Opi solmimaan kengännauhat

Opi solmimaan kengännauhat

Kirjoittanut: Babysits
2 min lukuaika

Jos lapsesi ei ole vielä oppinut kengännauhojen solmimisen jalon taidon, tämä askartelu on hänelle! Se tarkoittaa sinulle yhden tehtävän vähemmän aamuisin! Jotta kengännauhojen solmiminen olisi hieman hauskempaa, kehitimme tämän askartelun jolla pääsette hyvin alkuun.

Oman kengän kaavan tekeminen on erittäin helppoa, ja lapset rakastavat osallistumista ja oman kengän suunnittelua. Päästäksenne alkuun, tarvitsette:

  • Pahvia
  • Akryylimaalia
  • Mustan tussin
  • Rei’ittimen
  • Kengännauhat (tai lankaa)

Kun olet ottanut esiin kaikki tarvikkeet, ensimmäiseksi jäljitä lapsen jalka pahvinpalaan. Me käytimme tähän vaiheeseen mustaa tussia.
Lasten kenkä mallipohja askarteluun

Kun olet piirtänyt kengän ääriviivat, alkaa hauskin osuus: koristelu! Me emme pystyneet valitsemaan pelkästään yhden värin, joten päätimme tehdä kengästä värikkään. Vinkki: jos sinulla ei ole käytettävissäsi maalia, voit myös käyttää tusseja, väriliituja tai värikyniä.

Värikäs lapsen kengän mallipohja askarteluun

Kun olet tehnyt itse suunnittelemasi kenkäsi valmiiksi, voit varovasti leikata ääriviivoja pitkin kengät irti.

Opi solmimaan kengännauhat askartelu lapsille

Seuraavaksi, tarvitset reiät kengännauhoja varten. Käytä reikiä varten rei’itintä. Vinkki: Jos sinulla ei ole rei’itintä, voit myös käyttää neulaa ja ruuvimeisseliä. Siinä tapauksessa aikuisen tulisi olla avuksi.

Reiät kengännauhoja varten

Nyt tärkeimpään osuuteen: kengännauhojen solmimiseen! Voit näyttää lapselle mallia miten sitoa kengännauhat viemällä ne ensin reikien läpi, ja sitten solmia ne.

Helppoa, eikö vaan! Lapsen kannustaminen tähän päivittäiseen rutiiniin ei ainoastaan säästä sinun aikaa aamuisin, mutta opettaa myös lapselle olemaan kärsivällinen, ja ymmärtämään että vaatii aikaa saavuttaa hyviä tuloksia!

Ja näin, tällaiselta itsetehty kenkäsi solmittavilla kengännauhoilla näyttää kun se on valmis.

Opeta lapselle solmimaan kengännauhat askartelu

Piditkö tästä askarteluvinkistä? Haluamme mielellämme nähdä sinun versiosi kengännauha-askartelusta! Ja se meidän kanssa Facebookissa (@babysitsfi) tai tägää meidät Instagramissa.

Lisää opettavaisia askarteluvinkkejä ja DIY ohjeita löydät Yhteisön voimavaroista

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi