Lapsiturvallinen koti: näin pidät lapsesi turvassa

Lapsiturvallinen koti: näin pidät lapsesi turvassa

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Lapsesi turvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista koko maailmassa, etenkin omassa kodissa. Seuraamalla meidän 5 vinkkiä, sinusta tulee mestari kotisi lapsiturvallisuudessa.

Uusi perheenjäsen on saapumassa kotiin, ja olosi on varmasti sekä innokas että stressaantunut samanaikaisesti. Yksi tärkeimmistä asioista joita sinun on tuoreena vanhempana otettava huomioon, on vauvan turvallisuus, aloittaen tekemällä kodista lapsiturvallisen.

Miten tehdä kodista turvallinen lapselle: vanhempien 5 parasta vinkkiä

Miten tehdä kodista turvallinen lapsille

Kun vauva syntyy, kaikki ympärilläsi on ihanaa. Ensimmäiset kuukaudet ovat sinulle täysin uutta, ja tutut rutiinisi menevät täysin sekaisin.

Ja ennenkuin huomaat, vauvasi alkaa konttaamaan. Tämä tarkoittaa että sinun tulisi olla valmiina siihen että lapsesi kohta liikkuu ympäri kotia.

Miten voit tehdä kodista lapsiturvallisen?

Hyvä uutinen on se, että kotisi turvalliseksi tekeminen lapsille ei ole kovin monimutkaista. Lapsiturvallisia ratkaisuja on mahdollista toteuttaa edullisesti ja ovat usein melko helppoja toteuttaa.

Tässä on 5 edullista tapaa tehdä kodistasi turvallinen paikka vauvoille ja lapsille.

Lapsiturvallinen koti

1. Turvalukot ikkunoihin

Tärkein ensin, sinun on tehtävä ikkunoista lapsiturvallisia. Jos haluat pitää ikkunat auki ilman riskiä siitä että lapsi voi tippua ulos ikkunoista, kaikissa ikkunoissa on oltava erilliset turvalukot joka estää lapsia avaamasta ne.

2. Lapsiturvalliset ovenkahvat

Tehdääksesi ovenkahvoista turvallisia lapsille, voit tehdä yksinkertaisen suojan itse! Tee tupperware rasiasta suojan leikkaamalla siihen viilto, ja laita se sitten ovenkahvan päälle. Kiristä kannen pohjasta ja se on siinä! Klikkaa linkkiä nähdäksesi kuvan.

Lähde: “25 home childproofing hacks keep kids safe”

3. Suojaa kulmat

Seinien reunojen ja huonekalujen kulmien suojaamiseksi on käytettävä iskunkestävää materiaalia. Tämä antaa sinulle mielenrauhan, koska tämä turvatoimi estää lapsesi lyömästä päätänsä teräviin kulmiin.

4.Piilota myrkylliset aineet

Vaaralliset aineet kuten lääkkeet, pesuaineet, alkoholi, tupakka, sytkärit jne. on säilytettävä lasten ulottumattomissa: korkealla tai lukituissa laatikoissa. Huolehdi erityisesti pillereistä ja pienistä esineistä jotka voivat päätyä lapsen suuhun.

5. Pidä kulkuväylät vapaana

Kulkuväylien on oltava vapaina kaikista esteistä kun lapset ovat vielä pieniä. Vaihtoehtona on myös turvaportin käyttö. Tämä estää lapsia loukkaantumasta kun he ryömivät tai kävelevät ympäri kotia, ja etenkin portaiden molemmissa päässä turvaportit ovat hyödyllisiä.


Lista voisi ehdottomasti olla vielä pitempi, mutta nämä ovat kaikista tärkeimmät 5 turvallisuusvinkkiä jokaisen vanhemman tulisi tietää tehdessään kodista lapsiturvallisen.

Vauvaturvallisuus on tärkeä osa pienten lasten perheessä. Jos teillä on lastenhoitaja, varmista että selität hänelle miten pitää lasta turvassa, ja miten kotinne on lapsiturvallinen. Parempi ehkäistä kuin katua. On tärkeä olla varovainen ja ennakoiva lasten kanssa, etenkin vastasyntyneiden kanssa.