5 tapaa auttaa muita

5 tapaa auttaa muita

Kirjoittanut: Babysits, 5 min lukuaika

Jaa:

Muutokset normaaleissa rutiineissa on väistämätöntä nyt, kun monissa maissa on suositeltavaa tai jopa pakollista pysyä kotona mahdollisimman paljon tai kokonaan. Joillekin tämä on enemmän haastavaa kuin toisille, sillä kaikki eivät erityisesti nauti sisällä olemisesta. Iäkkäille ihmisille tämä virus on suuremmalla todennäköisyydellä vaarallinen, ja siksi on suositeltavaa että erityisesti vanhukset pysyy kotona. Tilanne on myös haastava monessa perheessä. sillä koulut ja päiväkodit ovat suurimmaksi osaksi suljettuna, ja myös vanhempia suositellaan työskentelemään kotoa jos vaan mahdollista.

Hashtageja liittyen korona-apuun ovat nyt suosittuja sosiaalisessa mediassa. Ihmiset kertovat että heillä on nyt enemmän vapaa-aikaa, ja että he ovat valmiita auttamaa muita jotka tarvitsevat apua. Jos myös sinä haluat auttaa ympärilläsi olevia ihmisiä, jatka lukemista! Annamme sinulle ideoita, jotta tiedät miten voit olla avuksi ympärilläsi oleville ihmisille.

Tietenkin suosittelemme aina noudattamaan hallinnon määräyksiä maasi ja alueen nykyisen tilanteen perusteella.

Jaa positiivisia uutisia

Tällä hetkellä kuulemme ympärillämme paljon negatiivisia uutisia. Se ei todellakaan ole yllättävää! Mutta joillekin ihmisille tämä voi johtaa negatiivisiin ajatuksiin, masennukseen tai jopa paniikkikohtauksiin. Joten yritä levittää positiivisia uutisia ympärilläsi oleville ihmisille. Voit lähettää suloisen viestin ystävillesi, ostaa kukan naapureillesi ja jättää se oven ulkopuolelle, tai levittää muita positiivisia uutisia. Tällä tavalla autat muita tuntemaan itsensä iloisemmiksi ja voimme pysyä positiivisena!

Online- tuutorointi

Koska koulut ovat suljettuja, monet lapset ovat nyt kotona. Tiedätkö lapsen, jolla on aina ollut vaikeuksia tietyn aiheen kanssa, vai tunnetko lapsen joka on saanut kotitehtäviä tehtäväkseen verkon kautta? Onko sinulla tietämystä esimerkiksi matematiikassa, englanninkielessä tai kenties historiassa? Ota heihin yhteyttä ja kysy voitko auttaa heitä! Yleensä opettaja auttaisi suorittamaan tehtäviä luokkahuoneessa, mutta kaikissa kouluissa ei tällä hetkellä ole verkko-ohjausta. Näiden lasten vanhemmat saattavat työskennellä kotona nyt, mutta se ei tarkoita että heillä on ylimääräistä aikaa, tai taitoja auttaa lapsia kotitehtävissä. Vanhempien lisäksi myös lapsi varmasti arvostaa apua koulutehtävien kanssa. Yritä auttaa niin paljon kuin mahdollista verkossa. Voit esimerkiksi soittaa videopuheluita Skypen tai Facetimen kautta. Toinen vaihtoehto on tehdä video jossa selität kaikki askel askeleelta, ja lähetät sen lapselle. Tällä tavalla autat lasta kotitehtävissä mutta sinä ja perheesi ette altistu tai levitä virusta.

Tarjoa apuasi ympärilläsi

Oletko oireeton ja tunnet itsesi terveeksi? Miksi et tarkista naapureittesi, tai mahdollisesti alueesi yksinäisten vanhuksien tilannetta? Jos sinulla on heidän puhelinnumeronsa, on parempi soittaa heille jotta vältettäisiin mahdollisia tartuntoja. Ehkä he todella ovat avun tarpeessa! He voivat olla sairaana tai karanteenissa eikä pääse hoitamaan asioita normaalisti. Monilla vanhuksilla voi myös olla rajoitetut taidot käyttää nettiä. Näinä aikoina apu voi merkitä heille enemmän kuin koskaan. He voivat tarvita apua esimerkiksi päivittäistavaroiden tai lääkkeiden hankkimisessa, koiran ulkoiluttamisessa tai ruuanlaitossa. Muista kuitenkin että sinun on noudatettava ajankohtaisia määräyksiä minimoidaksesi tartuntavaaraa, koskien vähimmäisetäisyyttä ympärillä olevien ihmisten kanssa, käsitervehdysten välttäminen, ja tietenkin pidä huoli käsihygieeniasta.

Veloita vähemmän lastenhoidosta

Koulujen ja päiväkotien sulkemisen takia monet vanhemmat etsivät lastenvahtia lapselleen. Hallitus saattaa jo järjestää jotain näiden vanhempien tukemiseksi, mutta edelleen tarvitaan paljon apua. Oletko ollut viime aikoina terve, ilman yskää, kuumetta tai muita oireita? Etkä ole ollut tekemisissä sairastuneiden kanssa? Sitten sinulla on oikeus tarjota apuasi lapsenvahtina. Mieti voisitko tehdä jotain ylimääräistä vanhemmille näinä aikoina. Ehkä voit pyytää hieman vähemmän tuntipalkkaa, tai ehkä olet jopa valmis tekemään lastenhoitotyösi täysin ilmaiseksi. On suuri mahdollisuus että jotkut vanhemmat tarvitsevat lastenhoitajaa tavallista enemmän, ja tällaiset eleet voivat todella auttaa heitä valtavasti. * Tällä hetkellä lastenhoitajan palkkaaminen on edelleen sallittu,mutta muista kuitenkin tarkistaa voimassa olevat ohjeistukset. Noudata ohjeita ja varmista, että pysyt terveenä ja pese kädet usein.

Pidä yhteyttä hoitolapseesi

Hoidatko säännöllisesti lapsia, mutta tällä hetkellä se ei valitettavasti ole mahdollista? Pidä kuitenkin yhteyttä lapseen! Tämä on myös vaikea ajanjakso lapsille. Heidän päivittäinen rutiininsa on häiriintynyt, ja tämä voi myös aiheuttaa ahdistusta tai masennusta. Soita puhelimella tai videopuhelimen kautta, ja keksi hauskoja asioita, jota voitt tehdä "yhdessä". Ehkä voitte lähettää toisillenne mukavia kirjeitä, kuten monet kirjekaverit tekivät kun sosiaalista mediaa käytettiin vähän tai ei lainkaan. Tai tehdä yhdessä hauska askartelu ja lähettää valokuvat luomuksestanne toisillenne. Jos lapsi jota olet hoitanut on jo hieman vanhempi ja on suuri TikTok-fani, voit keksiä myös hauskan Babysits-tanssin ja tehdä dueton yhdessä. Tällä tavoin voit pitää suhteenne mahdollisimman vahvana, ja auttaa lasta tottumaan uusiin tilanteisiin ja sääntöihin jotka ovat syntyneet koronaviruksen takia.


Juuttuminen kotiin ja ajan viettäminen sisätiloissa vaatii monilta ihmisiltä tottumista, ja voi myös aiheuttaa ärtyisyyttä ja ahdistusta joillekin. Mutta, on myös uusia mahdollisuuksia aktiviteetteihin johon yleensä ei ole aikaa. Auttamalla ympärilläsi olevia ihmisiä, voimme auttaa toisiamme selviytymään tästä ajanjaksosta. Yhdessä olemme vahvoja! Suosittelemme kuitenkin, että otat aina huomioon hallituksen määräykset ja ajattelet huolellisesti omaa sekä muiden terveyttä.