Tee perhekoira testi

Tee perhekoira testi

Kirjoittanut: Babysits, 7 min lukuaika

Mikä koirarotu sopii parhaiten teidän perheelle ja elämäntilanteeseen? Tähän kysymykseen ei aina ole helppoa löytää vastausta, sillä on niin monta asiaa jota tulisi ottaa huomioon. Teimme tämän testin jotta valintasi olisi helpompi! Tee testimme ja selvitä mikä koira sopii parhaiten perheellesi tai tämänhetkiseen elämäntilanteellesi, niin saat enemmän tietoa eri näkökulmista joita tulee huomioida kun valitset koirarotua.

Kokeile koiratestiämme ja löydä koirarotu joka sopii parhaiten perheellesi tai tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja saa enemmän tietoa perheystävällisistä koiraroduista.

Kuinka paljon tilaa teillä on, minkälaisessa kodissa asutte?

(mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvailee parhaiten asumismuotoanne)

asumismuoto

A - Voi olla haastavaa adoptoida iso koira joka tarvitsee paljon tilaa juoksea energiaansa ulos jos asutte asunnossa. Tässä tapauksessa voi olla parempi harkita pienempiä koirarotuja, mutta, riippuen asunnon koosta ja koiran energisyydestä, isomman koiran adoptoiminen ei ole poissuljettua!

B - Keskikokoinen koira sopisi täydellisesti teille! Täällä niillä on tarpeeksi tilaa juoksea ja leikkiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että ette voisi adoptoida pienemmän tai isomman koiran!

C - Wow! Linna?! Miksi ette harkitsisi isoja koirarotuja, joilla on paljon tilaa leikkiä ja riehua, ja voisi myös auttaa teitä vartioimaan linnaanne.

Muista, eri asumisjärjestelyt eivät automaattisesti tarkoita sitä että teidän tarvitsisi poissulkea tiettyjä koirarotuja, mutta valitsettaessa koiraa on tärkeää pitää mielessä koiran koko ja kuinka paljon tilaa se tarvitsee.

Mitä mieltä olet karvaisesta?

turkin laatu

A - Jos sinua ei häiritse koirankarvat, sinulla on paljon vaihtoehtoja! Jos taas et suosi pitkäkarvaisia koiria, voi olla helpompaa adoptoida lyhtytkarvainen koira. Lyhytkarvaiset koirat vaativat yleensä vähemmän töitä turkin kanssa ( harjaaminen ja trimmaaminen harvemmin), ja voi myös olla ettei koirankarvojen imuroimiseen ympäri taloa mene niin paljon aikaa.

B - Ahhh koirankarvat! Onneksi on olemassa muutama koirarotu jotka ovat vähemmän allergisoivia. Se tarkoittaa sitä että heistä yleensä ei lähde niin paljon karvaa, ja allergiset henkilöt sietävät näitä koiria paremmin. Tämä tekee näistä täydellisiä koiria allergisiin perheisiin, tai jos et yksinkertaisesti ole kovin innokas siivoamaan koirankarvoja ympäri taloa.

C - SE ON NIIN PEHMEÄ! Jos rakastat koiria joilla on pitkä ja pehmeä turkki, sinun tulee tietenkin valita koirasi pitkäkarvaisista koiraroduista! Onneksi on olemassa lukuisia pitkäkarvaisia koirarotuja, kaiken kokoisia, ja jopa sellaisia joilta ei irtoa niin paljon karvaa.

Kuinka energinen olet?

Energiataso

A - Jos et etsi erityisen aktiivista elämäntapaa, voi olla parempi adoptoida koira joka ei vaadi niin paljon liikuntaa. On myös huomioitava mikäli koiran on mahdollista juosta ympäri ja leikkiä kun sinulla ei ole aikaa lenkeille, vai viettääkö koira enimmäkseen aikaa pienenemmissä tiloissa (jolloin sinun on ehkä laitettava enemmän aikaa ollaaksesi aktiivinen koiran kanssa.)

B - Etsitkö kaveria kävely-/juoksulenkeille, mutta et halua juosta maratonia ympäri koirasi perään? Siinä tapauksessa koirarotu jolla on keskitasoinen energisyys on todennäköisesti paras vaihtoehto sinulle. Nämä koirat tarvitsevat hieman enemmän aktiviteettiä, kuten koirapuistossa leikkimistä muutaman kerran viikossa, tai hieman pitempiä lenkkejä.

C - Urheilija? Ehkä olet etsimässä koiraa joka pysyy perässäsi! Siinä tapauksessa sinun tulisi tutustua koirarotuihin jotka sopivat metsästykseen, kuljettamiseen tai muuhun työhön. Nämä koirarodut ovat yleensä hyväkuntoisia ja vaativat paljon liikuntaa sekä aktiviteettejä tuetakseen niiden elämäntapaa ja energiatasoa.


Mikä on tuloksesi?

Lue tästä muutamista suosikkikoiraroduistamme vastaustesi perusteella!

pienet koirar

Mopsi - AAA

Mopsi nauttii liikkuessaan omistajansa kanssa mihin tahansa. Koira on siten tyytyväinen ihmisten keskuudessa ja erittäin lapsiystävällinen. Mopsi tervehtii vieraita iloisesti.

Pystykorva - AAB

Vaikka pystykorva on alunperin vahtikoira, se todellakin on seurakoira. Koira rakastaa hellyydenosoituksia ja huomiota omistajaltansa. Pystykorva tulee myös toimeen erityisen hyvin muiden koirien kanssa. Koira on söpö, uskollinen, ja eläväinen, ja sen takia rakastaa ulkoleikkejä lasten kanssa.

Cairnin terrieri - AAB

Cairnin terrierillä on paljon yhteistä lasten kanssa. Koira on hyvä perhekoira ja aina valmis leikkimään. Tämä koira on oivallinen kumppani jokaiselle joka antaa hänelle aikaa ja huomiota.

Cute dogs

Maltan koita - AAC, ABA, ABB, ABC

Nämä pienet veijarit ovat täynnä energiaa, ja myös säyseitä ja älykkäitä. Tämän lisäksi Maltan koirat ovat allergiaystävällisiä. Koira on todella hellyyttävä sekä lasten että muiden koirien kanssa. Energisyydestään johtuen, Maltan koira ei aina pysy paikoillaan, mutta nauttii silti maata käpertyneenä omistajansa kanssa.

Beagle - BAC

Jos pidät iloisista, ketteristä ja älykkäistä koirista, et voi mennä pieleen Beagelin kanssa. Koska Beageli on niin hilpeä, se tulee hyvin toimeen sekä lasten että muiden koirien kanssa. Beageli on myös täydellinen uskolliseksi kumppaniksi.

Samojedi

Samojedi on kiltti koira sekä ihmisille että toisille eläimille. Samojedi rakastaa lapsia ja viettää mielellään aikaa perheessä. Samojedillä ei välttämättä ole paljon energiaa, mutta rakastaa juoksemista pari kertaa viikossa päästääkseen ylimääräisestä energiasta.

Koirat

Englantilainen cockerspanieli - BAC

Tämä koira sopii täydellisesti lapsiperheeseen. Cockerspanieli on todella herkkä ja rakastavainen, ja haluaa viettää paljon aikaa omistajansa kanssa. Koska Englantilainen cockerspanieli on todella metsästyskoira, se on täynnä energiaa ja on todella elämäniloinen.

Labraduudeli - BAB, BBA, BBB, BBC, CBA, CBB, CBC

Labraduudeli on allergiaystävällinen. Sen lisäksi, Labraduudeli on todella sopiva perhekoiraksi ja opaskoiraksi. Labraduudelit ovat myös usein käytetty terapiakoirina lapsille joilla on erityistapeita, kuten esimerkiksi autisimi.

Puudeli - BAB, BBA, BBB, BBC, BCA, BCB, BCC

Puudeli on kaunis koira joka on todella älykäs, todella sosiaalinen, sekä allergiaystävällinen. Puudelit yleensä rakastavat ihmisiä ja eläimiä, ja viihtyvät hyvin perheenjäsenenä. Puudelit tarvitsevat haasteita välttyäkseen tylsistymiseltä.Tämän takia puudelit usein auttavat opaskoirina tai työskentelevät yhdessä ihmisten kanssa jolla on erityistarpeita, kuten esimerkiksi autististen lasten kanssa.

Karvaiset koirat

Bokseri - CAC

Bokseri on energinen ja erittäin uskollinen koira joka on ystävällinen lapsille. Koiran asenteen takia, koira voi joskus vaikuttaa dominoivalta, mutta todellisuudessa bokseri tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Irlanninsetteri - CAA

Jos etsit kilttiä ja iloista koiraa joka rakastaa eläimiä, Irlanninsetteri on hyvä vaihtoehto. Sen lisäksi, tämä koira on myös hellä ja todella älykäs!

English Bulldog - BAA

The English Bulldog is very strong and muscular. But don't be put off by the dog’s looks or figure! When the dogs are well socialized, they are extremely sweet dogs for both children and dogs. The English Bulldog loves to use up his extra energy by playing.

Family dogs

Labradorin noutaja ja Kultainen noitaja - CAB

Nämä koirat sopivat hyvin perheisiin. Ne ovat kilttejä koiria lapsille ja muille koirille. Noutajat ovat myös todella uskollisia koiria. Nämä koirat rakastavat leikkimistä ja heillä on paljon energiaa. Nämä koirat sopivat metsästykseen, perhekoiriksi ja jopa opaskoiriksi.

Newfoundlandin koira - CCA, CCB

Newfoundlandin koira on perhekoira joka on hellä, sopeutuvainen ja pehmyt luonteeltaan. Koira vaatii kuitenkin hyvän koulutuksen pennusta asti. Koira tulee hyvin toimeen toisten koirien ja lasten kanssa. Mutta, kuten Bokserikin, Newfoundlandin koira voi vaikuttaa dominoivalta, joten voi olla että se ei aina löydä yhteistä säveltä toisten koirien kanssa.

Bernin koira- CCC

Bernin koira on todella omistautunut ja lojaali kumppani. Tämä omistautuneisuus ja lojaalisuus ei ole ainoastaan omistajaansa kohtaan, vaan myös lapsia kohtaan. Sinun on kuitenkin oltava varuillaan muiden koirien kanssa, sillä koira voi joskus olla hyvin dominoiva. Varmista myös että Bernin koira saa tarpeeksi liikuntaa ulkona jotta hän ei täysin villiinny sisätiloissa.