Anna tavaroille toinen elämä

Anna tavaroille toinen elämä

Kirjoittanut: Babysits, 2 min lukuaika

Jäte on ongelma joka koskettaa meitä kaikkia - erityisesti lapsiamme. Tämän takia meidän on korkea aika tehdä asialle jotain! Jokainen meistä tulisi näyttää esimerkkiä pienin askelin säilyttääksemme maapallomme ja tulevien sukupolviemme tulevaisuutta.

Kaksi asiaa, jotka meidän tulisi aina pitää mielessä, ovat uudelleenkäyttö ja kierrätys. Molemmat ovat erittäin tärkeitä asioita samalla missiolla mutta erilaisilla merkityksillä. Uudelleen käytetty esine on esine josta ei tule jätettä. Se on ennaltaehkäisevä toimenpide, koska esineen toiminnallisuus palautetaan antamalla sille uusi tehtävä. Kierrätetty esine sitä vastoin on jo jäte, koska sillä ei ole enää samaa toimintoa mikä sillä oli alun perin. Tässä tapauksessa esineen materiaalia käytetään samanlaisen tai erilaisen tuotteen valmistukseen.

Babysitsistä löydät paljon hauskaa tekemistä jossa käytetään kierrätettyjä tavaroita. Tässä muutama tee-se-itse askartelua joita voitte tehdä lasten kanssa, ja opettaa heille että jokaiselle tavaralle voi antaa toisen elämän:

Kukkaruukut

Onko teillä ylimääräisiä muovipulloja? Voitte tehdä niistä hauskoja kukkaruukkuja! Tarvitsette vain sakset, maalia ja mielikuvitusta. Voitte tehdä hausoja olentoja jotka sopivat juuri teidän kotiinne.
kukkaruukut

Tavaranpidike

Oletteko äskettäin järjestäneet syntymäpäiväjuhlat? Jäikö juhlista yli paperilautasia? Jos jäi, voitte tehdä niistä seinälle ripustettavia söpöjä tavaranpidikkeitä. Tämä askartelu ei ainoastaan säästä heittämästä pois paperia, mutta auttaa sinua myös saamaan pikkutavarat järjestykseen.
tavaranpidikkeet

Matkamuisto

Ota tyhjä lasipurkki ja luo siitä matkamuisto tai persoonallinen valokuvakehys. Uusien valokuvakehysten ostamisen sijaan, voit antaa mielikuvitukselle vallan taiteillessa näitä meariteoksia.
matkamuistot

Pienet teot ovat tarpeeksi opettamaan lapsille tärkeyden olla kuluttamatta liikaa tavaroita. Lisää ideoita saat seuraamalla meitä Instagramissa @babysits

Kun opetamme lapsille pieniä tekoja ympäristömme hyväksi, annamme heille mahdollisuuden elää puhtaammassa ja yhteisöllisessä ympäristössä.