Lasten aktiviteetit - paras opas

Lasten aktiviteetit - paras opas

Kirjoittanut: Babysits
29 min lukuaika

Oletpa sitten vanhempi joka haluaa pitää hauskaa lapsesi kanssa, tai lastenhoitaja/lapsenvahti joka yrittää keksiä uusia ideoita seuraavaan lastenhoitotapaamiseen, me autamme sinua! Katso tämä lista hauskoista aktiviteeteista lapsille ja viihtyvyys on taattu!

Kaikki lapset ovat yksilöitä, mutta yksi yhteinen asia on, että terve kehitys on tärkeää jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa. Etsitkö luovaa, älyllistä ja/tai fyysistä toimintaa, joka pitää heidät viihdytettyinä ja edistää heidän jatkuvaa kehitystään? Siinä tapauksessa olet löytänyt oikeaan paikkaan! Olemme koonneet parhaan oppaan erilaisille hauskoille aktiviteeteille iän mukaan, joka auttaa myös tukemaan lapsen kehitystä monipuolisesti.

Lue enemmän luovista aktiviteeteista **Luovat aktiviteetit** ovat aktiviteetteja, jossa lapset voivat ilmaista itseään. Olla luova tarkoittaa, että **luot jotain uutta tai teet oman version jostakin**. Tämä voi olla laulu, piirustus, DIY, tanssi jne. Lapsille on tärkeää tehdä luovia aktiviteetteja lapsuudessaan. Nämä aktiviteetit auttavat lapsia ilmaisemaan itseään ja käsittelemään omia tunteitaan. Oppimalla keksimään uusia luovia ideoita, oppimalla ajattelemaan uudella tavalla ja oppimalla ratkaisemaan ongelmia, luovat aktiviteetit edistävät myös lasten henkistä kasvua. Esimerkkejä luovuutta tukevista aktiviteeteista:: * Piirtäminen/maalaminen * Musiikki * Saippuakuplien puhaltaminen * Satujen kertominen * Näytteleminen * Tunneleikit * Mini-lirja * DIY kitara * Itsetehty video * Leikekirjan tekeminen ![creative activities](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/creative-min.png){.image-center .image-lg}
Lue enemmän älyllisistä aktiviteeteista **Älyllinen aktiviteetti** on aktiviteetti, jossa on **käytettävä ajattelukykyä** (kriittinen ajattelu). Voit luokitella älyllisen kehityksen tiedon ymmärtämiseen, päättelyyn, oppimiseen, muistamiseen, ajatteluun, ongelmanratkaisuun ja keskittymiskykyyn. Älyllisissä aktiviteeteissa työskennellään yhdellä tai useammalla edellä mainituista alueista. Se on tärkeää lapsille, koska näiden älyllisten ominaisuuksien oppiminen auttaa heitä myöhemmässä elämässä, kuten koulussa tai työssä. Esimerkkejä älyllisistä aktiviteeteista lapsille: * Kuvakirjat * Tekstuurileikit * Etsi ja löydä * Mitä laatikosta löytyy * Bingo * 3D palapelit * Numeroiden kalastelu * Muistipelit * Monopoli * Perinteiset palapelit ![älylliset aktiviteetit](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/intellectual-min.png){.image-center .image-lg}
Lue enemmän fyysisistä aktiviteeteista **Fyysiset aktiviteetit** ovat aktiviteetteja, jotka edellyttävät **kehon liikkumista**, energiankulutusta ja vahvuutta. Fyysinen kehitys koostuu: lasten kasvusta, liikkeistä, käsien ja silmien koordinaatiosta, karkeista motorisista taidoista sekä hienomotoristista taidoistat. Fyysiset aktiviteetit ovat tärkeitä lapsille koska ne auttavat rakentamaan luita ja lihaksia, vähentämään masennuksen oireita, ahdistusta, riskiä ylipainoisuuteen sekä muiden terveysongelmien syntyä. Esimerkkejä fyysisistä aktiviteeteista lapsille: * Tanssi & pysähdy * Pyörivät ja ääntelevät esineet * Askel askeleelta * Esterata * Leijan lennättäminen * Piiloleikit * Tuolitanssa * Laskuvarjoleikit * Piilopaikan rakentaminen * Aarteen etsintä ![fyysiset aktiviteetit](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/physical-min.png){.image-center .image-lg}

Ikäluokan mukaiset aktiviteetit

Seuraava luettelo sisältää esimerkkejä aktiviteeteista ryhmiteltyinä iän mukaan; ovatko ne älyllisiä, fyysisiä tai luovia; missä paras sijainti on kokeilla niitä ja mihin ** kehitystaitoihin** aktiviteetit kannustavat. Artikkelin lopussa voit oppia lisää kehityistaidoista, eli sosiaalis-emotionaalisesta, motorisesta, kognitiivisesta ja kommmunikaatiosta.

Klikkaamalla mitä tahansa korttia voit ladata koko korttipakan. Laita kortit vaikka purkkiin ja valitse niistä satunnaisesti kortti tehdäksesi leikin valinnasta vieläkin hauskempaa!

Valitse lapsen ikä nähdäksesi mitä hauskoja aktivitetteja valitsimme heille!

Haluatko oppia lisää kehitystaidoista? Klikkaa lukeaksesi enemmän niistä!

0 - 18 kuukautta

Tässä vaiheessa lasten persoonallisuus on vielä kehittymässä, ja he alkavat ymmärtämään erilaisia aisteja. Kasvaminen on kiehtova löytöretki lapsille, joten tarjoamalla stimulointia monenlaisilla aktiviteeteilla, on avuksi sekä lapselle että itse ymmärtämään paremmin pienokaisen luonnetta ja kiinnostuksen kohteita.

Luovat aktiviteetit

1. Piirtäminen/maalaaminen

On todella tärkeää että vahdit tätä aktiviteettia

Anna lapsesi mielikuvituksen ottaa valtaa tällä aktiviteetilla. Tarviset vain värit ja paperin jotka pitävät taaperosi viihdytettynä pitkään. Varmista että sinulla on erilaisia värejä ja erilaisia tarvikkeita joita lapsi voi käyttää. Suosittelemme esimerkiksi näitä:

  • puuvärikyniä
  • väriliituja
  • tussikyniä
  • vesivärejä

Tällä tavoin pienokainen voi kokeilla erilaisia tekstuureja ja alkaa nojata kohti tiettyä väriä. Tämän ikäryhmän pikkulapset alkavat kehittää persoonallisuuttaan, ja rohkaisemalla heitä käyttämään värejä voi olla hyvä tilaisuus tunnistaa, haluavatko he ilmaista luovaa puoltaan vai eivät.

Maalaaminen on lapsille hauska aktiviteetti, jota he voivat tehdä yhdessä aikuisen kanssa. Lapsen kognitiiviset taidot kehittyvät tämän luovan aktiviteetin aikana.

Piirtäminen

2. Musiikki

Tämä on ikä, jossa lapset siirtyvät pelkästä ääntelystä parin sanan tai jopa koknaisen lauseen lausumiseen. Laulujen käyttäminen auttaa heitä tunnistamaan ääniä, muistamaan kuinka tietyt sanat muodostuvat, ja kannustaa heitä kommunikoimaan muiden kanssa laulamalla mukana. Ei ole väliä onko laulut tehty yksinomaan lapsille vai ei, voit laittaa päälle kaiken mikä saa sinut hymyilemään!

Tämä auttaa lastasi kehittämään luovaa puoltansa. Lisäksi, jos pieni karaoketähtesi on oppimassa kävelemään, laulu voisi myös toimia rohkaisuna. Tämä lasten luova aktiviteetti parantaa heidän kommunikaatiotaitojaan.

Musiikki

Älylliset aktiviteetit

1. Kuvakirjat

Yksinkertaiset kuvakirjat auttavat taaperoa oppimaan lisää esineistä, väreistä ja sanoista. Visuaalinen oppiminen on yksi parhaista tavoista oppia, koska on osoitettu että kuvaa on helpompi ymmärtää ja muistaa.

Lapset rakastavat kuvakirjoja. Katsomalla kuvia lapsilla on hauskaa. Eikä siinä vielä kaikki! He myös kehittävät kognitiivisia- ja kommunikaatiotaitojaan.

Kuvakirjat

2. Tekstuurileikit

Leikkiäksesi tätä leikkiä sinun on ensin istuttettava vauva tai pieni lapsi turvalliseen paikkaan, jossa ei ole putomisvaaraa. Aseta sitten vauvan ulottuvilla olevalle pinnalle muutama erimuotoinen esine pöydän päälle. Kokeile esimerkiksi näitä:

  • Leivänmurusia
  • Hyytelöä
  • Muovikulho täytetty vedellä
  • Suklaata
  • Kuorimattomia mandariineja tai appelsiineja

Kannusta vauvaa tutkimaan erilaisia tekstuureja ja oppimaan lisää aisteistaan. Tämä aktiviteetti on hyvä esimerkki sisä-aktiviteetista jonka vanhemmat voivat tehdä lapsensa kanssa. Se on myös hieno esimerkki älyllisestä toiminnasta, jolla on positiivinen vaikutus lapsen kognitiivisiin taitoihin.

Tekstuurileikit

Fyysiset aktiviteetit

1. Pyöritä ja kuuntele

Voit leikkiä tätä leikkiä kahdella eri tavalla. Voit käyttää joko esinettä, joka ääntelee liikuttaessa, kuten helistin, tai sitten esinettä joka liikkuu tai pyörii.

Kun olet valinnut esineen, aseta se lapsesi eteen ja liikuta sitä pari kertaa, kunnes hän ymmärtää koskettamisen seurauksen (ts. äänen tai liikkeen). Kannusta häntä sitten siirtämään esineen itse. Näin hän parantaa motorisia taitojaan sekä käden ja silmän koordinaatiota.

Vinkki: Varmista että taapero on turvallisessa ympäristössä, ja vältä esimerkiksi korkeaa syöttötuolia mistä on kaatumisvaara liikkuessa liian nopeasti tai pitkälle.

Tämä hauska leikki on sisä-aktiviteetti jonka vanhemmat voivat tehdä yhdessä lapsen kanssa. Tämä fyysinen aktiviteetti voi auttaa lapsen motoristen taitojen kehitystä.

Pyöritä ja kuuntele

2. Tanssi ja pysähdy

Tässä iässä olevat lapset ovat yleensä todella kiinnostuneita musiikista. Anna lapsen tutkia erilaisia ääniä tällä hauskalla ja helposti toteutetulla leikillä . Laita musiikkia soimaan, valitse lapselle mieluisa ja tuttu kappale, ja kannusta häntä tanssimaan. Pysäytä musiikki jonkun ajan kuluttua ja toimi kuin olisit jäätynyt paikoillesi. Tämän ikäiset lapset pyrkivät jäljittelemään muita, kun he eivät ole varmoja siitä mitä tehdä. Toista tämä pari kertaa ja pysähdy eri asennoissa, kunnes lapsi ymmärtää leikin idean. Ja ennenkuin huomaatkaan, tunnit vierivät kun näet pikkuisen leikkimässä ja nauramassa.

Tämä hauska tanssileikki on fyysinen aktiviteetti joka auttaa lapsen motoristen taitojen kehitystä.

Tanssi


2 - 3 vuotta

Kun lapsi ylittää 2-vuoden iän, hän alkaa jäljittelemään kaikkia ympärillään olevia entistä enemmän. Siksi tämä on paras ikä kannustaa heitä kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja ja kehittämään hyviä käytöstapoja, jotka pysyy heissä (mitä enemmän he jäljittelevät ja toistavat, sitä nopeammin he aloittavat prosessin itse).

Tämä on myös se ikä, jolloin lapsi todella alkaa kehittämään itsenäisyyttään, joten vanhempana voit alkaa antaa hänelle resursseja leikkiä itsenäisesti. Tämä ei tarkoita sitä että voit unohtaa lapsen yksin, riippuen aktiviteeteista lapsi saattaa silti tarvita ohjausta.

Luovat aktiviteetit

1. Saippuakuplat

Saippuakuplien puhaltaminen ja niiden rikkominen jälkikäteen on yksi hauskimmista aktiviteeteista lasten kanssa. Lisäksi se on hyödyllinen myös heidän kehitykselle. Ensinnäkin, kuplien puhaltaminen parantaa puhekykyä, koska jotkut kielen äänet luodaan samanmuotoisella suulla kuin millä me puhallamme. Toiseksi, yrittämällä rikkoa kuplia ennenkuin ne koskettavat maata, parantaa lapsen motorisia taitoja ja pitää heidät sekä aktiivisina että viihdytettyinä.

Voit joko ostaa valmiita saippuakuplaliuoksia, tai voit myös käyttää luovuutta ja luoda oman kuplaliuoksen sekä käyttää omia muotoja puhaltamiseen.

Itsetehtyyn saippuakuplaliuokseen tarvitset::

  • Vettä (5 osaa)
  • Astianpesuainetta (1 osa)
  • Voit tehdä kuplista kestävemmät lisäämällä 1 tai 2 teelusikkaa glyseriiniä.

Tämä luova aktiviteetti lapsille, on ulkoaktiviteetti jota voi tehdä itsenäisesti tai yhdessä. Tekemällä saippuakuplaliuoksen itse ja puhaltamalla kuplia lapsi kehittää motorisia- ja kommunikaatiotaitoja.

Saippuakuplat

2. Satujen kertoja

Kannusta lasta kertomaan tarinoita pienten asioiden, kuten sanan tai esineen, perusteella. Lapselle on hyvä kokemus pystyä luomaan omat tarinansa tyhjästä, koska se kehittää mielikuvitusta ja improvisaatiotaitoja. Alussa heidän tarinoillaan ei ehkä ole paljon järkeä, mutta ajan myötä he alkavat yhdistää esineitä mielikuvituksellisemmilla ja humoristisemmilla tavoilla. Tätä leikkiä voi toteuttaa eri tavoin:

  • Käytä esineitä : voit tehdä oman laatikon täynnä pieniä esineitä tarinahetkiä varten.
  • Käytä sanoja: ole kärsivällinen ja anna lapselle eri sanoja jotka hän sisällyttää tarinaansa satunnaisiin kohtiin.
  • Käytä kortteja: kirjoita erilaisia sanoja eri kortteihin ja valitse satunnaisesti kolme korttia jonka sanat tulee sisällyttää tarinaan.

Tämä luova aktiviteetti auttaa kehittämään lapsen kommunikaatiotaitoja.

Satujenkertoja

Älylliset aktiviteetit

1. Etsi ja löydä

Voit auttaa lasta ymmärtämään ja oppimaan lisää esineiden ominaisuuksista, kuten muodoista, väreistä ja tekstuureista, kannustamalla heitä löytämään huoneesta jotain jolla on nämä ominaisuudet.

Tämä on yksinkertainen leikki: mene lapselle tuttuun huoneeseen, ja aloita esineistä, jotka hän tuntee hyvin, jotta hänen on helpompi tunnistaa esineen ominaisuudet. Jos haluat leikkiä tätä leikkiä useamman lapsen kanssa, voit tehdä tästä kilpailun (kuka löytää esineen ensin, tai kuka löytää eniten esineitä joilla on tiettyjä ominaisuuksia).

Tämä on aktiviteetti jota voi leikkiä joko ulkona tai sisätiloissa. Se on älyllinen aktiviteetti joka auttaa kehittämään lapsen kognitiivisia ja motorisia taitoja.

Etsi ja löydä

2. Mitä löytyy laatikosta:

Kuten myös edellinen aktiviteetti, tämä aktiviteetti antaa lasten tutkia ja kehittää aistejaan kannustamalla heitä tunnistamaan esineet näkemättä niitä. Tämä leikki on todella helppo esivalmistaa, ja voit käyttää esineitä joita jo löytyy kotoa. Tällä tavalla lapsi todennäköisesti jo tuntee esineet ennestään, ja ne ovat helpompi tunnistaa.

Miten esivalmistaa leikki:

  • Ota esiin pahvilaatikko: varmista että laatikon yksi sivu on täysin auki, ja leikkaa vastakkainen sivu auki sen verran että lapsen kädet mahtuu siitä läpi.
  • Laita esine jonka haluat että lapsi yrittää tunnistaa pöydälle, ja peitä se pahvilaatikolla.
  • Peitä lapsen silmät huivilla tai unimaskilla.
  • Ja arvaaminen voi alkaa!

Vakuuta lapselle että esineet joita hän koskettaa, ovat täysin turvallisia ja elottomia, jotta hänen ei tarvitse tuntea pelkoa leikkiessään tuntemattomien esineiden kanssa.
Tämä hauska aktiviteetti lapsille on älyllinen aktiviteetti joka stimuloi lapsen kognitiivisia taitoja.

Mitä löytyy laatikosta

Fyysiset aktiviteetit

1. Askel askeleelta

On todella tärkeää että aikuinen valvoo tätä aktiviteettia

Huolimatta siitä että portaat voivat olla vaarallisia pienille lapsille ilman valvontaa, ovat portaat silti todella hyvä paikka kannustaa lapsia liikkumaan, kun he ovat alkaneet kävellä itsenäisesti. Lisäksi lapset ovat yleensä luonnollisesti uteliaita portaista, joten anna heidän tutkia näitä salaperäisiä ominaisuuksia!

Aloita kannustamaan lasta ryömimään ylös portaita varovasti. Kun lapsi pystyy ryömimään portaita ylös, opeta hänelle kuinka palata turvallisesti takaisin. Sinun on oltava varovainen ja aina valmiina auttamaan jos hän tarvitsee apua, mutta on todella tärkeää että annat hänelle ohjeita ja vinkkejä jotta hän voi tehdä sen itse.

Jos lapsi on jo isompi, voit kannustaa häntä hyppäämään ylös ja alas portaita. Tämä on hyvää liikuntaa ja myös fyysinen aktiviteetti joka on helppo toteuttaa sisätiloissa, esimerkiksi täydellinen aktiviteetti sadepäiviin.

Tämä fyysinen aktiviteetti auttaa kehittämään lapsen motorisia taitoja.

Askel askeleelta

2. Esterata

On todella tärkeää että aikuinen valvoo tätä aktiviteettia

Jos haluat lisätä lapsen fyysistä aktiivisuutta tai yksinkertaisesti vaan auttaa häntä kehittämään taitoja kuten tasapaino, oma esterata on täydellinen idea.

Voit rakentaa esteradan sisätiloissa, ja käyttää jokapäiväisiä esinetä, joka tekee tästä aktiviteetista sekä ekonomisen että helpon toteuttaa. Voit käyttää esimerkiksi näitä esineitä rakennettaessa esterataa:

  • Peitot ja viltit: ovat helppoja hyppiä yli, tai käyttää turvaverkkona sellaisen esineiden vieressä josta lapsi voi putoa.
  • Laatikot: helppoja hyppiä yli. Tasapainoilua varten voit myös käyttää tukevampia laatikoita jonka päällä voi kävellä.
  • **Maalarinteippi*: osoittaakseen missä lapsen tulee tehdä eri toimintoja. Teippi on myös todella helppo irrottaa kaikilta pinnoilta.
  • Paperinpalasia jossa on vihjeet kuvina: laita ne jokaisen esteen viereen jotta lapsi tietää mitä tehdä.

Lapset voivat tehdä tämän hauskan aktiviteetin joko itsenäisesti tai useamman osallistujan kanssa. Tämä fyysinen aktiviteetti auttaa kehittämään lapsen motorisia taitoja.

Esterata


4 - 5 vuotta

Tämä on ikä, jolloin lapsi alkaa kehittämään tunteitaan syvemmällä tasolla, sekä alkaa kiinnittämään huomiota sekä omiin että muiden ihmisten tunteisiin. Siksi nämä aktiviteetit kannustavat häntä ymmärtämään omia tunteitaan, kokemaan erilaisia ​​reaktioita ja alkamaan tuntemaan empatiaa muita kohtaan. Lapset voivat myös tulla kilpailuhaluisiksi ja alkaa saamaan tyydytystä voittaessaan, ja ärsyyntyä hävitessään.

Tämä on myös se ikä jolloin lapset alkavat kysymään *“miksi?”**.

Luovat aktiviteetit

1. Tunnepeli

Tämä on se ikä jolloin meidän tulisi yrittää ponnistella opettamaan lasta näyttämään tunteitansa oikein, eri tavoilla ja ilman että kukaan tuntee häpeää tunteistansa.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on olemassa erilaisia leikkejä joita voi leikkiä lapsen kanssa:

  • Askartele pahvisia naamioita jotka esittävät eri tunteita, joita lapsi voi käyttää ilmaisemaan eri tunteita.
  • Leikkikää arvauspeliä jossa toinen teistä esittää tunteen, ja toisen on arvattava mikä tunne on kyseessä.

Tämä on hauska aktiviteetti tehdä yhdessä useamman lapsen kanssa, näin he oppivat tuntemaan itsensä itsevarmemmiksi osoittamaan tunteitansa muiden ikäistensä lasten kanssa. Tämä aktiviteetti on luova aktiviteetti joka auttaa kehittämään lapsen tunne- ja kommunikaatiotaitoja.

Tunnepeli

2. Näytteleminen näytelmässä

Riippumatta siitä, onko kyseessä keksitty tarina tai osa heidän suosikkikertomuksestaan, tämä aktiviteetti auttaa lasta kehittämään kommunikaatio- ja tulkintaraitojaan​​. Näytelmässä lapsi voi teeskennellä näyttävänsä erilaisia ​​tunteita. Tämä auttaa heitä tunnistamaan tunteet nimeämällä niille nimen. Esimerkiksi, jos hahmo on yllättynyt, lapsi voi yhdistää tunteen nimen ja tapaan jolla "yllätys" suoritetaan, mikä helpottaa tunnistamistaan ​​muita tunteita tulevaisuudessa. Voit käyttää myös roolipukuja, se auttaa lasta eläytymään hahmoon paremmin.

Näytteleminen on loistava aktiviteetti jonka lapsi voi toteuttaa joko itsenäisesti tai ystävien kanssa. Tämä luova aktiviteetti on täydellinen tapa lapsille kehittämään heidän tunne- ja kommunikaatiotaitoja.

Näytelmä

Älylliset aktiviteetit

1. Bingo

Bingo on täydellinen peli numeroiden harjoittelemiseen. Vuorotelkaa pelaamisessa ja numeroiden arpomisessa. Numeroiden kuuluttaminen on hyvä tapa harjoitella numeroiden ääntämistä. Itse pelin pelaaminen auttaa lasta tunnistamaan numerot sen mukaan miltä ne kuulostaa, ja sitten löytämään ne ulkonäöltään.

Bingo on aktiviteetti jonka voi ainoastaan toteuttaa useamman ihmisen kanssa. Tämä älyllinen aktiviteetti auttaa kehittämään lapsen kognitiivisia taitoja.

Bingo

2. 3D palapelit

Tässä iässä palapelien pitäisi alkaa olemaan hieman monimutkaisempia. Tämän takia 3D palapelit, erityisesti geometriset (jossa on 24 tai enemmän palaa) ovat täydellisiä viihdykkeitä lapselle. Nämä palapelit auttavat kehittämään lapsen spatiaalista tietoisuutta ja loogista ajattelukykyä.

Voit aloittaa palapeleistä joilla on värilliset palat. Kun lapsi kehittyy palapelin tekemisessä, voit siirtyä puiseen palapeliin ilman värejä.

3D palapelit ovat lapsille hauska aktiviteetti, jonka voi toteuttaa itsenäisesti tai yhdessä vanhemman tai ystävien kanssa. Tekemällä 3D palapelejä, lapsi kehittää kognitiivisia taitojaan.

3D Palapeli

Fyysiset aktiviteetit

1. Leijan lennättäminen

Mennään lennättämään leijaa! Tämä on täydellinen ulkoilma-aktiviteetti lapselle. Leijan lennättäminen on hyödyksi tasapainolle, koordinaatiokyvylle sekä voimakkuudelle. Se voi näyttää helpolta, mutta voi olla yllättävän vaikeaa jos sääolosuhteet eivät ole puolellasi. Tämän takia, se on myös hyvä tapa harjoitella kärsivällisyyttä!

Koska lapsi alkaa tässä iässä tuntea mielihyvää menestyksestä, kyky lentää leijaa saa hänet tuntemaan olonsa hyväksi sekä itse saavutuksen takia, ja koska hän hallitsee monimutkaisen taidon. Kaksinkertainen tyytyväisyys, kaksinkertainen hauskuus!

Tämän aktiviteetin voi ainoastaan tehdä ulkona. Kun lapset juoksevat lentävän leijan kanssa, he kehittävät motorisia taitojaan.

Leija

2. Piiloleikki

Tämä hyvin tunnettu leikki lapsille on täydellinen leikki jossa ollaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa mutta minimoiden fyysistä kosketusta. Se on myös täydellinen leikki jota voi leikkiä ulkona, ja se kannustaa lapsia nauttimaan luonnosta ja omaksumaan sen jokapäiväisessä elämässään. Koska tässä iässä olevat lapset alkavat olemaan kilpailuhenkisiä, tämä on hyvä leikkii haastaa itsensä ja toiset turvallisella tavalla.

Piiloleikki on loistava fyysinen aktiviteetti lapsille, joka auttaa heitä kehittämään motorisia taitojaan. Piilosta voi leikkiä sekä sisällä että ulkona, mutta tarvitset vähintään kaksi henkilöä leikkiin.

Piiloleikki


6 - 7 vuotta

Tähän ikään mennessä useimmat lapset ovat jo aloittaneet koulun tai esikoulun, ja ovat säännöllisesti yhteydessä suurempaan ryhmään ihmisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että lapset alkavat tulla itsenäisemmiksi perheestään, kun he oppivat tuntemaan ikäisensiä lapsia ja kehittämään enemmän syvällisiä ystävyyssuhteita. Tässä iässä lasten henkiset, sosiaaliset ja fyysiset taidot kehittyvät nopeasti. He alkavat miettiä tulevaisuuttaan ja saada käsityksen paikastaan ​​maailmassa. Siksi on kriittinen aika lapsille kehittää hyvää itseluottamusta.

Luovat aktiviteetit

1. Mini-kirja

Rakastaako lapsi tarinoita? Miksi et antaisi hänen olla oman seikkailunsa kirjailija! Tämä DIY on melko yksinkertainen, mutta lapset ovat aina kiehtoutuneita kirjan muodostumistesta. Lisäksi tämä aktiviteetti sopii täydellisesti luovuuden virtaamiseen, kun lapsi voi kirjoittaa ja piirtää mitä ikinä hän haluaakin!

Vinkki: Jos lapsi opettelee toista kieltä, mini-kirja voi olla myös loistava tapa muistamaan oppimaansa sanastoa!

** Tarvitset nämä:**

  • A4 Paperia
  • Sakset
  • Erivärisiä kyniä

Askel-askeleelta:

  • Askel 1 - Taita paperiarkki puoliksi (vaakasuoraan).
  • Askel 2 - Taita se vielä kerran puoliksi (pystysuoraan).
  • Askel 3 - Ja taita se vielä yhden kerran puoliksi! (Jos taitat paperin auki sinun tulisi nähdä kahdeksan suorakulmiota muodostuneen).
  • Askel 4 - Avaa taitettu paperi auki, jotta se on taitettu ainoastaan yhden kerran (vaakasuoraan), ja leikkaa keskitaitoksesta keskelle (ts. Ensimmäinen taittoviiva).
  • Askel 5 - Taita paperi auki, ja taita se sitten puoliksi pystysuoraan. Ota ota kiinni jokaisen suorakulmion reunasta, ja työnnä paperi yhteen. Leikkaamasi viilto tulisi alkaa näyttämään timantinmuotoiselta.
  • Askel 6 - Jatka reunojen työntämistä yhteen kunnes ne kohtaavat keskellä.
  • Askel 7 - Taita varovasti reunat vierekkäin jotta muodostuu kirja.
  • Askel 8 - Koristele kansi mielesi mukaan, ja aloita kirjoittaminen. Anna mielikuvituksen lentää!

mini-kirja vaiheet

Tämä on luova aktiviteetti, jonka lapsi voi tehdä itsenäisesti sisätiloissa. Mini-kirjan tekeminen kehittää kommunikaatio- ja motorisia taitoja.

Minikirja

2. Itsetehty kitara

Anna lapsen tutkia luovuuttaan tekemällä oma kitara ja soittaa sitä! Se on aktiviteetti, jonka tuottaa iloa kauan myös sen valmistamisen jälkeen. Ja kuka tietää - ehkä huomaat, että sinulla on pieni rocktähti kotona!

DIY kitara

Tarvitset nämä:

  • Tyhjä kasvopaperi-laatikko
  • Kuminauhoja
  • Kaksi jäätelötikkua ja/tai kynää
  • Pahvirulla/putki (esimerkiksi rulla leivontapaperista tai lahjapaperista jne.).
  • Liimaa, teippiä, sakset jne.
  • Ja maaliväriä kitaran tuunamiseen!

Askel-askeleelta

  • Askel 1 - Aseta pahviputken pää kasvopaperi pakkauksen päähän ja piirrä sen ympärille. Leikkaa sitten varovasti reikä.
  • Askel 2 - Maalaa laatikko, putki sekä jäätelötikut (/kynät) haluamallasi värillä.
  • Askel 3 - Kun maali on kuivunut, aseta pahviputki leikkaamasi reikkään ja kiinnitä se teipillä.
  • Askel 4 - Liimaa jäätelöpuikot (/kynät) reiän molemmin puolin laatikon etupuolelle. Kun liima on kuivunut, kieritä eripituisia ja eripaksuisia kuminauhoja koko laatikon ympäri (tämä tekee eri ääniä!).
  • Askel 5 - Aika esiintyä!

Tämä on luova aktiviteetti jota voi tehdä sisätiloissa. Tekemällä oman kitaran, lapsi kehittää motorisia taitojaan.

Itsetehty kitara

Älylliset aktiviteetit

1. Numeroiden kalastelu

Toisen kielen oppimisessa on paljon hyötyä, kuten esimerkiksi se, että lapset jotka osaavat useamman kielen pystyvät ylläpitää tarkkaavaisuutta paremmin kuin lapset jotka osaavat vain yhden kielen. Cornell Language Acquisition Lab){rel=nofollow target=_blank}. Joskus lapset ei kuitenkaan näe kielitaidon hyötyjä. Sen vuoksi suosittelemme tätä yksinkertaista leikkiä joka tekee kielen oppimisesta lapselle hauskaa.

Tehdäksesi ongen ja ‘kalat’ t.s numerot), tarvitset:

  • Kepin
  • Magneetin
  • Narua
  • Paperia
  • Kynän
  • Sakset
  • 10 paperiliitintä

Askel-askeleelta:

  • Askel 1 - Kiinnitä narun toinen pää kepin yläosan ympäri, ja sitten toinen pää magneetin ympäri. Tadaa - sinulla on onki!
  • Askel 2 - Piirrä paperille 10 yksinkertaista kalan muotoista hahmoa, ja kirjoita numerot 1-10 kuhunkin kalaan. Leikkaa ne sitten ulos ja kiinnitä paperiliitin jokaisen kalan etuosaan.
  • Askel 3 - Vihdoinkin, leikki voi alkaa! Sano numerot valitsemallasi kielellä, ja katso jos lapsi osaa kääntää ne ja onkia oikeat numerot ylös ongella.

Tämä on älyllinen aktiviteetti, joka lapsi voi leikkiä itsenäisesti tai muiden seurassa. Tämä aktiviteetti auttaa kehittämään lapsen kognitiivisia taitoja.

Numeroiden kalastelu

2. Muistipeli

Muistipeli on klassinen peli, jota monen ikäiset lapset rakastavat. Niille, jotka eivät ole perehtyneet peliin: tarvitset vain sarjan lapsille sopivia parillisia kuvakortteja. Sekoita kortit ja levitä ne tasaiselle alustalle kuvapuoli alaspäin. Sitten pelaajat vuorotellen kääntävät kaikki kaksi korttia. Jos kortit sopivat yhteen, pelaaja saa pitää kortit ja kääntää uudestaan kaksi korttia. Jos kortit eivät täsmää, pelaajan on käännettävä ne takaisin ja annettava vuoro seuraavalle pelaajalle. Lapsi, jolla on eniten pareja lopussa, voittaa!

Vaihtoehtoisesti lapsi voi myös pelata tätä peliä yksin, ja sen sijaan että kilpailisi muiden kanssa, hän voi ajastaa kuinka kauan hänellä kestää löytää kaikki parit.

Tämän pelin hyvä puoli on, että voit mukauttaa sen lapsen tasoon lisäämällä vähemmän tai enemmän kortteja pelin helpottamiseksi tai vaikeuttamiseksi. Tämä tekee siitä loistavan aktiviteetin joka auttaa lasta kehittämään kognitiivisia taitojaan.

Muistipeli

Fyysiset aktiviteetit

1. Tuolileikki

Tuolileikki on toinen klassinen leikki, joka saa lapsen liikkumaan ja kannustaa terveeseen kilpailuun. Leikkiin tarvitset vain musiikkia ja tuolin jokaiselle lapselle.

Voit sijoittaa tuolit ympyrään tai satunnaisesti huoneen ympärille. Seuraavaksi soita musiikkia ja kannusta lapsia liikkumaan ja tanssimaan - varmista, etteivät he seiso yhdessä paikassa! Kun musiikki lakkaa, jokaisen lapsen täytyy juosta tuolin luo ja istua. Voit ensin tehdä harjoituskierroksen, jossa jokaiselle lapselle on tuoli, ja kun lapset keksivät idean, voit ottaa yhden tuolin pois jokaisesta kierroksesta. Lapsi joka ei onnistu löytämään tuolia, on poissa pelistä, mikä tarkoittaa sitä että viimeinen istuva apsi on voittaja!

Tämä aktiviteetti on täydellinen lapsille joilla on paljon energiaa. Tätä leikkiä voi leikkiä sisätiloissa tai ulkona useamman lapsen kanssa, ja se kehittää lapsen motorisia taitoja.

Tuolileikki

2. Laskuvarjoleikit

Laskuvarjon esille ottaminen on aina hauska idea lapsista. Lapset voivat kuitenkin joskus innostua hieman liikaa tästä leikistä, joten ennen aloittamista on tärkeää näyttää heille, miten pitää kunnolla kiinni laskuvarjosta,ja muistuttaa heitä olemaan huomaavaisia toisiaan kohtaan.

Laskuvarjolla voi leikkiä monta eri leikkiä. Tässä ovat 5 suosikkiamme:

  • Popcornit
  • Kissa ja hiiri
  • Karuselli
  • Pallon pyöritys
  • Laskuvarjohyppy

Tämä leikki on erityisen hyvä lapsille joilla on paljon energiaa, ja voi myös olla hyvä mahdollisuus lapsille oppia työskentelemään yhdessä. Voit leikkiä laskuvarjolla ulkona useamman lapsen kanssa, ja tässä leikissä lapset kehittävät motorisia ja sosiaalisia taitojaan.

Laskuvarjoleikki


8 - 10 vuotta

Ystävyyssuhteet ovat tärkeitä tälle ikäryhmälle, koska tämän ikäiset lapset etsivät ihmisiä jotka hyväksyvät heidät, tukevat heitä ja antavat heille tunteen kuulua ryhmään. Tämän ikäryhmän lapset myös vertaavat itseään ikäistensä kanssa. Tässä vaiheessa lapset oppivat miettimään itseään, ulkonäköään, tunteitaan ja ominaisuuksiaan. He tietävät että he ovat hyviä yhdessä asiassa, ja vähemmän hyviä toisessa. Tämän ikäiset lapset tulevat myös tietoisemmiksi sääntöjen takana olevista aikeista, ja odotetusta käyttäytymisestä.

Aktiviteetit joita voi tehdä ala-asteikäisten lasten kanssa ovat monipuolisia. On yhä tärkeämpää **ottaa huomioon kunkin lapsen henkilökohtaiset piirteet* ja taidot. Tämänikäiset lapset nauttivat erityisesti leikkimisestä ikäistensä lasten kanssa. Voit tehdä useita hauskoja aktiviteetteja näiden lasten kanssa.

Luovat aktiviteetit

1. Videon tekeminen

Videoiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin suosittua. Videoita näkyy jokaisessa suositussa sosiaalisen median palveluissa, ja nykyään jopa luokkahuoneissa. Omien videoiden tekeminen on luova aktiviteetti tämän ikäryhmän lapsille. Video voi olla jostain aktiviteetista josta he pitävät, esimerkiksi urheilulajista, ystävistään, tai jopa traileri itsetehtyyn elokuvaan. Näytä näyttelijätaitosi ja tee unelmiesi video!

Videon voi tehdä itsenäisesti, mutta myös yhdessä muutaman ystävän kanssa. Videon tekeminen on luova aktiviteetti jonka voi tehdä sisällä tai ulkona, ja se auttaa lasta kehittämään kommunikaatio- ja sosiaalisia taitoja.

Vinkki Vanhemmat voivat olla avuksi editoimaan videoita.

Tee video

2. Leikekirjan tekeminen

Onko lapsi luova? Siinä tapauksessa leikekirjan tekeminen on hänelletodennäköisesti hauskaa! Pyydä lasta keräämään kaikki heidän ja heidän ystäviensä suosikkikuvat, mukaan lukien valokuvia menneisyydestä ja myös äskettäin otettuja. Sitten on aika luovalle osuudelle. Pyydä häntä koristelemaan leikekirja tarroilla, nauhoilla, valokuvilla, maaleilla jne. Tee leikekirja kokonaan omalla tyylillä ja anna hänen persoonallisuutensa loistaa jokaisella sivulla. Leikekirjan tekeminen ei ole vain hauskaa sitä tehdessä, vaan on myös mukava katsoa sitä myöhemmin.

Lapsi voi tehdä leikekirjan itsenäisesti. Se on luova aktiviteetti joka auttaa kehittämään motorisia taitoja, ja erityisesti sopiva luoville lapsille.

Tee leikekirja

Älylliset aktiviteetit

1. Monopoli

Lapset tässä iässä tulevat tietoisemmiksi säännöistä ja niiden taustasta, ja siksi älylliset pelit kuten monopoli, ovat hyviä tämän ikäisille lapsille. Peli voi auttaa heitä oppimaan neuvottelemaan, kommunikoimaan muiden kanssa, ymmärtämään sääntöjä ja seurauksia, sekä paljon muuta.

Monopoli on hauska lautapeli, jota voi pelata useiden osallistujien kanssa. Lautapeli on älyllinen aktiviteetti, joka auttaa lapsia kehittämään sekä kognitiivisia-, että kommunikaatio- ja sosiaalisia taitojaan.

Monopoli

2. Palapelin kokoaminen

Ajattelet ehkä että palapelin kokoaminen on ainoastaan pienille lapsille, mutta ei ole enää! Nykypäivänä löytyy palapelejä jopa aikuisille. Valitse palapeli jossa on enemmän kuin 300 palaa, jotta palapelin kokoaminen on viihdyttävä haaste lapselle.

Tämän aktiviteetin voi tehdä itsenäisesti, mutta palapelin kokoaminen yhdessä muutaman ystävän kanssa on itseasiassa todella hauskaa! Palapelit ovat loistava aktiviteetti lapsille jotka rakastavat ongelmanratkaisua, ja ovat kärsivällisiä. Palapelin kokoaminen on älyllinen aktiviteetti joka auttaa kehittämään kognitiivisia taitoja.

Palapeli

Fyysiset aktiviteetit

1. Piilopaikan rakentaminen

Kukapa ei tykkäisi rakentaa oman mökkinsä, majansa tai pillopaikkansa?! Lähde lapsen kanssa ulos pihalle, ja ottakaa mukaan köysiä ja peittoja, etsikää keppejä ja lehtiä, ja rakentakaa oma pieni maja. Oman piilopaikkansa rakentaminen on aktiviteetti joka viihdyttää lasta tuntikausia.

Piilopaikan rakentaminen on fyysinen aktiviteetti, jonka voi suorittaa itsenäisesti tai useamman kanssa. Se auttaa lasta kehittämään motorisia taitojaan, sekä opettaa tekemään yhteistyötä muiden lasten kanssa. Piilopaikan voi rakentaa joko sisällä tai ulkona. Tämä aktiviteetti on erityisen mukava lapsille, jolla on vilkas mielikuvitus. Kun maja on valmis, riittää siinä vielä leikkiä tuntikausiksi kun lapsi voi olla oman valtakuntansa kuningas tai kuningatar.

Piilopaikka

2. Aarteenetsintä

Onko lapsi aina haaveillut olevansa vakoilija tai etsivä? Sitten tämä aktiviteetti on täydellinen hänelle. Voit jättää vihjeitä talon sisälle tai naapuruston ympärille, ja vihjeet johtavat kivaan yllätykseen kuten esimerkiksi herkkuihin tai pieniin leluihin. Lapsi voi yhdessä ystäviensä kanssa käydä reitin läpi seuraamalla vihjeitä, ja lopulta löytää arteen. Mikään ei ole hauskempaa kuin aarteenetsintä yhdessä ystävien kanssa.

Tämä aktiviteetti on täydellinen energisille ja uteliaille lapsille. Aarteen etsintä on fyysinen aktiviteetti, joka auttaa lasta kehittämään sosiaalisia- ja motorisia taitojaan.

Aarteenetsintä


Voit lukea lisää hauskoja aktiviteetteja lapsille
ja askartleuvinkkejä lapsille.

Lapsen kehitys

Vanhempana saatat olla utelias lapsesi kehitykseen ja siihen, miten voit parhaiten auttaa häntä saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen, joten älä huoli, jos sinusta tuntuu, että hän kehittyy eri tahtiin kuin ikäisensä. Tietenkin jos uskot olevan syytä huoleen, on hyvä ottaa yhteyttä neuvolaan tai terveydenhoitajaan, jotta voit saada tarvittavia neuvoja tai hoitoa. Lapsen kehitysvaiheet voidaan jakaa neljään eri pää-alueeseen, eli motorinen, psykososiaalinen, kognitiiviset ja kommunikaatio.

Lue enemmän motorisista taidoista Motorisilla taidoilla tarkoitetaan kehon kykyä suorittaa tiettyjä toimintoja liikuttamalla lihaksia. Tähän voi sisältyä esimerkiksi kaikki siitä kun lapsi pystyy ainoastaan istumaan, siihen kun lapsi osaa soittaa vaikka pianoa. Motoriset taidot voidaan luokitella kahteen ryhmään, nimittäin hienomotoriset ja karkeamotoriset taidot. **Hienomotoriset taidot** viittaavat kykyyn hallita pienempien lihasten, kuten ranteessa tai sormissa olevien lihasten liikettä. **Karkeamotoriset taidot** viittaa kykyyn hallita suurempia lihaksia, kuten käsiä ja jalkoja. Motoriset taidot alkavat kehittyä heti syntymän jälkeen ja ne kehittyvät koko lapsuuden ajan (ja jopa aikuisikään!). On tärkeää keskittyä lapsen motoriseen kehitykseen useista syistä. Ensinnäkin, se auttaa lasta **tutkimaan ja kokemaan ympäröivää maailmaa**. Tämä puolestaan ​​edistää kehitystä muilla aloilla, kuten kognitiossa ja kommunikaatiossa. Toiseksi, se antaa lapselle mahdollisuuden liikkua ja suorittaa tehtäviä yksin; itsenäisyyden ja luottamuksen kehittäminen. Kolmanneksi, se auttaa heitä liikkumaan, mikä on tärkeää terveellisen elämäntavan kannalta. Esimerkkejä aktiviteeteista jotka auttavat kehittämään lapsen motorisia taitoja: * Tanssi ja pysähdy * Pyörittäminen ja äänet * Saippuakuplat * Etsi ja löydä * Askel askeleelta * Esterata * Leijan lennättäminen * Piiloleikki * DIY kitara * Tuolileikki * Laskuvarjoleikit * Leikekirjan tekeminen * Majan rakentaminen * Aarteen etsintä * Mini-kirja ![motoriset taidot](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/motor-min.png){.image-center .image-lg}
Lue enemmän sosioemotionaalisista taidoista Sosioemotionaaliset taidot tarkoittavat **kykyä ymmärtää ja ilmaista omia tunteitaan**, sekä kykyä **havaita ja suhtautua muiden tunteisiin** asianmukaisesti. Esimerkki lapselle olisi kyky tunnistaa kun joku on surullinen, ja kysyä ovatko he kunnossa. Tämä voi liittyä myös taitoon ymmärtämään eron ilmaista itseänsä ystävälle ja vanhemmalle. Vaikka nämä taidot saattavat tuntua melko monimutkaisilta, ne alkavat kehittyä jo pian syntymän jälkeen. Heti kun lapset alkavat olla tekemisissä ympäröivien ihmisten kanssa, heille annetaan mahdollisuus alkaa tunnistaa ja ymmärtää muiden ajatuksia ja tunteita. On tärkeää auttaa lapsen sosioemotionaalisten taitojen vaalimisessa monista syistä. Se antaa heille nimittäin **mahdollisuuden luoda ja ylläpitää terveellisiä suhteita**. Se auttaa heitä myös hallitsemaan omaa stressiä ja tunteita, sekä auttaa heitä oppimaan sosiaalisia normeja, mikä puolestaan tukee asianmukaista päätöksentekoa. Esimerkkejä aktiviteeteista jotka auttavat kehittämään lapsen sosioemotionaalisia taitoja: * Näytelmässä näytteleminen * Tunnepelit * Videoiden tekeminen * Monopoli * Aarteenetsintä * Laskuvarjoleikit ![sosioemotionaaliset taidot](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/socialemotional-min.png){.image-center .image-lg}
Lue enemmän kognitiivisista taidoista Kognitiiviset taidot tarkoittavat **kykyä käsitellä tietoa henkisesti sekä yksinkertaisten että monimutkaisten tehtävien suorittamiseksi**. Se koostuu siitä, miten ajattelemme, ymmärrämme, luemme, opimme, luomme, muistamme, ratkaisemme ongelmia ja kiinnitämme huomiota. Kognitiivinen kehitys voi näyttäytyä esimerkiksi sillä ​​että pieni lapsi yrittää selvittää kuinka hänen lelunsa toimivat (maistelemalla niitä!). Kuusivuotiaalle lapselle kognitiivinen kehitys voi näyttäytyä sillä että hän kertoo ikäiselleen mikä on oikein ja väärin. Lapsen varhaisen kognitiivisen kehityksen tukeminen on tärkeää, koska se auttaa **rakentamaan vahvan pohjan tulevaisuuden menestykselle** koulussa ja elämässä. Voit edistää lapsen kognitiivista kehitystä yksinkertaisesti puhumalla hänen kanssaan, antamalla hänen tutkia ympäröivää maailmaa, ja vastaamalla hänen miksi-kysymyksiinsä. Jos haluat ottaa askeleen pidemmälle, voit kannustaa lasta tekemään tämän oppaan kaltaisia aktiviteetteja, sillä ne auttavat lasta parantamaan monimutkaisempia kognitiivisia taitoja, kuten ongelmanratkaisua. **Muista olla kärsivällinen** lapsen kanssa ja anna hänen löytää asioita omassa tahdissaan - pienellä ohjeistuksella hän pystyy pian selvittämään asiat itse. Esimerkkejä aktiviteeteista jotka auttavat kehittämään lapsen kognitiivisia taitoja: * Piirtäminen * Kuvakirjat * Tekstuurileikit * Etsi ja löydä * Mitä laatikosta löytyy * Bingo * 3D palapelit * Numeroiden kalasteleminen * Muistipelit * Monopoli * Perinteiset palapelit ![kognitiiviset taidot](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/cognitive-min.png){.image-center .image-lg}
Lue enemmän kommunikaatiotaidoista Kommunikaatiotaitoihin kuuluu **kyky ymmärtää ja tuottaa viestejä ymmärtääksemme ympäröivää maailmaa ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa.** Kommunikaatio on muutakin kuin vain kieli ja puhuminen, se voidaan ilmaista myös äänillä ja eleillä. Vauvat eivät ehkä osaa sanoa mitään merkityksellistä kuin vasta vuoden ikäisenä, mutta he yrittävät silti kommunikoida jokeltamisen, itkemisen, ilmeiden ja kehonkielen avulla. Kommunikaatiotaitojen kehittäminen on tärkeää, sillä se auttaa **terveiden suhteiden luomisessa sekä ilmaisemaan tunteemme ja tarpeemme.** Lisäksi se antaa meille mahdollisuuden sekä oppia että opettaa uusia taitoja. Vahvan kommunikaatiotaitojen edut kestävät pitkään aikuisuuteen. Yksi merkittävimmistä tavoista joilla lapset oppivat, on matkiminen (kuten Albert Bandura ehdotti sosiaalisen oppimisen teoriassansa). Tämän takia, vaikka lapsi ei vielä pysty vastaamaan kunnolla, on kuitenkin tärkeää jatkaa heidän kanssaan puhumista! Voit myös kannustaa heidän kehitystään puhumalla heidän kanssaan korkealla tai lauluäänellä (tämä auttaa kiinnittämään heidän huomionsa), tekemällä typeriä ääniä ja korostamalla eleitäsi, kuvailemalla jokapäiväisiä tekojasi sekä lukemalla heille auttamaan laajentamaan sanastoa. Tässä oppaassa mainitut toiminnot ottavat nämä vinkit huomioon ja antavat lapsille myös mahdollisuuden kommunikoida tehokkaasti sekä aikuisten että ikäisensä kanssa. Esimerkkejä aktiviteeteista jotka auttavat kehittämään lapsen kommunikaatiotaitoja: * Musikki * Saippuakuplat * Tarinoiden kertominen * Näytelmässä näytteleminen * Tunneleikit * Mini-kirja * Videoiden tekeminen * Kuvakirjat * Monopoli ![kommunikaatiotaidot](https://cdn.babysits.com/content/community/community-resources/uk/communication-min.png){.image-center.image-lg}

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi