Hammaskeiju

Hammaskeiju

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Kaikki lapset ympäri maailman tiputtavat maitohampaat vaihtaakseen ne pysyviin hampaisiin. Hammaskeiju tekee paljon työtä joka yö! Nykyään hänellä on vaikueuksia kerätä kaikki pudonneet maitohampaat ympäri maailman. Hänellä ei myöskään ole aikaa vastata kaikkiin kirjeisiin jota hän saa päivättäin. Mutta älä huoli! Olemme puhuneet hänen kanssaan, ja hän on antanut meille kaikki vastaukset jotka voit kertoa lapsellesi! Nyt voit kertoa hänelle kuinka hammaskeiju toimii, ja miksi hampaat irtoavat.

Ensinnäkin, miksi lasten hampaat irtoavat?

Aloitetaan alusta! Kun synnymme, meillä ei ole hampaita ollenkaan! Pyydä vanhempiasi näyttämään söpöjä kuvia sinusta kun sinulla ei ollut yhtäkään hammasta! Muutaman kuukauden ikäisenä hampaat alkavat kasvamaan. Nämä hampaat eivät kuitenkaan pysy sinulla ikuisesti!

Normaalisti vauvat saavat ensimmäiset hampaat 6-12 kuukauden ikäisenä. Näitä kutsutaan ensihampaiksi, maitohampaiksi tai vauvahampaiksi. Muutaman vuoden päästä ne irtoavat! Mutta miksi?

Tämä tarkoittaa että pysyvät hampaat ovat valmiina tulemaan esiin! Ne työntävät ensihampaat ulos jotta ne saavat tilaa! Pysyvät hampaat ovat paljon kestävempiä ja pitkä-aikaisempia versioita maitohampaista! Jos niistä pitää hyvää huolta, ne voivat kestää ikuisesti!

Nämä vahvat hampaat auttavat sinua syömään ja juomaan läpi koko elämän. Eikö se ole pitkä aika? Siksi on niin tärkeää pitää niistä hyvää huolta! Meillä on vain kaksi paria hammaskalustoa, joten ole kärsivällinen ja tee parhaasi.

Tässä muutama vinkki miten voit hoitaa niitä

hampaidenpesun tärkeys

  • Pese hampaat vähintään kaksi kertaa päivässä hammasharjalla ja hammastahnalla
  • Vältä sokeria
  • Vältä makeita juomia
  • Käytä hammaslankaa
  • Käy säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksissa

Tuleeko hän hakemaan hampaani?

Nykyään, vallitsevan tilanteen takia, hänen on oltava varovainen! Siksi hän ei voi vierailla meillä joka yö. Tämä tarkoittaa sitä, että kun hampaasi irtoaa, sen sijaan että seuraavaa aamuna löydät pienen lahjan tyynyn alla, voit joutua odottamaan muutaman päivän!

Hän kertoi myös olevansa todella kiireinen! Ja että hän pelkää virusta, ja sen takia hänen on odotettava kunnes hän voi taas vierailla luonasi. Älä huoli! Hän tulee kyllä ennemmin tai myöhemmin!

Mitä voit tehdä auttaaksesi hammaskeijua?

Hammaskeiju on myös yksinäinen nyt kun hän ei voi vierailla ystäviensä luona! Hänen on myös oltava varovainen ja pitää etäisyyttä! Joten joskus hän on surullinen. Mutta meillä on idea miten voit piristää häntä! Mitä jos lähettäisit hänelle lahjan? Olemme varmoja että se tekisi hänet onnelliseksi.

Voit esimerkiksi tehdä yhden näistä askarteluista, tai piirtää piirustuksen jonka jätät tyynyn alle ja hän voi noutaa sen pystyy! Tai laita se kirjekuoreen ja lähetä se hänelle!

kirje hammaskeijulle