Päiväjärjestys lapsille kotona

Päiväjärjestys lapsille kotona

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Kun lasten innostus koulujen sulkemisen jälkeen laantuu, vanhempien tehtävänä on hallita tulevat kaoottiset viikot jotka ovat täynnä epävarmuutta. Nyt on hyvä aika vanhemmille tehdä perheelle oma päivittäinen lukujärjestys. Monet saattavat olla eristettynä, mutta on tärkeää ylläpitää sekä fyysistä että psyykistä mielenterveyttä pysymällä valppaana ja seuraamalla päivittäistä järjestystä.

Babysits on luonut päiväjärjestyksen jota perhe voi seurata kun koulut ovat suljettuna. Pidä perhe järjestyksessä tällä kätevällä suunnitelmalla. Se näyttää milloin lapsen tulisi olla keskittyneenä koulutehtäviin, milloin on luova aika, lepoaika, ja milloin on vapaiden leikkien aika.

Tässä on kuva avuksi hahmottamaan teidän perheen päiväjärjestystä:

Päiväjärjestys

Miten järjestää perheen lukujärjestys

On tärkeä ylläpitää rutiinia läpi päivän, sillä lasten on pysyttävä sekä henkisesti että fyysisesti aktiivisena. Kehitimme tämän lukujärjestyksen auttaaksemme lapsiasi pysymään järjestyksessä, unohtamatta hauskanpitoa ja leikkiä! Seuraamalla vinkkejämme kotona pysyminen voi olla sekä tuottoisaa että hauskaa saman aikaan. Lapset eivät tule kyllästymään!

Aamu

  • Herätkää samaan aikaan kun heräisitte tavalliseen koulupäivään. Vaikka koulut ovat suljettuna, oppiminen ei lopu. Älä anna lasten nukkua aamun yli, nouskaa ylös ja aloittakaa päivä energialla! Muista aamupalan tärkeys, sekä myös kaikkien muiden aterioiden ajoitus niin säännöllisenä kuin mahdollista. Tee vaikka terveelliset banaanilätyt aamupalaksi, se saa taatusti lapsesi hyvälle tuulelle heti aamusta!

  • Opiskelun aika! Varaa opiskeluun niin paljon aikaa kuin koulu määrittää. Älä unohda pukea lapset niin kuin he menisivtä kouluun. Ei yöpuvussa olemista koko päivän, joka on ehkä sallittua viikonloppuisin ja lomilla. Pitäkää pieniä taukoja välipalalla tehtävien välissä. Mansikkapirtelö voi olla hyvä palkinto lapselle hyvin suoritetusta opiskelusta!

  • Lounas! Lounas-aikaan on hyvä pitää tauko koko perheen kesken. Suosittelemme jättämään väliin uutisten katsominen, sillä ne voivat tällä hetkellä ainoastaan herättää negatiivisia tunteita. Suosittelemme sen sijaan katsomaan vaikka elokuvan, tai pitää mukava keskusteluhetki.

Iltapäivä

  • Älä unohda kotitöitä. Lapset ovat kotona, mutta eivät lomalla! Anna lasten osallistua siivoamaan pöytä tai tiskaamaan lounaan jälkeen. Voit myös keksiä heille hauskoja tehtäviä vaikka kierrätyksestä: pyydä heitä lajittelemaan jätteet (bio, muovi, paperi jne.) Ja palkitse heitä herkulla!

  • Ohjatut aktiviteetit jotka pitävät lapset kiireisinä. Ennen kuin annat heille vapauden leikkiä mitä he haluavat ympäri taloa, anna heille ideoita miten viihdyttää itseänsä, etekin jos teet töitä kotona ja tarvitset rauhaa. Olisi ehkä helpompaa antaa lasten katsoa televisiota, mutta yritä sen sijaan suositella vaikka kirjan lukemista, tai askartelua saksilla ja värikkäällä papereilla. Jos lapset ovat vielä pieniä, voit tulostaa täältä väritystehtäviä!

  • Vapaata leikkimistä! Anna lapsille aikaa leikkiä mitä he haluavat, tämä voi olla esimerkiksi lelujen kanssa leikkimistä, tai lempipiirrettyjen katsomista. Jos olet onnekas ja teillä on piha, ottakaa siitä kaikki ilo irti ja leikkikää ulkona!

Ilta

  • Iltapesu! Valmista rentouttava kylpy tai rauhallinen suihkuhetki lapsellesi. Muista lämmin vesi ja kylpyleluja etenkin pienimmille lapsille!

  • Illallisen aika! Yritä saada koko perhe osallistumaan ruuanlaittoon, kattaukseen sekä jälkien siivoamiseen.

  • Nukkumaanmeno: Laita lapset nukkumaan aikaisin. He tarvitsevat hyvät unet kiireisen päivän jälkeen, vaikka se onkin vietetty kotona.

Hyvä nyrkkisääntö on ainakin yrittää ja tehdä ainakin yksi asia joka auttaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi joka päivä. Päiväjärjestyksen pitäminen on myös hyödyksi äideille ja iseille jotka tottuvat uusiin päivärutiineihin.

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi