Lasten ensiapu | Vinkkejä yleisiin tapaturmiin

Lasten ensiapu | Vinkkejä yleisiin tapaturmiin

Uusi
Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Onko sinulla lapsia tai työskenteletkö lasten kanssa? Siinä tapauksessa on erittäin tärkeää että osaat antaa ensiapua lapselle. Ymmärrys lapsen ensiavun perusteista on välttämätöntä jokaiselle lastenhoitopalvelujen tarjoajalle, vanhemmalle tai perheenjäsenelle joka hoitaa lasta. Haluatko oppia lisää lasten ensiavusta? Lue eteenpäin!

Mitä lasten ensiapu on ja miksi se on tärkeää?

Lasten ensiapu on tieto siitä miten reagoida ja toimia tietyissä hengenvaarallisissa tilanteissa, etenkin jos lapsi on fyysisesti loukkaantunut tavalla tai toisella. Periaatteessa lasten ensiapu on samanlaista kuin yleinen ensiapu, mutta kun kyseessä on vauvat ja lapset, on olemassa tiettyjä tilanteita joissa on toimittava erilailla kuin aikuisten kanssa.

Ensiapu voi kattaa monia erilaisia tilanteita, aina pienen haavan tai naarmun puhdistuksesta, tukehtumisiin, tajuttomuuskohtauksiin, tai vakaviin allergisiin reaktioihin.

Toivomme kaikki että tapaturmia ja hätätilanteita ei tapahtuisi, mutta oletko valmistautunut mikäli jotain tapahtuu kun hoidat lasta? Varmistamalla että tiedät tarvittavat toimenpiteet ensiavusta tapaturman sattuessa on elintärkeää lapsen turvallisuuden ja terveellisyyden kannalta.

Miten opit mitä tehdä eri tapaturmien sattuessa? Onneksi on olemassa useita eri keinoja laajentaa ensiaputietämystä ja olla enemmän valmistautunut hätätilannetta varten!

Ensiapu lapsille ja vauvoille

Miten oppia ensiapua

Lasten ensiapukurssit

Yksi avainkeino joka on laajasti saatavilla lasten ja vauvojen ensiapua oppiessa on ensiapukurssiin osallistuminen. Ensiapukursseilla saattaa olla virtuaalisia testejä, ja teoreettisia harjoittelutilanteita ammattilaisten opettamina.

Punainen risti ja samantyyppiset organisaatiot ovat hyviä paikkoja aloittaa etsiminen, sillä Punainen risti järjestää ensiapukursseja useimmissa maissa. Verkossa löytyy myös useita ilmaisia online -kursseja (ne joista voit saada todistuksen ovat yleensä maksullisia). Maksuttomat kurssit tarjoavat arvokasta tietoa kun haluat lisätä ensiaputietämystäsi, ja erityisesti lasten ensiaputietämystä. Toisaalta, niistä saattaa puuttua mahdollisuus harjoitella ensiaputilanteita käytännössä.

On olemassa useita erilaisia ensiapukursseja, kuten:

  • Vauvojen ensiapu
  • Lasten ensiapu
  • Aikuisten ensiapu
  • Online ensiapukurssit
  • CPR -kurssit aikuisille ja lapsille

Käymällä ensiapukurssin opit asioita kuten:

Kuinka pysyä rauhallisena ja toimia oikein Ensinnäkin, opit käsittelemään tilanteita oikein. Opit kuinka pysyä rauhallisena ja miten toimia useimmissa hätätilanteissa.

Kuinka reagoida ja mitä tehdä Joissain tapauksissa, sinun on odotettavat ambulanssia tai muuta ensiapuhenkilökuntaa saapuvaksi. Näissä tapauksissa on erittäin tärkeää että tiedät miten toimia. Ensimmäiset minuutit ovat elintärkeitä, etenkin pienten lasten kanssa. Toimimalla oikein voit pelastaa hengen.

Milloin lastenhoitajan ensiaputodistus on pakollinen

Joissakin lastenhoitotöissä ensiaputodistus voi olla pakollinen.

Ovatko lastenhoitajat velvoitettuja hankkimaan ensiaputodituksen?

Yleisesti ottaen lastenhoitajat eivät ole velvoitettuja hankkimaan ensiaputodistusta. Vaikka he tekevät läheistä yhteistyötä lasten kanssa, lastenhoito on useimmissa tapauksissa vähemmän säännelty ala. Tämän vuoksi on yleisempää, että ei ole erityisiä sääntöjä, jotka edellyttävät lastenhoitajilta tietävän ensiapua.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ensiaputaidot olisi hyödyllisiä lastenhoitajille. Itse asiassa, ensiaputaidot ovat erittäin tärkeitä, jotta lastenhoitaja osaa toimia oikein hätätilanteissa!

Tämän lisäksi, vanhemmat luottavat yleensä enemmän lastenhoitajaan jolla on ensiapukokemusta ja tietämystä (ja saattavat jopa maksaa tästä hieman enemmän).

## Pieni lasten ensiapukurssi - Kuinka käsitellä yleisimpiä vammoja ja onnettomuuksia

Vaikka täysimittainen lasten ensiapukurssi on hyödyllisin, kokosimme joitain esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä yleisissä ensiaputilanteissa lasten kanssa!

Vinkki 1 Nenäverenvuoto

Pyydä lasta jolla on nenäverenvuoto istumaan päänsä kallistettuna hieman eteenpäin. Tämä asento tekee veren helpommaksi valua suusta ja / tai nenästä. Veren nieleminen voi aiheuttaa pahoinvointia. Pyydä lasta puristamaan nenäänsä suoraan nenäluun alle 5 minuutin ajan (tee tämä itse, jos lapsi ei pysty siihen). Suurin osa verenvuodosta loppuu 5 minuutissa. Jos verenvuoto ei lopu, ota yhteyttä lääkäriin.

lasten nenäverenvuoto ensiapu

Vinkki 2 Myrkytys

Onko lapsi nauttinut myrkyllistä ainetta? Soita välittömästi hätänumeroon, jos lapsi ei reagoi, on tajuton tai erittäin hengästynyt. Kaikissa muissa tapauksissa ota yhteys lääkäriin saadaksesi neuvoja. Jos lapsi on niellyt syövyttävää myrkkyä, anna lapsen huuhdella suu vedellä (jos mahdollista) ja sylkeä se ulos. Ota loput aineesta pakkauksineen mukaasi, jos menet sairaalaan tai lääkäriin.

lasten myrkytys ensiapu

Vinkki 3 Haava

Huuhtele ensin haaava haalealla vedellä. Taputtele sitä tarvittaessa pehmeällä liinalla. Haavoja ei tarvitse sitoa, paitsi jos ne ovat suorassa kosketuksessa vaatteiden kanssa. Käytä siinä tapauksessa tarttumatonta sidettä. Suurt en haavojen sattuessa ota yhteys lääkäriin.

lasten haava ensiapu


Onko sinulla ensiaputodistus tai kävitkö juuri ensiapukurssin? Varmista että vanhemmat saavat tietää jakamalla profiilisi! Eikö sinulla ole vielä Babysits käyttäjätiliä? Rekisteröidy helposti ja nopeasti, se on ilmaista!

Etsitkö lastenhoitajaa jolla on ensiaputodistus? Voit suodattaa hakutuloksesi löytääksesi lastenhoitajia jotka ovat ilmoittaneet että heillä on ensiaputodistus!