Näin teet matematiikan oppimisesta hauskaa!

Näin teet matematiikan oppimisesta hauskaa!

Kirjoittanut: Babysits
3 min lukuaika

Tiesitkö että matematiikan oppiminen voi olla hauskaa? Tiedämme että matematiikka ei kuulu monen lapsen lempiaineisiin. Eikä ole yllättävää että monet aikuisetkin vastaavat negatiiviseen sävyyn kysyessä matemaattisista taidoista. Lapset kehittävät usein huonon suhteen matematiikkaan jo nuorena, ja välttävät sitä viimeiseen asti läpi elämän. Onko tämä tulos omista ennakkoluuloistamme ja uskomuksistamme, vai pitäisikö vanhempien ja opettajien olla luovempia ja hauskempia opettaessaan lapsillensa 1,2,3...! Kehitä lapsesi matemaattisia taitoja meidän harjoitusten avulla.

Tiesitkö että matematiikan oppiminen voi olla hauskaa? Tiedämme että matematiikka ei kuulu monen lapsen lempiaineisiin. Eikä ole yllättävää että monet aikuisetkin vastaavat negatiiviseen sävyyn kysyessä matemaattisista taidoista. Lapset kehittävät usein huonon suhteen matematiikkaan jo nuorena, ja välttävät sitä viimeiseen asti läpi elämän. Onko tämä tulos omista ennakkoluuloistamme ja uskomuksistamme, vai pitäisikö vanhempien ja opettajien olla luovempia ja hauskempia opettaessaan lapsillensa 1,2,3...! Kehitä lapsesi matemaattisia taitoja meidän harjoitusten kanssa.

Me Babysitsissä olemme suuria matikkafaneja, ja sinustakin voi tulla! Haluamme poistaa negatiiviset oletukset ja auttaa vanhempia löytämään uusia tapoja nauttia matematiikkatehtävistä yhdessä lastensa kanssa. Tässä on kolme tapaa auttaa lastasi rakastumaan uudelleen matematiikkaan sisältäen hauskat tulostettavat tehtäväpohjat:

1. Tee siitä käytännöllistä

Perinteisesti matematiikkaa opetetaan systemaattisesti, mikä ei ole sopiva opetustapa kaikille. Käytä tosielämän tilanteita herättääksesi lapsesi mielikuvituksen.

Esimerkki: Pyydä heitä mittaamaan ainesosat kun leivotte leipää, ja kysy heiltä matemaattisia kysymyksiä huomioiden heidän tasonsa. Esimerkiksi "jos meillä on 6 kananmunaa, ja käytämme niistä 2, kuinka monta kananmunaa jää jäljelle?". Tai vaativampia kysymyksiä kuten "tarvitsemme 300g jauhoja, ja meillä on 1000g. Kuinka monta prosenttia tarvitsemme?". Tämä auttaa lasta soveltamaan matematiikan todelliseen maailmaan heidän ympärillään.

2. Ole matematiikan roolimalli

Anna lastesi nähdä että nautit matematiiksta (vaikka et nauttisikaan)! Käytä matematiikkaa vertaaksesi tai laskeaksesi kauppalaskun yhteissummaa tai mittaessasi materiaalia viivottimella askarteluprojekteja varten

Esimerkki: Yritä olla positiivinen ja kannustava, mutta tee myös selväksi että vaikka joskus tuntuu vaikealta, se ei haittaa, ja tehtävä kannattaa silti puurtaa läpi.

3. Yhdistä hyöty ja huvi

Matematiikka on tärkeää sekä luokkahuoneen sisällä että sen ulkopuolella. Vanhempien tulisi keskittyä sekä jokapäivisiin laskutilanteisiin että numeerisiin tehtäviin. Tämä antaa lapselle mahdollisuuden sisäistää matematiikan tärkeyden luokkahuoneen ulkopuolella, joka on tärkeä taito auttamaan jokapäiväisissä tehtävissä.

Esimerkki: Käytä matematiikkaa opettaaksesi heille miten laskea rahaa. Lisää tai vähennä seuraavat rahamäärät.

€4 + €5 = €

€5 + €1 = €

Käytä meidän tulostettavia tehtäväpohjia auttamaan lapsesi matematiikan kotiopiskelun kanssa!

Tehtävä 1 Tehtävä 2
Tehtävä 1 Tehtävä 2
Tehtävä 3 Tehtävä 4
Tehtävä 3 Tehtävä 4

Matematiikan opiskelu on tärkeää, sillä se on ensiarvoisen tärkeä taito elämässä. Se tulee auttamaan lastasi mittaamaan, ratkaisemaan ongelmia ja ymmärtämään muotoja. Se voi myös olla todella hauskaa! Aloita aikaisin ja huomaa kuinka lapsestasi kuoriutuu pieni Albert Einstein!

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi