Valmistautuminen lastenhoitoon

Valmistautuminen lastenhoitoon

Kirjoittanut: Babysits, 2 min lukuaika

Jaa:

Kriisitilanteita varten on hyvä valmistautua lastenhoitotapaamiseen tuomalla mukaasi laukku tarvittavilla tarvikkeilla. Ole valmistautunut joka tilanteeseen! On myös hyvä idea valmistautua esimerkiksi eri peleillä välttääksesi tylsiä hetkiä.

Miten pakata lastenhoitajan laukku? Ensinnäkin, ota käyttöösi oma laukku lastenhoitotapaamisia varten. Valitse hauskannäköinen ja mielenkiintoa herättävä laukku, jota voit tarvittaessa tuunata tilanteen mukaan.

lastenhoitajanlaukku

1. Askartelutarvikket

Onko sinulla vaikeuksia keksiä tekemistä lasten kanssa? Babysitsistä löydät useita askarteluvinkkejä välttääksesi tylsiä hetkiä. Ota mukaasi paperia, sakset, kyniä, ja kotoasi löytyviä tarvikkeita joita voitte käyttää luovien DIY- projektien tekemiseen. Voitte tehdä vaikka muovipullosta lentokoneen, tai värikkäästä paperista origamin

2. Pelejä

Lautapeleistä klassikot kuten “Käärmeet ja tikapuut” tai “Arvaa kuka” ovat yleensä hitti sekä aikuisten ja lasten keskuudessa. Lautapelit ovat tervetullut vaihtoehto elektroniikkalaitteille kuten älypuhelimille ja tietokoneille, sillä lautapelit harjoittavat mieltä ja ratkaisukykyä.

3. Ensiapupakkaus

Jos perheen kotoa ei löydy ensiapupakkausta, ota mukaasi oma. Pidä se laukussasi, ja varmista että se sisältää laastareita, sideharsoa, haavanpuhdistusainetta, ja muita tarvikkeita mahdollisten pienten vahinkojen sattuessa. Näissä tilanteissa on aina parempi olla varautunut pieniin haavoihin ja kolhuihin.

4. Puhelin

Yleisesti ottaen, puhelin ei tulisi häiritä työntekoa, etenkin työskennellessä lasten parissa. Mutta hätätilanteen sattuessa on erittäin tärkeää että sinulla on puhelin lähettyvillä. Varmista että sinulla on kaikki tarvittavat yhteystiedot. Ole aina valmiina soittamaan jos joudut ennalta arvaamattomaan tilanteeseen lasten kanssa.

5. Herkullisen reseptin ainesosat

Onko kokkaaminen intohimosi? Ota mukaasi tarvikkeet esimerkiksi terveelliseen jälkiruokaan. Katso vinkkejä meidän lapsiystävällisistä resepteistä. Iltapäivä sujuu mukavasti valmistaessa omat eväät yhdessä lasten kanssa. Ota etukäteen selvää lasten allergioista ja varmista lupa keittiön käyttöön vanhemmilta.

Tämä lista ei missään nimessä ole pakollinen, ja voit muokata sitä tarvittaessa lasten iän mukaan. Jos esimerkiksi hoidat taaperoa, voit pelien sijaan tuoda mukanasi pehmoleluja. Kysy etukäteen vanhemmilta mistä lapsi on kiinnostunut, ehkä nukeista, kirjoista, musiikista… Tietämällä mistä lapsi on kiinnostunut, ja valmistautuminen sen mukaan, tekee sinusta täydellisen lapsenvahdin!