Kuinka valmistautua hoitamaan lapsia

Kuinka valmistautua hoitamaan lapsia

Kirjoittanut: Babysits, 2 min lukuaika

Jos et ole koskaan ennen hoitanut lapsia, ensimmäinen kerta hoitamassa lapsia voi hermostuttaa. Valmistautumalla hyvin pääset kuitenkin ottamaan kaiken ilon irti lastenhoitamisesta. Tämän takia me autammekin sinua vinkeillä, kuinka valmistautua hoitamaan lapsia ensimmäistä kertaa.

Kuinka valmistautua

  • Aikatauluttaminen. Tarkista aikataulusi, jotta olet varmasti saatavilla hoitamaan lapsia silloin kun sitä on pyydetty. Varmista vanhemmilta, mihin aikaan ja kuinka pitkään lapsia pitää hoitaa. Suunnittele tapaamisia Babysitsin kautta. Me pidämme sinut aikataulussa muistutuksilla. Muista, että voit aina yrittää neuvotella ajankohdista ja kestoista, vaikka se ei täysin kohtaisikaan vanhempien toiveiden kanssa. Sinun ei pitäisi koskaan suostua hoitamaan lapsia, kun sinun pitäisi olla koulussa, töissä tai katsomassa omien lastesi perään (ellet ole rekisteröitynyt vanhemmat-auttavat-vanhempia -palveluun).
  • Erityisohjeet vauvoille. Jos hoitamasi lapsi on vauva, pyydä vanhemmilta tarkat ohjeet siitä, miten lasta hoidetaan. Sinun tulee esimerkiksi tietää, missä lastenhoitotarvikkeet, kuten vaipat ja tutit, sijaitsevat.
  • Sovi siitä, mitä tavaroita kodissa saa käyttää. Jos hoidat lapsia vanhempien luona, älä oleta, että voit käyttää talon kaikkia mukavuuksia (jääkaappi, televisio, puhelin jne.). Selvitä aina etukäteen, mitä heidän kodissaan saat käyttää, jotta mahdollisilta ei-toivotuilta kokemuksilta vältytään.
  • Kodin säännöt. Varmista aina vanhemmilta, onko joku tulossa kylään ja täytyykö sinun vastata puhelimeen sen soidessa. Voit myös pyytää vanhempia tekemään soitonsiirron kotipuhelimesta matkapuhelimiinsa, jotta et häiriinny ja voit keskittyä lapsiin. Pyydä vanhempia myös selventämään, kenelle puhelimeen pitää vastata.
  • Lähde tutkimusmatkalle. Mitä lapset tykkäävät tehdä? Lapsilla on iästä riippuen erilaisia kiinnostuksen kohteita. Opi, mistä he pitävät ja räätälöi lastenhoitotaitosi jokaiselle lapselle sopivaksi.