Lasten jättäminen ensimmäistä kertaa lastenhoitajalle

Lasten jättäminen ensimmäistä kertaa lastenhoitajalle

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Lasten jättäminen lastenhoitajan hoitoon voi olla kova paikka niin lapsille kuin vanhemmillekin. Listasimme vinkkejä, kuinka yrittää tehdä lastenhoidosta mahdollisimman mukavaa kaikille!

Löydä lapsenvahti johon luotat, ja tutustu kunnolla häneen

Babysits-alustan kautta kannattaa ottaa yhteyttä niihin profiileihin jotka ovat täytetty huolellisesti, ja joissa on profiilikuva. Onko heillä suosituksia? Kuinka paljon kokemusta heillä on? Kannattaa myös miettiä kuinka he sopivat perheenne arvoihin. Kattavat profiilit ovat huomattavasti luotettavampia. Ei kannata murehtia kysytkö liikaa kysymyksiä, sillä jos lastenhoitaja on tosissaan lastenhoidosta hän vastaa mielellään kysymyksiin. Kun olet ottanut ensimmäistä kertaa yhteyttä lastenhoitajaan Babysitsin viestipalvelulla, voit sopia soittamisesta tai nähdä jossain julkisella paikalla. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden nähdä paremmin minkälainen henkilö lastenhoitaja on, ja olisiko hän sopiva teidän perheellenne.

Kerro asiasta lapsille ajoissa

Ilmoita lastenhoitajan löytämisestä ja tulosta mahdollisimman aikaisin lapsille. Lapset tarvitsevat myös aikaa valmistautuakseen lastenhoitajan tuloon! Kannattaa myös harkita lasten ottamista mukaan tapaamaan lastenhoitajaa ennen lastenhoitoa. Se, että lapset tuntevat hoitajan auttaa heitä rentoutumaan ja tuntemaan itsensä turvalliseksi lastenhoitotilanteen tullessa. Kannusta lapsia innostumaan lastenhoitajan tulosta ja korosta kuinka paljon hauskaa heillä tulee olemaan yhdessä.

Pyydä lastenhoitajaa tulemaan ajoissa

Pyydä lastenhoitajaa tulemaan tunti tai kaksi tuntia aikaisemmin kuin heidän oikea lastenhoito vuoronsa alkaa. Tämä antaa lapsillesi mahdollisuuden tutustua lastenhoitajaan turvallisessa ympäristössä ja täten jäädä mielellään uuden lastenhoitajan hoiviin. Kannusta lastenhoitajaa ja lapsia vuorovaikutukseen, kun olet vielä paikalla. Muista kuitenkin, että yhteyden luominen vie aikaa, äläkä puske liikaa. Lapsi ja lastenvahti voivat alkaa leikkimään lapsen lempilelulla tai lempileikkiä, jotta sinun lähtemisesi ei olisi niin hankalaa lapselle.

Tarjoa hätätilannetta varten yhteystiedot

Hätätilanteet ovat harvinaisia mutta silti on erittäin tärkeää lastenhoitajalle olla varautunut niihin varalta. Keskustele lastenhoitajan kanssa mitä tehdä tietyissä hätätilanteissa. Muista kirjoittaa lista yhteystiedoista hätätilannetta varten ja kerro lastenhoitajalle missä tilanteessa soittaa mihinkin numeroon. Listaan kannattaisi ainakin sisällyttää hätänumero, sinun puhelinnumerosi ja muun läheisten henkilöiden puhelinnumerot.

Tarjoa tietoa ja resursseja

Eri perheillä on erilaiset säännöt kotona. Muista kertoa talon säännöistä ja muista mahdollisista ohjeista lapsenvahdille. On hyvä idea sopia yhdessä mitä kaikkea lastenhoitaja saa käyttää talossa. Kannattaa myös näyttää mistä lastenhoitoon tarvittavat tavarat voi löytää kuten (vaipat, tutit, jne.) Muista myös kertoa lastenhoitajalle lasten päivittäisestä rytmistä, lasten lempileluista ja tarpeellisista ruokatarvikkeista.

Tuo myös odotuksesi ja rajat ilmi sekä lapsillesi että lastenhoitajalle. Lasten tulee ymmärtää, etteivät säännöt muutu, vaikka sinä et ole paikalla.

Älä livahda paikalta

Kun lähdön aika lähestyy, älä vain livahda huomaamatta paikalta vaan sano heipat lapsille, ja selitä mitä menet tekemään, esimerkiksi että olet menossa töihin. Muuten lapset voivat huolestua, kun eivät tiedä missä olet. Heippoja sanoessa kannattaa hymyillä ja kertoa rauhallisella äänellä milloin tulet takaisin.

On ymmärrettävää että lasten jättäminen vieraalle hoitajalle voi olla stressaavaa. Tutustu kunnolla lastenhoitajaan, ja keskustele hänen kanssaan mahdollisista mieltä askarruttavista asioista, niin saatte molemmat rauhallisen mielen. Muista, että seuraava kerta sujuu jo paremmin!