Karkki tai kepponen?

Karkki tai kepponen?

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Tiedätkö miksi lapset pukeutuvat Halloween-asuihin ja kulkevat ovelta ovelle kysyen “karkki vai kepponen”? Kauan sitten lokakuun 31. päivänä ihmiset osoittivat kunnioitusta edesmenneille tarjoamalla ruokaa. Nykyään tämä etenkin amerikkalainen perinne tunnetaan “karkkina tai kepposena”, jolloin lapset pukeutuvat kummituksiksi ja noidiksi, ja soittavat ovikelloja etsien herkkuja. Hullua eikö vaan!

Jos haluat vaalia näitä perinteitä, osta tai askartele omat naamiot, puvut sekä tietenkin pussi karkeille! Vuoden pelottavin yö on tulossa! ?? Seuraa vinkkejämme ja voit taata unohtumattoman illan.

karkkitaikepponen

1. Valitse asu

Vaihtoehtoja löytyy vaikka mitä! Klassikot kuten kummitukset, vamppyyrit tai zombiet ovat aina varma valinta, mutta jos haluat erottua joukosta, pukeudu kauhuelokuvan tai kauhusarjan hahmoksi ja esitä paras roolileikki ikinä. Voit myös pukeutua ystävien kanssa samassa teemassa, kuten kummitusjengi tai Scooby Doo:n joukko joka jahtaa kummituksia. Voit päästää luovuutesi valloilleen pukiessa koirasi!

2. Älä unohda pussia ja taskuvaloa

Ota esiin hieno iso laukku. Koristele se teemaan sopivaksi esimerkiksi tarroilla, tai kiinnitä siihen keinotekoista hämähäkinseittiä tehdääksesi siitä kammottavan ja henkeen sopivan. Älä unohda taskulamppua, koska ulkona on pimeää ja se voi auttaa sinua pitämään lapset näkyvillä. Jos päätät jatkaa juhlia jonkun luona, voit käyttää taskulamppua kauhutarinan kertomiseen!

3. Kokoa porukka

Karkki tai kepponen on hauskempaa kun hauskempaa kun olette useampia! Kysy luokkakavereita tai lapsia naapurustosta, tai järjestä vaikka “karkki ja kepponen” perheen ja suvun kesken! Tällainen tapahtuma on aina enemmän jännittävämpi ryhmässä tehtynä. Haasta porukkasi: se joka kerää eniten karkkeja saa valita illan elokuvan.

4. Kävele ympäri naapurustoa ja soita ovikelloja

Monet ovat varautuneet että monsterit, noidat ja muut olennot soittavat ovikelloa! Pidä pussisi valmiina ja soita mahdollisimman monta ovikelloa. Muista kuitenkin kunnioittaa muita, ja soita enimmillään vain pari kertaa. Liika rimpauttaminen on epäkohteliasta.

5. Karkki vai kepponen?

Tämä on se hetki jota kaikki odottavat: ovi aukeaa ja huudatte yhteen ääneen "Karkki vai kepponen"? Voit myös käyttää valmistamiasi julisteita avuksi. Toinen hyvä vinkki on olla varautunut tekemään muutama hauska kepponen, jos jollain ei olekaan karkkia tarjottavana.

6. Nauti saaliista!

Varmista että kaikki saavat saman verran karkkeja. Ota mukaan ylimääräinen pussi jos saatte enemmän karkkeja kuin odotit. Ota vastaan miellään myös terveellisiä herkkuja, ja muistuta lapsia olla syömättä kaikkia karkkeja samana iltana, muuten seurauksena voi olla hammas ja - vatsaongelmia! Karkkia tulisi olla tarpeeksi muutamaksi seuraaviksi viikoiksi.

Lopuksi, muistuta lapsiasi näistä turvaohjeista:

turvaohjeet


“Karkin tai kepposen” järjestäminen on helppoa! Se vaatii vain muutaman valmistelun ja lapsilla on taatusti hauskaa! Kerro lapsille tämän perinteen historiasta; se on tärkeää että he tietävät sen, mutta ennen kaikkea se kasvattaa heidän uteliaisuuttaan! Se on myös hyvä syy koota ystävät yhteen ja viettää hauska ilta!

Mitä odotat? Pidä hauskaa!