Oletko sinä hyvä lastenhoitaja? Tee Babysitsin testi!

Oletko sinä hyvä lastenhoitaja? Tee Babysitsin testi!

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Lasten hoitaminen ei ole kaikkien juttu. Testaa Babysitsin testillä sovitko sinä lastenhoitajaksi!

Kysymys 1: Olet sopinut lastenhoitotapaamisen illaksi mutta päivän aikana sinulla alkaa nousemaan hieman lämpöä. Mietit, että olet todennäköisesti tulossa sairaaksi, mitä teet?

A) Pidät kiinni sovitusta, etkä kerro kuumeesta. B) Soitat vanhemmille, kerrot heille tilanteen ja annat heidän päättä. C) Perut lastenhoitotapaamisen

Kysmys 2. Saavut lastenhoitokohteeseen. Hoidat kaksvuotiasta, jota ei ole ikinä ennen jätetty lastenhoitajan kanssa. Kun vanhemmat lähtevät hän alkaa itkemään. Mitä teet?

A) Lohdutat häntä ja yrität harhauttaa leluilla. B) Soitat vanhemmille ja kysyt heiltä mitä tehdä. C) Jätät hänet yksin kunnes hän väsyy, joskus lasten täytyy vaan itkeä itkut pois.

Kysymys 3. Ennenkuin vanhemmat lähtivät he sanoivat "Kun lapset ovat nukkumassa, voit vapaasti katsoa elokuvia tai käyttää tietokonetta." Mitä teet?

A) Katsot mitä televisiosta tulee. Oli se sitten Game of Thrones tai The Voice. B) Vaikka haluaisitkin katsoa uusimman Game of Throne- jakson, katsot jotain hiukan lapsiystävällisempää sen varalta jos joku lapsista nouseekin sängystä luoksesi. C) Television katsomisen sijaan teet mielummin kotihommia.

Kysymys 4. Kolme lasta joita vahdit tänään ovat maailman suloisimpia ja otatte yhdessä selfieitä. Mitä teet?

A) Postaat kuvan heistä sosiaalisessa mediassa ja jaat heidän nimensä. B) Lähetät kuvat vanhemmille näyttääksesi, että teillä menee hyvin. C) Peität lasten kasvot hymiöllä, ja postaat kuvan sosiaaliseen mediaan,

Kysmys 5. On päivällisen aika. Istut pöydässä lasten kanssa valmiina syömään mutta yksi lapsista on nirso syömään. Hän pitää suunsa kiinni ja kieltäytyy syömästä mitään. Mitä teet?

A) Et pakota lasta syömään, mutta kerrot ettei hän saa jälkiruokaa jos hän ei syö lautastaan tyhjäksi. B) Et pakota lasta syömään,mutta kerrot että hän saa ylimääräisen annoksen jälkiruokaa jos hän syö lautasen tyhjäksi. C) Pyydät lasta maistamaan kerran vielä hänen ruokaansa. Jos hän vieläkin kieltäytyy syömstä annat hänen lähteä ruokapöydästä.

Kysysmys 6. Olet hoitamassa ensimmäistä kertaa 6-kuukautta vanhaa vauvaa. On aika syödä. Kuinka lämmität maidon tuttipullon?

A) Laitat maidon pulloon ja laitat pullon kulhoon jossa on lämmintä vettä. B) Lämmität maidon liedellä ja kaadat maidon pulloon. C) Lämmität maidon mikroaaltouunissa ja kaadat maidon pulloon.

Kysymys 7. Vanhemmat lähettävät sinulle viestin että he tulevatkin takaisin hiukan myöhässä, ja että voit laittaa vauvan nukkumaan. Mihin asentoon laitat vauvan nukkumaan?

A) Mahalleen B) Kyljelleen C) Selälleen

Kysymys 8. Sillä välin kun laitoit yhden lapsista nukkumaan, 6-vuotias hävisi näkyviltäsi. Löydät hänet keittiöstä astianpesuainetta suussaan ja käsissään. Mitä teet?

A) Soitat vanhemmile heti, sillä he tietävät mitä tehdä. B) Soitat hätänumeroon ja sitten vanhemmille. C) Yrität saada lapsen oksentamaan saadaksesi astianpesuaineen pois.

Kysymys 9. Ystäväsi soittaa sinulle kun olet hoitamassa lapsia ja haluaa jutella kanssasi. Mitä teet?

A) Juttelet hänen kanssaan vähän aikaa vahtien kuitenkin lapsia samaan aikaan. B) Vaikka haluaisit jutella hänen kanssaan, et vastaa puheluun, vaan soitat hänelle takaisin myöhemmin. C) Menet toiseen huoneeseen juttelemaan ystäväsi kanssa kuumimpia juoruja jättäen lapset keskenään.

Kysymys 10. On lasten nukkumaanmenoaika, mutta he eivät millään haluaisi alkaa nukkumaan. Mitä teet?

A) Suutut lapsille ja huudat kurkku suorana, että heidän pitäisi mennä nukkumaan. B) Lupaat lapsille lukea heille iltasadun, jos he menevät nukkumaan. C) Annat lasten katsoa televisiota toivoen, että nukahtavat näin.

Kysymys 11. Vanhemmat palaavat tunnin myöhässä ilman, että he ilmoittavat asiasta. Mitä teet?

A) Kerrot ettei tämä ole ongelma. B) Juttelet vanhempien kanssa. Tämän ei kuulu olla toistuva tapahtuma. C) Uhkailet, että lähdet seuraavalla kerralla silloin kuin sovittu jättäen lapset yksin. Olivat vanhemmat kotona tai eivät.

Vastaukset: Jos vastasit ainakin 8 kysymykseen oikein lastenhoitotyöt sopivat sinulle!

 • Kysymys 1: B
 • Kysymys 2: A
 • Kysymys 3: B tai C
 • Kysymys 4: B
 • Kysymys 5: A tai C
 • Kysymys6: A
 • Kysymys 7: C
 • Kysymys 8: B
 • Kysymys 9: A tai B
 • Kysymys 10: B
 • Kysymys 11: B