Terveellinen ja helppo lettutaikina lapsille

Terveellinen ja helppo lettutaikina lapsille

Kirjoittanut: Babysits
2 min lukuaika

Kaikkihan rakastavat lettuja, ja sen takia olemme luoneet tämän herkullisen (ja terveellisen) lettuohjeen, joka sopii hyvin nautittavaksi lasten kanssa. Letut ovat aina hauska ja helppo vaihtoehto erityistilaisuuksissa (tai ihan vaan kiireettömänä sunnuntaiaamuna), mutta eikö olisi hienoa, jos voisimme nauttia lettuja ilman syyllisyyden tunnetta? Nämä täysjyväletut eivät ole vain herkullisia, vaan ne ovat myös terveellinen vaihtoehto perinteisille letuille. Ja usko tai älä - lapset eivät huomaa eroa!

Tee siitä hauskaa

Tämä terveellinen lettuohje on fantastinen sellaisenaan, mutta päätimme tehdä siitä vielä paremman luomalla hauskoja eläinten muotoisia lettuja, joista lapset varmasti pitävät. Olemme luoneet viisi mallia, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat, joten voit todella antaa mielikuvituksellesi vallan. Lapset rakastavat usein avustamista keittiössä, joten tämä on täydellinen tilaisuus saada heidät mukaan. Suosittelemme asettamaan esille terveellisiä täytteitä, jotta he voivat pitää hauskaa omien malliensa luomisessa. Me käytimme banaaniviipaleita, puolitettuja viinirypäleitä ja mansikoita lisätäksemme hauskoja yksityiskohtia eläimiin.

kissa lettu lapselle

Terveellinen vaihtoehto

Terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla kun teemme ruokaa lapsille. Tämän reseptin kanssa halusimme astua laatikon ulkopuolelle ja luoda ainutlaatuisen ja terveellisen vaihtoehdon letuille mausta tinkimättä. Jätimme pois valkoisen jauhon ja valitsimme sen sijaan täysjyväjauhon. Valittavana on paljon hyviä maitovaihtoehtoja, ja me valitsimme makeuttamaton mantelimaidon ja käytimme hyvää hunajaa lisäämään luonnollista makeutta.

eläimen muotoiset letut lapsille

Lettuohje

Valmistus: 10 minuuttia
Paistaminen: 15 minuuttia
Annokset: 8 keskikokoista lettua

Ainekset

  • 125 ml mantelimaitoa (makeuttamatonta)
  • 1 kananmuna
  • 125g täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • Lempitäytteesi tarjoiluun

Tee näin

  1. Sekoita isossa kulhossa kuivat ainekset ja laita kulho sivuun. Ota toinen kulho, ja sekoita siihen märät ainekset. Yhdistä sitten kuivat ja märät seokset koko ajan sekoittaen.

  2. Kaada osa lettutaikinaa kuumalle lettupannulle (tai paistinpannulle) ja käännä kun letut ovat kevyesti ruskistuneet. Taikinan määrä riippuu millaisen hahmon haluat luoda. Lettu-toukkaamme varten käytimme pieniä annoksia taikinaa useita minilettuja varten.

  3. Koristele letut lempitäytteilläsi. Tämä on hauskin osuus! Suosittelemme laittamaan esiin muutaman terveellisen vaihtoehdon jolla lapsi voi koristella lettunsa haluamansa eläimeksi tai hahmoksi.

Terveelliset ja helpot letut lapsille

Haluamme mielellämme nähdä sinun versiosi tästä reseptistä! Kokeile kotona lasten kanssa ja tägää mukaan @babysitsfi sosiaalisessa mediassa.

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi