Mistä pääsiäispupu tuli? | 3 pääsiäisaskartelua lapsille

Mistä pääsiäispupu tuli? | 3 pääsiäisaskartelua lapsille

Kirjoittanut: Babysits
8 min lukuaika

Pääsiäispyhät ovat loistava tilaisuus koristella kotisi raikkailla keväisillä pääsiäiskoristeilla. Olemme tutkineet pääsiäispupun taustoja sekä luoneet nämä hauskat ja helpot ohjeet pääsiäiskoristeisiin, jotta saisit kaiken irti pääsiäisestä (ja pitääksesi lapset viihdytettyinä!)

Pääsiäinen on kaikkialla maailmassa yksi vuoden tunnetuimmista juhlapäivistä. Pääsiäinen on myös hyvä aika tehdä hauskoja aktiviteetteja lasten kanssa. Pääsiäismunametsästykseen valmistautuminen, herkullisten pääsiäisherkkujen tekeminen ja kodin koristelu kevätkuntoon ovat vain muutamia ideoita, kuinka saada siitä kaikki irti!

Pääsiäispupu on tietenkin tärkeä osa pääsiäistä. Mutta mistä pääsiäispupu tulee? Haluatko selittää pääsiäispupun alkuperää uteliaille lapsille (tai yksinkertaisesti itsellesi)?

Lue pääsiäspupusta enemmän täältä!

mistä pääsiäispupu on peräisin

Pääsiäispupun alkuperästä on olemassa monia erilaisia tarinoita , ja on selvää, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tai väärää. Näin tapahtuu, kun perinteet ovat hyvin vanhoja ja ihmiset unohtavat miten ja mistä kaikki sai alkunsa. Yksi yksimielisimmistä tarinoista tästä pääsiäishahmosta ulottuu aina 1700-luvulle, jolloin Pennsylvaniaan asettuneet saksalaiset siirtolaiset toivat mukanaan perinteen munivasta jäniksestä nimeltä "Osterhase" tai " Oschter Haws”. Tuon juhlatavan mukaan lapset rakensivat pesiä, joihin jänis muni värilliset munansa. Ajan myötä perinne levisi ympäri maailmaa ja muuttui hieman: nykyään tämä jänis on pörröinen pupu, joka tuo suklaamunia hyvin käyttäytyville lapsille kauniissa ja värikkäässä korissa!

Nyt kun tiedät enemmän pääsiäisen taruista, miksi et tekisi hauskoja pääsiäisaktiviteettejä lasten kanssa? Meiltä löydät koristelu-, resepti- ja askarteluideoita jokaiseen makuun.
Aloitetaan askartelu!


DIY Pääsiäisviiri

Piditkö pääsiäispupun tarinasta? Loimme tulostettavia mallipohjia, jotta voit koristella kotisi pupuilla, ilman että sinun tarvitsee huolehtia täydellisistä pääsiäispupu- ja porkkanamuodoista!

Porkkana mallipohja

Pupu mallipohja

Kun olet tulostanut mallipohjat, voit varovasti leikata ne irti. Pienemmät lapset saattavat tarvita apua leikkaamisen kanssa. Vinkki: ole erityisen huolellinen kun leikkaat ohuempia kohtia (kuten kanin korvat ja porkkanan lehtiä) sillä voit vahingossa leikata ne irti!

Pääsiäis mallipohja

Kun olet leikannut mallipohjat irti, voit käyttää niitä mallina siirtämällä mallit paksummalle paperille. Tämä vaihe on vapaaehtoinen, joten jos sinulta ei löydy paksumpaa paperia (esimerkiksi askartelupaperia) kotona, voit myös käyttää tulostettuja mallipohjia! Me siirsimme mallipohjat 400g akryylipaperille koska materiaali on paksumpaa ja maali pysyy siinä hyvin. Vinkki: pitääksesi mallipohjat paikoillaan kun siirrät ne paksummalle paperille, voit käyttää sinitarraa!

malli piirtämiseen

Voit päättää kuinka monta pääsiäispupua ja porkkanaa haluat tehdä, riippuen siitä kuinka pitkän viirin haluat tehdä. Me teimme 4 pupua ja 4 porkkanaa, jotta viiristä tuli noin metrin pituinen. Kun olet jäljittänyt kuviot, voit päättää mitä värejä haluat käyttää, ja aloittaa maalaamisen! Jos et käytä paksua paperia, voit myös käyttää värikyniä, liituja tai tusseja (bonus: tämä voi tarkoittaa vähemmän sotkua!).

malli maalaamiseen

Ta-daa! Tältä luomuksesi voi näyttää sen jälkeen kun olet maalannut ne. Me päätimme käyttää porkkanoihin realistista väriä, mutta pupuihin käytimme vaaleansinistä. Jos askartelet lasten kanssa pääsiäisviirin, he ehkä haluavat ehkä tehdä pilkullisia porkkanoita tai sateenkaari-pupuja!

pääsiäis mallipohja

Seuraavaksi, leikkaamme irti porkkanat ja puput ja sitten käytämme rei`itintä tehdäksemme kaksi reikää jokaiseen hahmoon

Vinkki: Jos sinulta ei löydy rei`itintä, voit käyttää naulaa tehdäksesi reiät (mutta tässä tapauksessa sinun on aina pyydettävä aikuisen apua!)

reiitin

Sitten on viimeistelyn aika: lisää pörröiset pupunhännät! Me käytimme keskikokoisia valkoisia pompomeja ja nopeasti kuivuvaa yleisliimaa kiinnitäksemme hännät. Vinkki: Jos sinulta ei löydy pompomeja kotona, tee sen sijaan söpö rusetti narusta ja aseta se pupun kaulan ympärille!

pääsiäispupu askartelu

Melkein valmista! Seuraavaan vaiheeseen tarvitset narua ja sakset. Aseta puput ja porkkanat narun päälle, jotta voit hahmottaa kuinka paljon narua tarvitset (suunnilleen 1 metriä). Pidä mielessä että tarvitset hieman lisää pituuttaa (noin 30cm) jotta voit helposti solmia viirin verhotankoon, ovenkahvaan, tai mihin ikinä päätätkin ripustaa viirin. Pitääksesi hahmot paikallaan, kiedo naru läpi ja jokaisen reiän ympäri vältääksesi niiden liukumista.

pääsiäis askartelu

Hyvä! Nyt olet tehdyt itsetehdyn pääsiäiskoristeen pääsiäiseen. Miksi tuhlata rahaa pääsiäiskoristeisiin kun voit tehdä ne itse kotona ja samalla pitää hauskaa lasten kanssa?

pääsiäisviiri

Voit ripustaa pääsiäisviirin verkotankoon, portaikon kaiteiden ympäri, kirjahyllyyn... Mihin ikinä keksitkään!

pääsiäisviiri koristelu

Itsetehty pääsiäisviiri on myös loistava lahja perheelle tai ystäville. Ehkä lapset haluavat laittaa sen lahjapakettiin yhdessä pääsiäisherkkujen kanssa?

pääsiäisviiri koristelu


Marmoroidut pääsiäismunat ohje

Mitä tehdä lasten kanssa pääsiäispöytään? Sinun ei tarvitse miettiä pidemmälle! Nämä marmoroidut pääsiäismunat ovat siistein ja hauskin pääsiäisresepti lapsille. Ja se on superhelppo tehdä!

Tarvitset nämä:

  • Kananmunia (niin monta kuin haluat)
  • Vettä ja kattila keittämiseen
  • Elintarvikeväriä
  • Valkoviinietikkaa
  • Minigrip-pusseja (yksi jokaiselle värille)

Ohje:

Kuumenna ensin vähän vettä kattilassa ja keitä munia noin 8 minuuttia. Kun ne on kypsennetty, jätä ne vielä veteen noin 5 minuutiksi ja ota ne sitten pois. Anna munien jäähtyä, jotta voit aloittaa työskentelyn niiden kanssa.

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Kun munat ovat kylmiä, käytä lusikkaa ja murskaa niiden kuoret varovasti. Älä poista kuorta! On tärkeää, että kuori peittää kananmunan.

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Nyt on aika valita värit! Päätä minkä värisiä haluat munien olevan. Esimerkiksi punaista ja sinistä sekoittamalla saat violetin. Kun olet päättänyt marmoroitujen pääsiäismunien värit, on aika laittaa muutama tippa elintarvikeväriä pieneen pussiin. Kun tämä on tehty, aseta kananmuna pussin sisään ja hiero sitä varovasti, kunnes se on kokonaan värin peitossa.

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Sulje nyt pussi ja anna munan imeä väriä vähintään 30 minuuttia. Halutessasi voit kokeilla erilaisia elintarvikevärien yhdistelmiä ja antaa marmoroiduille munille enemmän kuin yhden värin!

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Huuhtele marmoroidut pääsiäismunat vedellä puhdistaaksesi kuoret ja kaada jokaiseen valkoviinietikkaa värin kiinnittämiseksi.

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Poista kuori ja ta-daa! Marmoroidut pääsiäismunasi näyttävät upeilta!

marmoroidut pääsiäismunat ohje

Eikö ollutkin hauskaa tehdä nämä? Se on myös erittäin yksinkertainen eikä vie paljon aikaa. Voit käyttää näitä munia osana pääsiäisillallista tai lounasta läheisten kanssa, ne tekevät varmasti vaikutuksen!

marmoroidut pääsiäismunat ohje


Täytettävät pääsiäismunat langasta

Nämä pääsiäismunat langasta ovat helppoja valmistaa ja ne sopivat täydellisesti täytettäviksi suosikkikarkeillasi. Jatka lukemista ja ryhdytään askartelemaan!

Pääsiäisaskartelu

Mitä tarvitset?

  • Ilmapalloja
  • Karkkia
  • Askarteluliimaa (esim. Erikeeper)
  • Vettä
  • Lankaa

Ohjeet:

Vaihe 1:

Aloita täyttämällä ilmapallot karkeilla. Puhalla sitten ilmapallo sen kokoiseksi kun haluat pääsiäismunasi olevan.

pääsiäismuna askartelu vaihe 1

Vaihe 2:

Tehdäksesi paperimassaseoksen, sekoita yhteen 1 osa liimaa ja 1 osa vettä. Voit myös lisätä 1 teelusikallisen maissitärkkelystä, mutta se ei ole pakollista.

pääsiäismuna askartelu vaihe 2

Vaihe 3:

Liota lanka liimaseoksessa ja anna ylimääräisen seoksen valua pois. Kääri lanka ilmapallon ympäri useita kertoja.

pääsiäismuna askartelu vaihe 3

Vaihe 4:

Anna luomuksesi kuivua 24 tuntia, tai kunnes liima on kuivunut kokonaan.

pääsiäismuna askartelu vaihe 4

Vaihe 5:

Nyt voit poksauttaa ilmapallon ja vetää sen varovasti ulos pääsiäismunasta, niin että vain karkit jäävät sisään.

pääsiäismuna askartelu vaihe 5


Toivottavasti nautit pääsiäisaskarteluista lasten kanssa. Jaa kuvasi kanssamme Instagramissa tai Facebookissa ja tägää @babysitsfi! Katso myös muut hauskat ja helpot askarteluideat Yhteisön voimavaroista

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi