä versiosi vessapapwerirulla-ralliautoista! Tägää meidät Instagramissa @babysitsfi

Lisää hauskoja askarteluvinkkejä löydät täältä!

And for more crafty inspiration, be sure to check out our other DIYS! [internal link]