Vinkit sujuvaan lastenhoitotapaamiseen etänä

Vinkit sujuvaan lastenhoitotapaamiseen etänä

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Babysitsin lastenhoitajat voivat nyt tarjota ‘virtuaalista lastenhoitoa’ - ainutlaatuinen ominaisuus joka on suunniteltu antamaan vanhemmille hetken rauhaa jotta he voivat työskennellä, osallistua Zoom kokoukseen tai tehdä kotitöitä.

Mitä on virtuaalinen lastenhoito?

Virtuaalinen lastenhoito on lasten hoitamista videopuhelun kuten Zoomin tai Skypen kautta. Virtuaalinen lastenhoito mahdollistaa ainutlaatuisen ja interaktiivisen kokemuksen jossa lapset voivat olla vuorovaikutuksessa lapsenvahtinsa kanssa tekemällä opettavaisia aktiviteettejä, askarteluja, leikkejä, lukemalla tai laulamalla. Lue artikkeli oppiaksesi enemmän virtuaalisesta lastenhoidosta.

Toimiiko virtuaalinen lastenhoito?

Virtuaalinen lastenhoito voi toimia todella hyvin vaihtoehtona perinteiselle henkilökohtaisesti tapahtuvalle lastenhoidolle. Virtuaalinen lastenhoito on erityisen hyödyllistä kiireisille perheille, mukaan lukien vanhemmille jotka työskentelevät kotoota.

Vinkit virtuaaliseen lastenhoitoon

Vinkit lastenvahdeille

1. Anna virran viedä

Virtuaalinen lastenhoitotapaaminen ei aina suju niin kuin suunniteltu. Mutta se on okei! Keinona antaa lapsen viedä ja itse pysyä mukana. Ovatko lapset todella energisiä ja innostuneita? Siinä tapauksessa on ehkä parempi että pelaatte tai teette jonkun liikunta-aktiviteetin kirjan lukemisen tai joogan sijaan , esimerkiksi. Lapset ovat usein arvaamattomia, ja tietenkin, jokainen lapsi on erilainen! Joten, suosittelemme että sinulla on aikataulu suunniteltuna ja aktiviteettejä valmiina, mutta että myös olet joustavava tilanteen mukaan.

2. Luo aikataulu

Aikataulun luominen etukäteen on hyvä idea saada pallo liikkumaan ja varmistaa että saat pidettyä yllä lapsen huomion koko virtuaalisen lastenhoitotapaamisen ajan. Tulosta virtuaalisen lastenhoitotapaamisen suunnittelulomakkeen jotta olet valmistautunut!

virtuaalisen lastenhoitotapaamisen suunnitelma

Saadaksesi inspiraatiota, katso tästä ideamme aktiviteeteista:

Ideoita Virtuaalisen lastenhoitotapaamisen aktiviteeteille

  • Lue satukirjaa (e-kirjan lataaminen ja näytön jakaminen toimii parhaiten)
  • Aarrejahti (pyydä lasta etsimään 3 sinistä esinettä, 1 pyöreä esine, jne.)
  • Joogaa lapsille (tämä on loistava vaihtoehto jos lapsi on yliaktiivinen ja tarvitsee rauhoittumista)
  • Yksinkertaiset askartelut
  • Yhteislaulut
  • Teeskentelyleikit
  • Pelit (esim. tietovisat)

3. Personlisoi tapaaminen lapsen mukaan

Ennen varsinaista lastenhoitotapaamista, voit valmistautua kysymällä vanhemmilta mistä heidän lapset ovat kiinnostuneita. Esimerkiksi, jos lapset ovat hulluna supersankareihin tai prinsessoihin, voit suunnitella tapaamisen sen mukaan.

Vinkki: muista pyytää vanhempaa valmistamaan esille värikyniä, liituja, paperia ja mitä ikinä tulettekaan tarvimaan tapaamisen aikana. Voit lähettää virtuaalisen lastenhoitotapaamisen suunnitelman vanhemmalle etukäteen, jotta he tietävät miten valmistautua.

4. Hyödynnä erityistaitosi (läksyapu, vieraan kielen tai instrumentin opetus)

Onko sinulla erityistaitoja joita voisit opettaa lapselle? Jos esimerkiksi puhut vierasta kieltä tai soitat instrumenttia, voit tarjoutua opettamaan näitä taitoja virtuaalisen lastenhoidon aikana! Oletko hyvä auttamaan läksyjen teossa? Tarjoa läksyapua netin välityksellä on loistava tapa hyödyntää taitojasi. Voit aloittaa tulostamalla meidän maksuttomat 4 sivua matematiikkatehtäviä.

5. Valmistaudu ennen lastenhoitotapaamista

Ennenkuin aloitat virtuaalisen lastenhoitotapaamisen, varmista että sinulla on kaikki tarvittava! Et halua juosta ympäri etsimässä materiaalia kesken tapaamisen. Ota esiin tarvittavat materiaalit kuten värikynät, tussit ja paperit.

Vinkit vanhemmille

1. Tapaa lastenvahti etukäteen

Onä välttämätöntä tavata virtuaalinen lastenhoitaja ennenkuin sovitte varsinaisen lastenhoitotapaamisen. Voitte tavata netin välityksellä tai henkilökohtaisesti haastattelun merkeissä, jotta voit varmistaa että mahdollinen lapsenvahti on juuri sopiva perheesi tarpeisiin.

2. Hyödynnä Babysitsin globaalisuus

Babysits on globaali yhteisö jossa on enemmän kuin 1,7 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman. Virtuaalinen lastenhoito on erinomainen mahdollisuus tutustua kansainvälisiin lastenhoitajiin ja oppia taitoja ja kokemuksia johon lapsella ei välttämättä muuten olisi mahdollisuus. Haluatko esimerkiksi että lapsesi oppii toisen kielen? Virtuaalinen lastenhoito on täydellinen mahdollisuus yhdistää lapsesi kansainvälisen kieltenopettajan kanssa. Aloita etsimällä lastenhoitaja valitsemassasi maassa käyttämällä etusivun hakutoimintoa.

3. Pysy kuuloetäisyydellä

Virtuaalinen lastenhoito ei korvaa henkilökohtaista lastenhoitopalvelua. Luonnollisesti, virtuaalinen lastenhoitaja ei pysty vastaamaan lapsen tarpeisiin ruudun välityksellä. Tämän takia on välttämätöntä että vanhempi pysyy kuuloetäisyydellä koko tapaamisen ajan.

4. Valmista lapsesi

Ennen tapaamista, selitä lapsellesi mitä hän voi odottaa virtuaalisesta lastenhoidosta. Tämä on erityisen tärkeää pienille tai ujoille lapsille, joilla voi kestää aikaa ennenkuin he tuntevat itsensä mukaviksi uuden virtuaalisen lastenhoitajansa kanssa.

5. Kerro lapsestasi lapsenvahdille

Lähetä lapsenvahdille lista lapsesi mieltymyksistä ja harrastuksista ennen ensimmäistä lastenhoitotapaamista. Tämä auttaa lapsenvahtia valmistautumaan tapaamiseen, jotta lapsi pysyy viihdytettynä koko tapaamisen ajan.


Maksuttomat alustat videopuheluita varten Zoom Facebook Messenger Skype Facetime Google Hangouts

Tarvitsetko hetken itsellesi? Virtuaaliset lastenhoitajat ovat valmiina ojentamaan auttavan käden. Aloita etsiminen heti niin olet askeleen lähempänä hyvin ansaittua omaa aikaa.