Kiireellisen lastenhoitoavun löytäminen

Kiireellisen lastenhoitoavun löytäminen

Kirjoittanut: Babysits
5 min lukuaika

Lastenhoitopaikkaa voi olla vaikea löytää viime hetkellä. Onneksi on olemassa hyviä resursseja, jotka voivat tukea sinua, jos tarvitset kiireellistä lastenhoitoa. Lue lisää kiireellisestä lastenhoidosta, mistä ja miten löytää viime hetken lastenhoitajia, lastenhoitaja kiireellisiin tapauksiin sekä päivystäviä lastenhoitajia.

Milloin/miksi tarvitset viime hetken lastenhoitoa

Ennemmin tai myöhemmin se varmasti tapahtuu. Jotain tapahtuu yllättäen, suunnitelmat muuttuvat, ja sinun on heti löydettävä joku hoitamaan lastasi tai lapsiasi. On monia syitä, miksi näin voi tapahtua, esimerkiksi:

Tilanteita jolloin saatat tarvita pikaista lastenhoitoapua:

  • Työpäivä venyy myöhään, tai sinun on yllättäen osallistuttava kokoukseen
  • Lapsi lähetetään aikaisemmin kotiin päivähoidosta tai koulusta
  • Säännöllinen lastenhoitoapusi (lastenhoitaja, perhepäivähoitaja, nanny tai muu) joutuu syystä tai toisesta peruumaan

Jopa kaikkein parhaiten organisoitunut vanhempi ei voi aina välttää tätä tapahtumasta. Joten on hyödyllistä ajatella ennakoivasti ja olla mielessä jo varasuunnitelma sen varalta että yhtäkkiä huomaat olevasi lastenhoidon tarpeessa.

On olemassa useita paikkoja josta voit etsiä, ja sinun on vain päätettävä mikä vaihtoehto parhaiten sopii perheellesi.


miten löytää viime hetken lastenhoitopaua

Miten löytää/järjestää viime hetken lastenhoitoapua

Jos pystyt järjestämään mahdolliset viime hetken hoitovaihtoehdot ennaltaehkäisevästi, se on vielä parempi! Joka tapauksessa on kuitenkin hyvä tietää ainakin, kenen puoleen voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset apua kiireelliseen lastenhoitoon.

Tässä on muutama vaihtoehto josta voit aloittaa:

Sinä tai kumppanisi: Kotiin jääminen kun tarvitset kiireellistä lastenhoitoapua

Joissakin tilanteissa tämä voi riittää kiireellisiin lastenhoitotarpeisiin. Jos jompikumpi vanhemmista pystyy tekemään töitä kotoa käsin tai jäädä vain kotiin hoitamaan lasta, niin lastenhoitotarpeesi ratkeaa todella nopeasti, jopa viime hetkellä. Tämä ei kuitenkaan toimi, jos vanhemmat osallistuvat johonkin yhdessä tai ovat molemmat kiireisiä eri tapahtumissa. Siinä tapauksessa sinun on turvauduttava ulkopuoliseen apuun.

isovanhemmat lastenhoitoapuna

Sukulaisten pyytäminen kiirelliseen lastenhoitoapuun

Tässä tapauksessa sukulaiset voivat olla hyödyllinen resurssi ja tukiverkosto viime hetken lastenhoidon hätätilanteissa. Onko sinulla perhettä tai sukulaisia jotka asuvatlähistöllä? Isovanhemmat tai sedät ja tädit voivat olla valmiita auttamaan lasten hoidossa. Muista vain pitää mielessä heidän aikataulunsa, mieltymyksensä ja odotuksensa. Ehkä he ovat täysin innokkaita auttamaan kerran kuukaudessa tai kahdessa viime hetken hoidossa, mutta kerran viikossa on liikaa hoidettavaa. Jotkut perheenjäsenet voivat olla iloisia tehdessään tämän pro bono (ilmaiseksi), ja toiset saattavat haluta saada korvausta. Tästä on siis selkeästi keskusteltava ja sovittava etukäteen.

ystävät lastenhoitoapuna

Ystävät lastenhoitoapuna hätätilanteissa

Kuten perhe, myös ystäväporukasta voi löytyä joku, joka voi tarpeen tullen tarjota lastenhoitotukea. Aivan kuten perheen kanssa, tässäkin tapauksessa on tärkeää pitää mielessä heidän aikataulunsa, mieltymyksensä ja odotuksensa. Riippuen siitä, kuinka läheinen ystävä on, he saattavat myös todennäköisemmin odottaa jonkinlaista korvausta tai vastinetta viime hetken lastenhoitotehtävistään.

lastenhoitaja

Viime hetken ja päivystävät lastenhoitajat lastenhoitoavuksi hätätilanteissa

Voit myös luottaa lastenhoidon tarjoajaan auttamaan viime hetken lastenhoitotarpeissasi. On lastenhoitajia ja nannyja jotka tarjoavat kiireellisiä lastenhoitopalveluita. Voit ottaa yhteyttä näihin lastenhoitajiin viime hetkellä kokonaan hoidon ajoittamiseksi. Mutta voi olla hyödyllisempää tehdä lista etukäteen, haastatella ja seuloa heidät, jotta on suurempi mahdollisuus että lastenhoitotarpeesi ei ole yhtä odottamaton ja he voivat tarjota hoitoa jota perheesi tarvitsee.

Näin voit myös sopia päivystävän lastenhoidon lastenhoitajan kanssa.


Lastenhoidon kiireelliset tarpeet

Viime hetken lastenhoitaja

Viime hetken lastenhoitajalla on joustava saatavuus ja pystyy tarjoamaan lastenhoitoa lyhyellä varoitusajalla tarvittaessa.

Päivystävä lastenhoitaja

Päivystävä lastenhoitaja on hän, jonka kanssa sovit etukäteen että hän on tarvittaessa saatavilla. Se tarkoittaa sitä että lastenhoitaja on valmis tulemaan apuun tiettynä sovittuna ajankohtana.

Vara-lastenhoitaja

Vara-lastenhoitaja on samantyyppinen kuin päivystävä lastenhoitaja. Tässä tapauksessa hän on lastenhoitaja, jolle olet ilmoittanut etukäten että tulet käyttämään häntä mikäli säännöllinen lastenhoitosi jostain syystä pettää.


Odotukset palkatessa jonkun lastenhoidon hätätilanteisiin

Kuten edellä mainittiin, on tärkeää pitää mielessä odotukset hätä- tai viime hetken lastenhoitoa koordinoitaessa.

Palkkaodotukset

Kun puhutaan perheen tai ystävien viime hetken lastenhoidosta, ensimmäinen odotus josta keskustellaan, voi olla se, odottavatko he saavansa palkkaa tai korvausta jollain tavalla lastenhoidon järjestämisestä.

Kun palkkaat lastenhoitajan,sinun on otettava huomioon palkkaodotukset, kun tarvitset lastenhoitopalvelua viime hetkellä verrattuna tavalliseen, suunniteltuun lastenhoitopalveluun.

Tämä tarkoittaa, että kun pyydät jotakuta olemaan joustava puolestasi ja tarjoamaan lastenhoitoa lyhyellä varoitusajalla, joudut todennäköisesti maksamaan hänelle korkeamman tuntipalkan (verrattuna etukäteen suunniteltuihin lastenhoitotapaamisiin). Lyhyesti sanottuna hätä- tai viime hetken lastenhoito on yleensä kalliimpaa kuin tavallinen lastenhoito.

Tämä johtuu siitä, että vaihtoehtoja on vähemmän ja lastenhoitaja saattaa joutua työskentelemään kovemmin saadakseen aikaansa sinulle avoimeksi, jotta hän voi olla tarpeeksi joustava tarjotakseen lastenhoitopalvelua lyhyellä varoitusajalla.

Lastenhoitajan palkkaodotukset

Joustavuus ja aikataulu

Viime hetken lastenvahtien joustavuus ja aikataulu saattavat myös olla asioita joista sinulla on selkeitä odotuksia. Jos sinulla on käsitys siitä, milloin saatat tarvita viime hetken lastenhoitoa, tämä voi auttaa lastenhoitajia saamaan käsityksen siitä, milloin heidän on ehkä oltava valmiudessa. Lisäksi, jos olet hiemankin epävarma siitä, toteutuuko vakituinen lastenhoitosi, on hyvä käytäntö ilmoittaa vaihtoehtoiselle lastenhoitajalle, ja katsoa ovatko he valmiina pitäämään tietyn ajan vapaana, jos tarvitsetkin vara-lastenhoitoa.

Onko sinulla jatkuvasti viime hetken tai kiireellisiä lastenhoitotarpeita? Saatat haluta harkita esimerkiksi päivystävän lastenhoitajan hankkimista. Maksat hänelle säännöllisesti pienemmän summan jotta hän on valmiina tulemaan apuun jos tarvitset häntä kiireellisesti.

Lastenhoitajan joustavuus ja aikataulu

Lastenhoitoa hätätilanteisiin Babysitsistä

Babysitsistä voit löytää täydellistä lastenhoitoapua perheellesi. Tämä sisältää myös kiireelliseen lastenhoitoon valmistautumista! On mahdollista etukäteen löytää lastenhoitajia jotka voivat tarvittaessa tulla apuun lyhyellä varoitusajalla, tai tarvittaessa olla saatavilla. Ja tietenkin, voit myös löytää vakituisen, jokapäiväisen lastenhoitajan!

On myös mahdollista löytää viime hetken lastenhoitoapua Babyistsissä. Tässä tapauksessa, suosittelemme ottamaan yhteyttä lastenhoitajiin joilla on parhaimmat arvioinnit, jotka ovat olleet äskettäin aktiivisia ja joilla on lyhyt vastausaika (voit suodattaa ja nähdä tämän tiedon hakiessa). Ja tutustu myös ehdottomasti Supersittereihimme, jotka lähtökohtaisesti jo täyttävät nämä vaatimukset!


Toivomme että tämä artikkeli auttoi sinua valmistautumaan odottamattomaan, ja että se tekee seuraavasta lastenhoidon hätätilanteesta vähemmän hätätilanteen ja helpomman!

Jos etsit täydellistä lastenhoitajaa perheellesi, muista käydä katsomassa lastenhoitajiamme yllä olevien linkkien kautta tai kaikki lastenhoitajat täältä .

Tarvitsetko lisää vinkkejä ja inspiraatiota? Katso täältä vinkit vanhemmille!

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi