Parhaat ideat: Kivaa tekemistä lasten kanssa

Parhaat ideat: Kivaa tekemistä lasten kanssa

Kirjoittanut: Babysits
10 min lukuaika

Etsitkö hauskaa tekemistä lapsille? Kokosimme tähän parhaat lasten aktiviteetit jotka sopivat loistavasti lastenhoitotapaamisiin sekä sisällä että ulkona.

Voi olla vaikeaa keksiä jatkuvasti uutta tekemistä lapsille. Joskus lapset tietenkin haluavat tehdä samoja asioita joka päivä, mutta on todennäköistä että he jossain vaiheessa kyllästyvät ja kaipaavat jotain muuta tekemistä.

Lastenhoito tarkoittaa muutakin kuin lasten hoitamista, sillä heidät tulee myös pitää viihdytettyinä. Joten näiden lapsille suunnattujen aktivitteetien pitäisi auttaa sinua varmistamaan, että omat lapsesi tai hoitamasi lapset viihtyvät hyvin!

Tekemistä lapsille

Kysyimme useilta Babysitsin lastenhoitajilta, mitä he tekevät lasten kanssa kun heillä on lastenhoitovuoro. Käytimme heidän vinkkejään tehdäksemme kattavan listan täynnä hauskaa tekemistä lapsille, joita voi lastenhoitajana tehdä yhdessä lasten kanssa! Katso alta!

tekemistä lapsille lastenhoitajan kanssa


Tekemistä lapsille


Lasten askartelu

Kukapa ei pitäisi luovasta DIY- tai askarteluprojektista? Askartelu on hauskaa sekä nuorille ja vanhoille. Oletko luova ja taiteellinen? Kokeile askartelu- tai DIY-projektia hoitamiesi lasten kanssa!

Katso alta inspiraatiota hauskoihin ja lapsille sopiviin askarteluihin (klikkaamalla linkkiä pääset lukemaan tarkat ohjeet askartelun tekemiseen).

Askarteluvinkit lapsille

Katso myös muut askartelu ohjeet lapsille.

vessapaperirulla askartelu

Sisäleikit lapsille

Eikö sää suosi? Älä huoli! Sisälläkin voi keksiä paljon erilaisia leikkejä lasten kanssa.

- Muotiesitys

Valitse teema ja anna lasten valita asukokonaisuudet kaikille. Sitten on aika loistaa! Kävele catwalkin yli parhaalla mallikävelylläsi.

- Telttaretki sisällä

Tartu ”telttailuvarusteisiisi” ja rakenna teltta huonekaluilla, lakanoilla tai peitoilla. Sitten voitte esimerkiksi mennä piknikille olohuoneeseen. Lapset rakastavat käyttää mielikuvitustaan!

- Muotokuvakilpailu

Voit tehdä piirtämisestä jännittävämpää järjestämällä kilpailun, jossa jokaisen on piirrettävä oma muotokuva. Riippuen jokaisen taiteellisista kyvyistä (tai niiden puutteesta), tämä voi olla todella hauska kilpailu!

- Leluilla leikkiminen

Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta rakastaako hoitamasi lapsi esimerkikis leegoja tai Barbeja? Sitten voitte leikkiä näiden kanssa yhdessä!

Tästä löydät lisää hauskoja sisäleikkejä.

sisäleikit

Lasten ulkoleikit

Ulkona leikkiminen on terveellistä. Paistaako aurinko? Lähtekää nauttimaan auringonsäteistä hoitamiesi lasten kanssa! Jos olet lastenvahtina, muista aina kysyä ensin lupa vanhemmilta.

- Luonnossa maalaaminen

Lähde ulos lapsen kanssa, valitkaa yhdessä kaunis paikka ja piirtäkää tai maalatkaa maisema yhdessä!

- Paperiveneet

Etsikää yhdessä keppejä, ja ottakaa mukaan paperia, niin voitte tehdä paperiveneitä. Etsikää sitten lampi, järvi tai meri ja voitte laittaa paperiveneet purjehtimaan! Voite myös järjestää paparivenekilpailun!

- Telttailu

Mikään ei ole mukavampaa kuin tehdä oma teltta ja mennä "telttailemaan". Aivan kuten voit "telttailla" olohuoneessa huonolla säällä, voit myös telttailla ulkona. Ota vain tuolit ja lakanat, niin voit tehdä tekoteltan. Nyt mielikuvitusleikki voi alkaa! "Kuulinko juuri karhun?!"

- Majan rakentaminen

Voit myös rakentaa oman pienen majan tai linnoituksen pihalle keräämällä keppejä ja lehtiä ja pinoamalla ne toisiaan vasten.

ulkona leikkiminen

Urheiluleikit lapsille

Liikkuminen on terveellistä, joten urheiluleikkien leikkiminen lasten kanssa on hyvä idea (tai hoitolastesi vanhemmat pyytävät sinua tekemään jotain aktiivista).

Nämä seuraavat leikit ovat täydellisiä kun haluatte olla aktiivisia! Lisäksi, kun lapsilla on paljon energiaa, tämä on hyvä tapa saada heidät liikkumaan.

- Pallopelit

Tennis, sulkapallo, jalkapallo, koripallo… On olemassa monta hauskaa pallopeliä joita voitte yhdessä pelata hoitolastesi kanssa lastenhoidon aikana.

- Lasten jooga

Onko hoitolapsesi todella energinen, mutta ehkä hieman hermostunut? Siinä tapauksessa lasten jooga voi olla loistava aktiviteetti hänelle.

Lue lisää artikkelissamme lasten joogasta ja opeta lapselle muutama perus jooga-asento joka on lapsille sopiva.

- Hippa

Onko hoitamillasi lapsilla vielä paljon ylimääräistä energiaa? Klassinen hippa on aina hauskaa! Tämä on loistava aktiviteetti ulkona (jossa on runsaasti tilaa eikä huonekaluja tai arvoesineitä, joihin törmätä tai vahingossa voivat rikkoutua).

Urheilupelit lapsille

Opettavaiset aktiviteetit lapsille

Tykkäävätkö hoitamasi lapset oppia uusia asioita? Siinä tapauksessa voitte tehdä hauskoja ja opettavaisia aktiviteetteja yhdessä. Esimerkiksi;

- Museovierailu

Voitte käydä museossa yhdessä hoitamiesi lasten kanssa. Onko museot mielestäsi tylsiä? Mieti uudelleen! Lapsille löytyy paljon hauskoja ja interaktiivisia museoita. Tarkista vain alueesi lastenmuseot tai mitä lapsiystävällisiä näyttelyitä museoilla on meneillään.

- Auta ympäristöä

Yhä useammat ihmiset valitsevat kasvis- tai vegaanisen ruokavalion ja heillä on enemmän tietoa ympäristöstä. Oletko myös ympäristön ystävä? Silloin voi olla hauska idea saada lapset, joita hoidat tai hoidat, mukaan ja saada tietoa.

Voitte esimerkiksi tehdä aiheeseen liittyviä hauskoja askarteluja, kierrättää tai hoitaa puutarhaa yhdessä. Lue täältä lisää hauskoja aktiviteetteja ympäristön auttamiseksi.

- Lasten tiedekokeet

Tiedekokeet voivat olla todella hauskoja ja jännittäviä lapsille! Lue artikkelimme lasten tiedekokeista ja valitkaa muutama hauska tiedekoe jotka voitte tehdä yhdessä hoitamasi lasten kanssa.

Opettavaiset aktiviteetit lapsille

Retket

Haluatko tehdä jotain erityistä lastenvahtina ja tunnetko lapset tarpeeksi hyvin? Sitten voit kysyä vanhemmilta, onko heidän mielestään kiva idea viedä lapset retkelle.

Nämä voivat olla retkiä esimerkiksi;

  • Lemmikkieläintarhaan
  • Sisäleikkipuistoon
  • Eläintarhaan
  • Uimahalliin
  • Huvipuistoon
  • Elokuvateatteriin
  • Museoon
  • Leikkipuistoon

Kotitehtävissä avustaminen

Oletko todella hyvä tietyssä kouluaineessa, jonka kanssa lapsi, jota hoidat tai jota hoidat, kamppailee? Sitten voisit harkita lapsen auttamista kotitehtävissä tai opettamista. Jos teet tämän lastenvahtina, on aina hyvä keskustella asiasta vanhempien kanssa.

Lue tämä artikkeli vinkkejä lasten avustamisessa kotitehtävissä.

Lasten kanssa leipominen/kokkaaminen

Toinen hauska aktiviteetti jonka voitte tehdä yhdessä lasten kanssa on ruuanlaitto tai leivonta. Voitte esimerkiksi tehdä keksejä, leipoa kakkua tai tehdä hauskoja pannukakkuja, joiden kasvot on tehty hedelmistä ja marjoista.

Katso helpot ja hauskat reseptit lapsille täältä.

lastenhoito aktiviteetti leipominen lasten kanssa

Lautapelit

Joskus on mukava vain pelata perinteisiä lautapelejä yhdessä hoitolasten kanssa. Muutama klassikko lautapeleistä;

  • Monopoli
  • Afrikan tähti
  • Arvaa kuka?
  • Alias
  • 30 sekuntia
  • Pictionary
  • Scrabble

lautapelit

Jos olet erityisen luova, voit tehdä oman lautapelin yhdessä lasten kanssa!

Nettipuuhat

Ihannetapauksessa et halua lasten istuvan tietokoneen ääressä koko päivää pelaamalla.

Mutta, on olemassa joitain tilanteita jolloin voisi olla sopivaa tehdä aktiviteettejä netissä joita voitte tehdä yhdessä kun olet hoitamassa lapsia. Varsinkin jos on esimerkiksi sadepäivä. Muista valita aktiviteetti, jota sinä ja hoitamasi lapsi voitte tehdä yhdessä.

Kun peleillä tai aktiviteeteilla on myös fyysinen puoli, se on vielä parempi. Katso alta joitain hyviä esimerkkejä;

- Just dance

Just dance on hauska peli sekä lapsille että aikuisille. Valitse kiva laulu, jonka sinä ja lapsi molemmat tiedätte ja noudata ruudulla olevia tanssiohjeita. Tämä on loistava tapa viettää aikaa ja pysyä silti aktiivisena!

- Karaoke

Hoidatko pientä musiikkitähteä? Sitten voitte kokeilla karaoken laulamista yhdessä. Voitte tehdä tämän pelin avulla, tai vain laittaa musiikin YouTuben tai Spotifyn kautta ja etsiä sanoituksia itse.

- Wii sport

Pelaa, mutta terveellisemmällä tavalla! Tartu Wiihin ja aloita eri urheilulajien pelaaminen virtuaalisesti! Liikeohjaimet varmistavat, että olet edelleen liikkeessä ja pysyt aktiivisena pelatessasi pelejä.

- TikTok tanssit

Olet varmaan jo huomannut, lapset rakastavat TikTokia! Rakastatko sinäkin salaa? Sitten se voi olla hauska aktiviteetti oppia ja videoida TikTok tansseja yhdessä.
Ennen kuin teet tämän, on tärkeää tarkistaa vanhemmilta jos he hyväksyvät tämän, äläkä lataa videoitanne nettiin (yksityisyyden vuoksi). Katso se enemmän hauskana tanssiaktiviteettina. Voit aina lähettää videot vanhemmille, jos he haluavat!

Pelit lapsille

Lasten kanssa lukeminen

Lukeminen on hauskaa ja hyödyllistä lapsen kehitykselle. Pidätkö lukemisesta ja onko hoitamasi lapsi kirjatoukka? Silloin yhdessä lukeminen voisi olla täydellistä toimintaa.

- Ääneen lukeminen lapselle

Kun hoitamasi lapsi on vielä pieni, voit itse lukea tarinoita hänelle. Lapset nauttivat aina kun heille luetaan!

- Lapsi lukee ääneen sinulle

Jos hoitamasi lapsi on hieman vanhempi, voit myös kysyä, haluaako hän lukea tarinan sinulle ääneen.

Näin he voivat harjoitella ääneen lukemista. Ja he kasvattavat itseluottamusta, kun annat heille kohteliaisuuksia heidän lukutaidoistaan!

Lasten kanssa lukeminen

Sesonkileikit lapsille

Voit myös suunnitella lastenhoitoaktiviteetit, jotka perustuvat erityisiin tilaisuuksiin, kuten tulevaan kauteen tai lomaan.

- Kevätleikit

Kevään aikana luonto herää takaisin elämään. Lähtekää seikkailuun lasten kanssa raikkaassa ilmassa. Hauskat kevään aktiviteetit ovat;

  • Bongailkaa ötököitä ja eläimiä pihalla tai puistossa
  • Kävelkää puiston läpi ja ihailkaa kukkivia kukkia
  • Kerätkää kukkia ja tehkää kaunis kukka-askartelu.

Etsitkö lisää askarteluideoita tehtäväksi lasten kanssa? Täältä löydät lisää keväisiä askarteluideoita lapsille!

- Kesäleikit

Paistaako aurinko? Ei ole mitään parempaa kuin nauttia auringosta ja lähteä ulos lasten kanssa. Muutama ihana kesäleikki on esimerkiksi;

  • Vesisota
  • Piknik pihalla tai puistossa
  • Esterata

- Syysleikit

Syyskelit eivät välttämättä ole aina kaikkein parhaimmat, mutta on silti olemassa hurjan paljon mukavia leikkejä joita voitte leikkiä yhdessä lasten kanssa.

  • Kerätkää puusta pudonneita lehtiä ja hyppikää lehtikasassa
  • Kerätkää käpyjä ja kastanjoita ja tehkää niistä hieno askartelu
  • Etsikää kauniita lehtiä ja tehkää syysaskartelu.

- Talvileikit

Onko talvi täällä? Sitten nämä seuraavat aktiviteetit voivat olla todella hauskoja tehdä lasten kanssa!

- Pyhä- ja juhlapäivä askartelut

Pyhä- ja juhlapäiviä on ympäri vuoden, ja lastenhoitajana voit tehdä näitä söpöjä ajankohtaisia askarteluja yhdessä lasten kanssa.

Esimerkiksi;

syysleikit


Toivottavasti tämä artikkeli auttaa antamaan sinulle kaiken tarvitsemasi inspiraation lasten aktiviteeteista! Etsitkö lisää aktiviteetteja tai vinkkejä? Katso myös muut artikkelimme!

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi