Isähahmon hyödyt lapselle

Isähahmon hyödyt lapselle

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Useimmat tietävät että äitihahmot ovat tärkeitä lapsen elämässä. Äitihahmo on tärkeä lapsen emotionaaliselle kehitykselle, ja stimuloi kiintymyssuhdetta. Mutta emme saa unohtaa isähahmoja ja heidän merkitystä! Isähahmot voivat olla ihan yhtä tärkeitä lapsen kehitykselle kuin äitihahmot. Haluatko tietää miksi lapselle on tärkeää että hänen elämässään on isähahmo? Älä huoli, me selvitimme asian ja kerromme sen sinulle tässä!

Father figure

*Ensiksi haluamme sanoa, että jokainen perhe on erilainen. Kaikki perheet eivät koostu isästä ja äidistä. Joissakin perheissä on kaksi äitiä, kaksi isää, yksinhuoltaja, toinen perheenjäsen huoltajana jne. Kun lapsen elämässä ei ole isähahmoa, se ei tietenkään tarkoita sitä, että heillä ei olisi hyvä olla tai että he kehittyisi eri tavalla. Vanhempien rakkaus on edelleen kaikkein tärkeintä, perheen kokoonpanosta riippumatta. Tämä artikkeli on kirjoitettu juhlimaan isiä. Siksi tässä artikkelissa keskitytään isähahmoihin. Isät ovat tärkeitä ja ansaitsevat arvostusta!

Lapsen vahvuudet

Isähahmo voi auttaa edistämään lapsen erilaisia persoonaallisia ominaisuuksia. Rohkeus, uteliaisuus ja itseluottamus ovat yleisimpiä piirteitä, jotka lapsi voi oppia isähahmoiltaan. Sen lisäksi näyttää siltä, että isähahmon kanssa kasvaneet lapset osoittavat usein vähemmän negatiivisia tunteita, epävarmuutta ja pelkoa. Hienoa eikö vaan!

Lapsen kehitys

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun isähahmo osoittaa tukea ja kiintymystä lapseen, se voi stimuloida useita erilaisia kykyjä. Se voi esimerkiksi stimuloida aivojen kognitiivista kykyä. Tämä voi auttaa lapsia oppimaan paremmin sekä parantamaan muistia. Tämän lisäksi isähahmot voivat myös stimuloida ”empaattisuutta ja sosiaalisia taitoja”. Tämä auttaa lapsia käsittelemään omia tunteitaan ja kuinka he voivat olla vuorovaikutuksessa sosiaalisesti muiden kanssa. Se auttaa heitä myös oppimaan asettamaan itsensä toisten kenkiin ja olemaan myötätuntoinen muita kohtaan.

fathers day

Lapsen koulumenestys

Kuten olemme maininneet, osallistuva isähahmo on hyödyksi lapsen monessa eri kehitysvaiheessa. Ja arvaa mitä? Tällä on myös myönteinen vaikutus lapsen suorituskykyyn koulussa. Lapset, joilla on isähahmo elämässään, pärjäävät keskinmäärin paremmin koulussa. Lapset joilla on isähahmo pärjäävät usein paremmin myös muilla elämän alueilla, kuten urheilussa tai työelämässä.

Suhteet muihin

Isähahmolla ei ole vaikutusta ainoastaan lapsen kehitykseen ja siihen, millainen ihminen hänestä tulee. Isähahmoilla on myös suuri vaikutus siihen, minkä tyyppisiä suhteita lapsilla on muihin. Tapa, jolla isä on tekemisissä lasten kanssa, vaikuttaa siihen, mitä lapset etsivät muilta ihmisiltä. Esimerkiksi se, mitä he etsivät ystävistään, ja myöhemmin mahdollisesti myös muun tyyppisistä suhteista kuten romanttisista ja työsuhteista. Esimerkit jotka isä osoittaa suhteessaan lastensa kanssa, voivat määrittää miten lapset ovat vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

father son

Rohkeus

Mikään ei ole hauskempaa kuin leikkiminen isähahmon kanssa. Kilpaileminen, puissa kiipeäminen, mutalätäköissä hyppiminen, ja majojen rakentaminen! Nämä ovat erinomaisia aktivitetteja joita voi tehdä yhdessä isähahmon kanssa. Nämä aktiviteetit eivät ole ainoastaan hauskoja, vaan ne ovat myös todella opettavaisia lapsille. Nämä ovat tyypillisiä aktiviteetteja jossa lapsi voi oppia isähahmo(i)ltaan kuinka olla rohkea, työntää rajoja ja kuinka olla sinnikäs. Ominaisuuksia josta voi olla varma, että ne ovat hyödyllisiä elämässä!


Kiitos kaikki isät ja isähahmot!

celebrate fathers day

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi