Jaa rakkautta

Jaa rakkautta

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Miten osoitat rakkauttasi läheimmillesi? Onko se antamalla tarkkaan mietittyjä lahjoja, rakkaudentunnustukset sosiaalisessa mediassa, tai kenties jotain merkityksellisempää? On hienoa osoittaa rakkauttamme kumppaneillemme, vanhemmillemme, kolleegoillemme, opettajille, tai jopa lastenhoitajille. Et kuitenkaan tarvitse tuhlata isoja summia rahaa osoittaaksesi että välität. Voit osoittaa rakkautta vaikka halauksella, kupillisella kahvilla tai kukilla. Vanhempana on myös erityisen tärkeää harjoittaa itserakkautta ja huolehtia itsestään. Me kaikki tarvitsemme omaa aikaa lataaksemme akkuja kiireisen perhe-elämän keskellä.

Itsensä rakastaminen ja miten osoittaa rakkautta toisille on yksi tärkeimmistä asioista opettaa lapsille. Jokainen vanhempi haluaa että heidän lapsesta kasvaa itsevarma ja rakastava persoona. Vanhemmat ovat tärkein esimerkki lapsilleen, ja lapset seuraavat esimerkkiä. Tämän takia on erittäin tärkeää vanhemmille näyttää miten rakastaa itseään ja muita, sekä sanojen että tekojen kautta. Tässä on muutama vinkki avuksi;

Itserakkaus

Vanhemmat voivat usein tuntea itsensä uupuneeksi perhe-elämään. Vanhemmat voivat hukata oman identtiteetinsä kun he näkevät itsensä vanhempana yksilön sijaan. On hyvin tavallista että vanhemmat kärsivät loppuun palamisesta. Vanhempien on muistettava ottaa aikaa itselleen, sillä se ei ainoastaan ole hyödyllistä heille itselleen, vaan myös lapsille. Kaikki eivät ole niin onnekkaita että heillä on ystäviä ja perhettä tukiverkkona, joten oman ajan järjestäminen voi olla vaikeaa. Jos tukiverkostoa ei löydy, voi olla hyvä idea palkata lapsenvahti. On monta tapaa lievittää stressiä ja rauhoittua kiireisen päivän jälkeen, tässä muutama meidän suosikki;

  • Illallistreffit ystävien tai kumppanin kanssa
  • Kävely- tai juoksulenkki vapauttaa endorfiinia ja lievittää stressiä
  • Hyvien ystävien tapaaminen auttaa lataamaan akkuja
  • Spa-hetki kotona, vaikka vaahtokylpy ja rauhoittavaa musiikkia

Ympäröi itsesi positiivisillä ihmisillä

Yhteisö ympärilläsi voi tuoda paljon tukea ja rakkautta itsellesi ja perheellesi. Vahva yhteisö voi tarjota monia tilaisuuksia kasvaa ja saada uusia kokemuksia, kuten esimerkiksi vapaaehtoistyö. Tiiviit yhteisöt voivat auttaa vanhempia jotka etsivät parhaimpia puoliansa ja työskentelevät samanlaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Aktiivisena jäsenenä oleminen yhteisössä tarjoaa sinulle tukea menestyä, sekä voi opettaa lapsellesi ystävyydestä ja miten tukea ja rakastaa ystäviään.

Ole armollinen itsellesi

Jos epäonnistut jossakin tai teet virheen vanhempana, se on ok, olemme kaikki ihmisiä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa, voit antaa itsesi vajota alas, tai nostaa itsesi ylös. Vakuuta itsellesi että kaikki järjestyy, ja muistuta itseäsi kaikista onnistumisistasi vanhempana. Kaikilla meillä on joskus heikkoja hetkiä kun tunnemme itsemme epäonnistujiksi. Älä koskaan vertaa itseäsi muihin, sillä olet ainutlaatuisella ja yksilöllisellä matkalla lastesi kanssa, ja sinun tulisi ainoastaan verrata itseäsi itseesi. Poista rajoittavia uskomuksia itsetuntoa tai vanhemmmuuden kykyjä koskevissa asioissa. Puhu ystävällisesti itsestäsi ajatuksissasi. Tämä voi tehdä merkittävän eron mielialaan ja stressitasoon. Usein ankarin kriitikko on meidän omassa mielessä, ja meidän on opittava olla kuuntelematta näitä vähätteleviä ääniä mielessämme. Lapsemme ovat erittäin tietoisia ja käyttäytyvät kuin sienet, he tunnistavat kielteiset tuntemukset itseäsi kohtaan, ja ne voivat vaikuttaa myös heihin.

Anna toisille

Toisille antaminen voi olla yksi parhaimmista tunteissa maailmassa. On hyvä idea ottaa mukaan koko perhe, sillä tämä voi opettaa lapsillesi jo nuoresta iästä lähtien jakamisen ja antamisen iloa. Se voi olla jopa niin yksinkertaista kuin halauksen antaminen isovanhemmille, tai kortin tekeminen lastenhoitajalle tai opettajalle. Usein kaikista yksinkertaisimmat lahjat ovat ne kaikista tärkeimmät, ja auttavat sinua yhdistymään toisten kanssa.

Tehtävälista


On tärkeää rakastaa itseään vuoden jokaisena päivänä. Se voi olla niinkin helppoa kuten puolentunnin kävelylenkki illalla, tai lastenhoitajan halaaminen kiittäen hyvästä lastenhoidosta. Muista että itserakkaus on tärkeää vanhemmille, sillä se voi auttaa myös lasta kasvamaan itsevarmaksi ja rakastavaksi aikuiseksi.