5 vinkkiä sateiseen päivään

5 vinkkiä sateiseen päivään

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Olitpa sitten lapsenvahti tai vanhempi, joskus sinun on jäätävä lasten kanssa sisälle, kun sää ei salli ulkona leikkimistä. Voi olla vaikeaa keksiä mukavaa yhteistä tekemistä koko sateiselle päivälle sisälle, joten olemme koonneet listan ehdotuksista aktiviteeteista joita lapset tulevat rakastamaan!

Aarrejahti sisällä

Järjestä oikea aarrejahti! Mitä enemmän mielikuvitusta sinulta löytyy, sitä jännittävämmäksi aarrejahti tulee. Jos haluat tehdä vaikutuksen, järjestä aarrejahti klassisella piraatti-teemalla jossa kaikki alkaa pullopostista. “Mitä ihmettä kylpyammeessa/ altaassa kelluu?” , sisältäen kirjeen ja aarrekartan Matti Merirosvolta, joka vie heidät seikkailulle talon ympäri. Eri piilopaikat sisältävät eri tehtäviä jotka on ratkaistava ennen kuin lapset voivat siirtyä eteenpäin.

Yksinkertaisempi versio on järjestää lappu-aarrejahti, jolloin piirrät lappuihin eri piilopaikkoja. Lapset saavat ensimmäisen lapun joka esittää paikan tai tavaran, esimerkiksi jääkaapin tai sohvan. Sohvalta löytyy sitten seuraava lappu jossa on seuraava piilopaikka, ja niin edelleen, kunnes lapset löytävät viimeisen aarteen.

Seurapelit

Ajassa jolloin ruutuaika ja interaktiivisten pelien pelaaminen vie ison osan päivästämme, on helppo unohtaa vanhat kunnon lautapelit. Etsi esille muutama vanha klassikko jotka sopivat lasten ikään. Mielellään peli joka vie mahdollisimman paljon aikaa, jolloin todellakin ehditte paneutua peliin kunnolla. Muutama sekä lasten että aikuisten suosikki on esimerkiksi Monopoli, Labyrintti tai UNO- korttipeli. Kaikkein pienimmille muistipelit tai ankkalampi on yleensä varmoja vaihtoehtoja.

Rakenna maja

Käytä tuoleja, pöytiä, tyynyjä ja peittoja, ja rakenna siistein maja ikinä! Majassa on mukava vaikka rauhoittua ja lukea tai piirtää, mutta vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea juuri teidän majassa voi leikkiä. Se voi olla vaikka kauppa, koulu tai vaikka ihkaoikea linna prinsseineen ja prinsessoineen. Rakenna oma pikku maailma ja luo siihen juuri teidän näköiset yksityiskohdat.

Jos teitä on useampi, voit antaa jokaisen lapsen rakentaa oman majansa. Silloin teillä on yhtäkkiä pieni kylä jossa voitte käydä tervehtimässä toisianne, käydä ostoksilla toistenne kaupoissa, jättää kirjeitä toistenne postilaatikoihin jne.

Pukeutukaa hassusti

Etsi esille vaatelaatikko ja anna roolileikkien alkaa! Tässä voit tietenkin käyttää mitä on saatavilla, ehkä teiltä löytyy rooliasulaatikko, jos ei, niin saat olla luova ja keksiä omia asuja. Jos olet taitava maalaamaan ja meikkaamaan, voit ehkä tehdä kasvomaalauksia, ja askartelutarvikkeilla voitte tehdä kissankorvia, häntiä tai elefantin kärsiä. Pukeutuminen henkilöiksi joita tunnette, rokkitähdiksi tai vaikka lasten suosikkieläimeksi on yleensä kaikista hauskinta.

Elokuvailta

Lapset rakastavat elokuvailtaa! Mitä enemmän mielikuvitusta löytyy, sitä hauskempi elokuvaillasta tulee. Aloittakaa valitsemalla elokuva (ehkä kaikista vaikein tehtävä), ja nimetkää lipuntarkastaja. Lipuntarkastaja piirtää elokuvaliput ja järjestää istumapaikat. Tarvitsette myös napostelu- vastaavan joka järjestää popcornia ja jotain hyvää juotavaa, ja nautinto voi alkaa!

Jos haluatte tehdä elokuvaillasta myös opettavaisen, voitte valmistella kysymyksiä elokuvaan liittyen, jotta voitte elokuvan jälkeen keskustella ja arvostella elokuvan. Ota esiin tapahtumia elokuvasta niin näet mitä lasten mieleen jäi ja kuinka paljon he ymmärsivät.

Toivomme että näistä ideoista on teille paljon iloa sadepäivälle. Jos kyseessä on pieni kesäsade, suosittelemme kaivamaan kumisaappaat ja sateenvarjo esiin, mikään ei ole mukavempaa kuin lätäköissä hyppiminen!