Milloin palkata lastenhoitaja?

Milloin palkata lastenhoitaja?

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Onko mielessäsi käynyt ajatus lastenhoitajasta? Olet ehkä harkinnut hankkivasi lastenhoitoapua, mutta et ole varma milloin ja mihin tilanteeseen voi palkata lastenhoitajan. Lastenhoitajan hankkimiseen on miljoona syytä, mutta listasimme tähän 10 esimerkkiä milloin lastenhoitaja voi tulla apuun helpoittamaan perheen tilannetta.

1. Kun päiväkodissa tai koulussa on sairastelukierre

Juuri kun yhdestä taudista on selvitty, seuraava tekee jo tuloaan. Kipeän lapsen on oltava kotona lepäämässä koulusta tai päiväkodista, mutta aina vanhempien ei ole mahdollista olla töistä kotoa hoitamassa lasta. Silloin lastenhoitaja voi olla pelastus joka saapuu katselemaan elokuvia lapsen seurana, leikkimään rauhallisia leikkejä, askartelemaan, ja tietenkin huolehtimaan riittävästä nesteytyksestä herkullisten mehujen ja välipalojen muodossa.

2. Kun itse olet kipeä

Lapset tarvitsevat aktiviteetteja, ruokaa ja huolenpitoa siitä huolimatta että vanhempi sairastaa. Silloin on hyvä idea kutsua lastenhoitaja avuksi! Lastenhoitaja voi vaikka viedä lapset hetkeksi ulkoilemaan, että vanhempi saa rauhassa levättyä, ja näin parantua nopeammin. Lastenhoitaja voi sopimuksen mukaan olla myös avuksi muissa arjen askarissa kuten kaupassakäynnissä ja ruuan valmistamisessa.

3. Kun haluat viettää aikaa aikuisten kesken

Olipa se sitten treffi-ilta kumppanisi kanssa, tai juoruhetki kahvikupin äärellä parhaan ystävän kanssa, joskus on hyvä ottaa aikaa aikuisten kesken. Huonoa omaatuntoa ei tarvitse potea, kun tietää että lapsilla on hauskaa ja että he ovat hyvässä hoidossa luotettavan lastenhoitajan kanssa. Pienen irtioton jälkeen jaksaa taas pyörittää lapsiarkea uudella energialla.

4. Kun sinulla on vuorotyö

Joskus vanhempien työaikataulut saattavat olla epäsäännölliset, ja töitä on tehtävä myös iltaisin tai jopa öisin. Silloin kotiin tuleva lastenhoitaja joka voi auttaa esimerkiksi iltatoimissa ja nukuttamisessa, on suuri apu joka takaa että lasten vuorokausirytmi pysyy säännöllisenä vuorotyöstä huolimatta.

5. Kun tarvitset omaa aikaa

Ollaan rehellisiä, perheen pyörittäminen on rankkaa. Oman hyvinvoinnin takaamiseksi on jokus paikallaan ottaa itselleen omaa aikaa tehden jotain jota saa tehdä aivan rauhassa. Se voi olla vaikka kuntosalilla käynti, hemmotteluhetki kosmetologin hoidossa, kirjan lukeminen, shoppailukierros, tai ihan vaan hyvät päiväunet!

6. Kun haluat rikastuttaa lapsesi maailman toisella välittävällä henkilöllä

Jos perheellänne ei ole laajaa ystäväpiiriä tai läheisiä sukulaisia lähipiirissä, lastenhoitajasta voi tulla tärkeä henkilö lapsen elämässä. Lapsi voi oppia paljon elämästä eri elämänvaiheessa olevalta lastenhoitajalta. Lapsella ei ikinä voi olla liikaa hänestä välittäviä henkilöitä ympärillään, joten olipa lastenhoitaja sitten teini-ikäinen opiskelijatyttö tai jo mummo-iässä oleva aikuinen, se taatusti rikastuttaa lapsen maailmaa.

7. Kun koulupäivät ovat lyhyet, mutta työpäivät pitkät

Etenkin ala-luokilla koulupäivät voivat loppua jo lounas-aikaan, tai alkaa monta tuntia vanhempien työpäivän alun jälkeen. Lastenhoitaja voi auttaa lasta aamulla koulunlähtöön, tai iltapäivällä olla avuksi koulusta hakemiseen ja läksyjen tekoon, sekä seuraksi kunnes vanhemmat tulevat kotiin,

8. Kun sinulla on tärkeitä asioita hoidettavana

Omat lääkärikäynnit, virasto-asioiden hoitaminen, työhaastattelu... Kaikki nämä tärkeät asioinnit sujuvat huomattavasti paremmin ilman tylsistyneitä lapsia. Lapset voivat joko jäädä kotiin lastenhoitajan kanssa, tai vaikka odottaa leikkipaikassa käyntisi ajan.

9. Kun harrastukset täyttävät illan

Mitä tehdä kun aika ei riitä harrastuksiin viemiseen ja tuomiseen, varsinkin jos perheessä on useampia harrastavia lapsia? Lastenhoitaja apuun tietenkin! Lastenhoitaja voi hoitaa kuljetukset harrastuksiin, tai vaikka olla avuksi kannustamassa lasta tärkeässä pelissä, kun itse et ehdi paikalle.

10. Kun sinusta tuntuu että tarvitset lisäkäsiä

Tämä voi siis olla ihan milloin vaan. Silloin kun tuntuu siltä että omat kädet tai voimavarat eivät riitä, lastenhoitaja on aina hyvä idea. Avun palkkaaminen on omien resurssien arvostamista, ja voi pelastaa monta tilannetta.