Äiti maa ja ilmastonmuutos askartelu

Äiti maa ja ilmastonmuutos askartelu

Kirjoittanut: Babysits
4 min lukuaika

Etsitkö lapsille hauskaa ja helppoa tekemistä , joka myös auttaa heitä ymmärtämään ilmastonmuutosta? Meillä on sinulle täydellinen askarteluvinkki! Askartele tämä äiti Maa -askartelu seuraamalla helppoja vaiheita.

Hei! Olen äiti Maa.
Rakastan pitää huolta meristäni, kasveistani, eläimistäni ja ihmisistäni. Mutta lempipuuhani on opettaa lapsia ympäri maailman!
Mutta viimeaikoina en ole voinut kovin hyvin. Ilmastonmuutos, metsien hävittäminen, kasvihuonekaasut... Olin ennen galaksin siistein planeetta, täynnä energiaa, mutta en ole enää.
Haluatko auttaa minua?

Haluatko saada lapset innostumaan äiti Maan auttamisesta? Klikkaa tästä lukeaksesi kirjeen äiti Maalta! Rakkaat lapset, Haluan esitellä itseni, olen äiti Maa. Asun yhdessä muiden planeetoiden ja tähtien kanssa hiljaisessa paikassa universumissa, mutta voin kertoa että elämäni ei ole ollenkaan tylsää. Itseasiassa, olen galaksin ahkerin planeetta, koska olen täynnä elämää ja energiaa. Tunnet varmaan parhaat ystäväni, Auringon ja Kuun. Hyvä ja loistava ystäväni Aurinko työskentelee joka päivä, jotta minulla olisi valoa ja lämpöä, ilman häntä elämäni olisi pimeää ja ankeaa. Ystäväni Kuu pitää minulle aina seuraa kun aurinko menee nukkumaan, hän pitää huolta minusta läpi koko yön, hän on maaginen ja mystinen. Kuu auttaa meitä näkemään hyviä unia kun nukumme, ja hän auttaa meitä myös tekemään unelmistamme totta kun teemme oikein. Toisaalta, työskentelen päivisin ja öin, en koskaan lepää! Minulla on monta elämää josta pitää huolta, aina kaikkein pienimmistä eläimistä isoimpiin. Huolehdin myös joista ja järvistä, puista ja kukista. Mutta isoin intohimoni on huolehtia lapsista jotka elää mantereillani. Mietitkö, miksi se on minun suurin intohimoni? Vastaus on ilmiselvä, siksi, että se on superhauskaa! Lapset ovat suosikkini, koska he ovat yhtä luovia kuin universumi, ja he ovat täynnä energiaa niin kuin minäkin! Lapset ovat kaikista uteliaimpia otuksia, ja minä olen loputon tiedonlähde, ja tämän takia lempiharrastukseni on lasten kouluttaminen. Intohimojen ja harrastusten lisäksi, minulla on myös äärettömästi velvollisuuksia. Jokaisesta minussa asuvasta elävästä olennosta huolehtiminen ei ole helppo tehtävä, ja se vaatii paljon kurinalaisuutta ja sitoutumista. Viime aikoina olen tuntenut olevani heikko, ja se huolestuttaa minua, koska en ole ollut miljoonaan vuoteen sairas. Galaksit, planeetat ja ihmiset ovat huomanneet että minulla ei ole enää niin paljon elämää ja energiaa, ja että terveyteni heikkenee. Ja totuus on, että he ovat oikeassa. Ihmiset jotka asuvat minun päällä, eivät ole tietoisia vahingoista joita he tekevät minulle. He kaatavat puuni, täyttävät mereni muovilla ja kohtelevat eläimiä huonosti. Siksi minun on otettava yhteyttä sinuun, koska sinä olet tulevaisuus, ja tiedän että aiot huolehtia minusta, koska aion opettaa sinulle, miten se tehdään! Muista, että intohimoni olet sinä, ja jaan aina kaikki salaisuuteni kanssasi.

Tämä askarteluvinkki sopii kaikenikäisille lapsille, ja se on hauska ja ainutlaatuinen tapa koristella heidän huoneensa. Se sopii täydellisesti myös tekemiseksi lastenhoitotapaamiseen!

Tähän askarteluun tarvitset:

  • Tulosta molemmat pdf:ät, yksi iloisesta ja yksi surullisesta äiti Maasta (tulosta pdf:ät tästä)
  • Sakset
  • Liimaa
  • Laastari
  • Värillisiä tusseja tai värikyniä
  • Lanka tai naru
  • Paperia josta voit leikata kädet ja jalat.

Vaihe 1
Leikkaa ulos saksilla molemmat äiti Maat . Tämä vaihe on tehtävä aikuisen läsnäollessa. Leikkaa sitten ulos lämpömittari ja sydän.

äiti maa ilmastonmuutos DIY

Vaihe 2
Sitten on aika pitää hauskaa värittämällä! Väritä molemmat äiti maat. Käytymme vaaleampaa sinistä ja viheää terveeseen äiti Maahan. Surulliselle, kipeälle äiti Maalle valitsimme tummempia värejä. Lämpömittariin käytymme tummanpunaista, edustamaan ilmaston lämpenemistä. Väritä sitten sydän haluamasi väriseksi, ja olet valmis!

äiti maa ilmastonmuutos DIY

Vaihe 3
Nyt on aika tehdä kädet ja jalat. Käytimme sinistä ja vihreää värillistä kartonkia, mutta voit käyttää mitä paperia haluat! Jos sinulla ei ole värillistä paperia, voit myös värittää tavallista valkoista paperia. Leikkaa 4 kpl noin 15cm pituisia suikaletta.
Kun olet leikannut 4 suikaletta, taita ne edestä ja takaa, niin että saat haitariefektin niihin.

äiti maa ilmastonmuutos DIY

Vaihe 4
Liimaa kädet ja jalat kiinni molempiin maapalloihin. Seuraavaksi voit liimata kiinni langanpätkät jotta voit ripustaa molemmat äiti Maat. Liimaa sitten kiinni sydän iloiseen äiti Maahan, ja lämpömittari surulliseen äiti Maahan. Lopuksi, laita laastari surulliselle äiti Maalle, symbolisoimaan äiti Maan parantumista.

äiti maa ilmastonmuutos DIY

Toivottavasti pidit tästä äiti Maa -askartelusta! Haluamme mielellämme nähdä askartelusi!

Jaa see meidän kanssa Facebookissa ja Instagramissa ja tägää @babysitsfi.

Kiinnostaako sinua myös muut ilmastonmuutosaiheiset askartelut? Katso täältä tiedekokeet ja muut aktiviteetit sekä askarteluvinkit!

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi