Lastenhoitajan työsopimus: ilmainen mallipohja

Lastenhoitajan työsopimus: ilmainen mallipohja

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Tarvitsetko työsopimuksen lastenhoitajallesi? Käytä Babysitsin ilmaista mallipohjaa ja opi kaikki lastenhoitajan työsopimuksesta kun palkkaat lastenhoitajan kotiin.

Etsitkö lisää tietoa lastenhoitajien työsopimuksesta? Lue täältä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kun palkkaat lastenhoitajan kotiin! Haluatko mennä suoraan asiaan ja nähdä työsopimuksen mallipohjan? Löydät sen tämän artikkelin lopussa, tai klikkaamalla tästä!

Tarvitsetko työsopimuksen lastenhoitajallesi?

Ensimmäinen kysymys joka tulla monen vanhemman (ja lastenhoitajan) mieleen on, “Tarvitsenko työsopimuksen kun palkkaan lastenhoitajan tai työskentelen lastenhoitajana?”

Vastaus tähän kysymykseen on.. Se riippuu tilanteesta! Esimerkiksi palkatessa perheenjäsenen hoitamaan lastenhoitovelvollisuuksia, työsopimus ei ole kovin yleinen.

Joka tapauksessa, työsopimus voi kuitenkin olla tärkeä tapa suojella sekä vanhempaa että lastenhoitajaa selkeyttämällä erityisiä odotuksia ja sopimuksia.

Mitä tietoja lastenhoitajan työsopimuksessa tulisi olla?

Kuten mainittiin, lastenhoitajan työsopimuksen tulee selventää työtä koskevia erityisiä odotuksia ja sopimuksia.

Nämä odotukset ja sopimukset voivat esimerkiksi olla seuraavat:

  • Velvollisuudet
  • Palkkatiedot
  • Perussäännöt
  • Sopimuksen kesto
  • Hätätilanteissa toimiminen
  • Sopimuksen purkaminen

Lue alta mitä tietoja voit sisällyttää ylläoleviin osioihin.

Velvollisuudet lastenhoitajan työsopimuksessa

Tähän osioon voit kirjoittaa selkeästi
Mitkä lastenhoitajan päätehtävät ovat.

Nämä tehtävät voivat olla esimerkiksi lapsen hoitaminen, ruuan tarjoaminen tai valmistaminen lapselle, lelujen siivoaminen, läksyissä auttaminen jne.

Jos lastenhoitaja työskentelee tiukan aikataulun mukaan, voit kirjoittaa tähän myös siihen liittyvät odotukset. Esimerkiksi, jos lastenhoitaja hakee lapset koulusta tiettyyn aikaan, ja huolehtii heistä kunnes vanhempi tulee kotiin töistä. Sisällytä mukaan mahdollisimman tarkkaan odotukset viikkotunneista sekä aikarajoista, niissä tehtävissä joita niitä tarvitaan.

Palkka

Tähän sinun tulee täyttää lastenhoitajan kanssa sopimanne palkan. Selvitä myös milloin palkanmaksu tapahtuu. Onko se joka tapaamisen jälkeen, viikottain, kuukausittain jne.

Tähän voit myös lisätä odotuksista siinä tapauksessa, että lastenhoitajaa pyydetään tekemään ylimääräisiä tunteja tai päätehtävien ulkopuolisia tehtäviä.

On myös tärkeää keskustella ja sisällyttää erityistilanteet joissa saatat maksaa korkeampaa palkkaa, kuten viime hetken tapaamiset tai loma-ajat ja pyhäpäivät.

Perussäännöt

Täällä voit laatia perussäännöt, joita haluat lastenhoitajan noudattavan. Voiko hän esimerkiksi antaa lasten katsoa televisiota, millaisia välipaloja lapset saavat syödä, minne he saavat mennä talossa ja mitä he voivat käyttää. Tämä voi sisältää kaiken, mitä pidät tärkeänä ja jonka haluat selkeästi paperille, jotta lapsenvahti tai lastenhoitaja voi hyväksyä sen.

Toiminta hätätilanteessa

Jos haluat lastenhoitajan reagoivan tietyllä tavalla eri hätätilanteissa, voit sisällyttää tämän tähän. Tämä voi sisältää mitä tehdä hätätilanteessa, sairauden tai muun sattuessa.

Sopimuksen kesto

Tässä tulee ilmoittaa milloin sopimus tulee voimaan. Voit siis lisätä aloituspäivän, jolloin lastenhoitajan odotetaan aloittavan työskentelyn. Jos sinulla on käsitys siitä, kuinka kauan tarvitset lastenhoitajan palveluita, voit myös lisätä sen tähän. Jos esimerkiksi tarvitset lapsenvahtia/hoitajaa koko vuodeksi, voit sisällyttää tämän lopetuspäivämääräksi. Tai voit kirjoittaa että sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Sopimuksen lopettaminen tai muuttaminen

Lastenhoitajan työsopmikseenn tulee sisällyttää osio siitä, mitä tapahtuu sopimuksen päättymiseen liittyvien muutosten suhteen. Tämä koskee sitä, missä olosuhteissa voit irtisanoa sopimuksen ja kuinka pitkä varoitusaika sinulla ja lastenhoitajalla on sopimuksen muuttamiseksi tai irtisanomiseksi.

Lastenhoitajan työsopimus mallipohja

Tässä on meidän mallipohja lastenhoitajan työsopimukselle! Voit ladata sen tai muokata sitä mielesi mukaan.

Muista, että tämä on vain ohjeellinen mallipohja, eikä sitä ole tarkoitettu erityiseksi oikeudelliseksi neuvoksi. Jos olet epävarma sopimuksesta, voit aina kääntyä lakimiehen puoleen.

lastenhoitajan työsopimus mallipohja

Toivomme, että tämä artikkeli ja malli antavat sinulle enemmän varmuutta ja turvallisuutta tehdessäsi lastenhoitajan työsopimusta!

Katso myös muut artikkelimme jos haluat lukea lisää hyödyllisiä vinkkejä vanhemmille!

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi