Tehtäviä 3-5 -vuotiaille lapsille

Tehtäviä 3-5 -vuotiaille lapsille

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Koulutus ja opettaminen on kaksi tärkeimmistä elementeistä jokaisen lapsen elämässä. Tämän takia koulu ja päiväkoti ovat niin tärkeitä. Nyt kun monet koulut ja päiväkodit ovat suljettuna, vanhemmat varmasti kunnioittavat lastensa opettajaa ja tarhatätiä enemmän kuin koskaan. Vanhempien täytyy nyt ottaa lisää aikaa opettaakseen lapsille sen minkä heidän tulisi oppia koulussa tai päiväkodissa. Tuntuuko se ylivoimaiselta? Älä huoli, et ole ainoa joka tuntee niin! Babysits kehitti 3 eri tulostettavaa aktiviteettiä lapsille. Olemme täällä auttaaksemme!

Lasketaan!

Laskemisen opettaminen ja opetteleminen voi vaikuttaa tylsältä tehtävältä sekä vanhemmille että lapsille, mutta, olemme kehittäneet tämän laskentapuuhan jotta lapsesi voi nauttia opettelemisesta!

laskentatehtävä

Tee näin:

  • Anna lapsen värittää kukan, mehiläiset ja perhoset. He voivat värittää mallin mukaan tai luoda oman version.
  • Avusta ötököiden leikkaamisessa, tai jos lapsi voi jo käsitellä saksia itse, anna lapsen leikata, mutta muista valvoa!
  • Nyt on oppimisen aika! Tämä aktiviteetti auttaa lasta oppimaan numeroita ja laskemista. Voit laittaa eri versioita perhosista ja mehiläisistä kukan päälle, ja kysy heiltä: Kuinka monta mehiläistä on kukan päällä? Laske kuinka monta perhosta lentää kukan ympärillä?
  • Pyydä heitä laskemaan ja kirjoittamaan numero paperille.

Muodot

Tässä aktiviteetissa lapsi voi harjotella sekä kirjoittamista että piirtämistä. Tämä on helppo tehtävä, mutta se on sekä hauska että opettavainen!

opettele-muotoja

Tee näin:

  • Anna lapsen ensin yhdistää pisteet muodostakseen muodot.
  • Pyydä sitten heitä nimeämään jokainen muoto
  • Jos lapsi jo osaa kirjoittaa, pyydä häntä kirjoittamaan muodon nimi jokaisen muodon ylle harmaalle alueelle. Näin he opettelevat sekä kirjoittamista että lukemista!
  • Viimeisenä muttei vähäisempänä: värittäminen! Pyydä lasta värittämään jokaisen muodon eri värillä. Tekemällä tämän voit tarkistaa kuinka hyvin lapsi muistaa opettelemansa, ja jos teillä on tarve opetella ne uudestaan!
  • Ylimääräisenä tehtävänä voitte opetella myös muotojen englanninkieliset nimet.

Kielten opiskelu

hedelmät-ja-eläimet-englanniksi

Kielten opiskelu on erittäin tärkeä ja hyödyllinen taito elämässä. Olitpa sitten nuori tai jo vanhempi, se voi olla elämää mullistava taito! Ja mitä aikaisemmin ja nuoremmin tutustut vieraaseen kieleen, sitä helpompi on parantaa kielitaitoa tulevaisuudessa.

Tämän takia me Babysitsissä haluamme auttaa sinua kielten opiskelussa! Kehitimme mallin joka on avuksi kun opetat lapselle eläimiä ja hedelmiä, sekä suomeksi että englanniksi.

Tehdääksesi kielten opiskelusta vielä hauskempaa, voit tulostaa ja leikata hahmot pieniksi korteiksi, ja pelata eri pelejä lapsen kanssa. Tässä muutama idea:

  • Löydä pari: Tätä peliä varten, tulosta jokainen kuva kaksi kertaa. Leikkaa sitten palat ja aseta kuvapuoli alaspäin. Jokaisella pelaajalla on kaksi yritystä kääntää kortit ja löytää pari. Pelaajalla jolla on enemmän pareja pelin loppuessa on voittaja.

Vinkki: Joka kerta kun käännät kortin, sano eläimen tai hedelmän nimi, molemmilla kielillä.

  • Arvaa kuka: Pelin tarkoituksena on arvata mikä kortti toisella pelaajalla on. Peliä voi pelata kahdella sallistujalla, mutta mitä enempi pelaajia, sen hauskempi. Pelaaja nostaa kortin, ja kuvailee hedelmää tai eläintä sanomatta sen nimeä. Muut pelaajat arvaavat mikä hedelmä tai eläin kortissa on. Se joka arvaa oikein ensimmäisenä voittaa!

Vinkki: Eläinkorttien kanssa, voit esitellä eläintä tai matkia heidän ääniä!


Tekemällä eri aktiviteettejä kotona autat lapsia opettelemaan unohtamatta pitää hauskaa! Muista että opettaminen ei ole ainoastaan tärkeää lopputuloksen kannalta, mutta myös itse oppiminen on hyödyllistä. Jos teet siitä hauskaa, he tulevat rakastamaan sitä! Katso täältä myös muut vinkit luovaan tekemiseen

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi