Terveelliset Halloween-välipalat lapsille

Terveelliset Halloween-välipalat lapsille

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Haluatko viettää Halloweenia, mutta normaalia terveellisemmällä tavalla? Kokeile näitä terveellisiä Halloween-välipaloja lapsille!

Lokakuun lopussa vietetään Halloweenia. Tämä tarkoittaa kauhuelokuvia, karkkia tai kepposta ja kammottavia Halloween-herkkuja ja välipaloja. Halloween on pyhäpäivä jota on perinteisesti vietetty Yhdysvalloissa, mutta Halloweenin viettämisestä on viime vuosina tullut yhä suositumpaa useammassa maassa ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Klikkaa täältä päästäksesi suoraan Halloween-herkkujen reseptiin

Milloin vietetään Halloweenia?

Jo kauan sitten länsimaiset kristilliset uskonnot juhlivat kesästä syksyyn siirtymistä “All Hallow's Eve” (pyhimysten ilta, tai Halloween). Heidän kesä päättyi 31. lokakuuta. Juhlassa muistettiin pyhimyksiä, ja seuraavana päivänä muistettiin kuolleita. Siksi Halloweenia vietetään joka vuosi 31. lokakuuta.

Mitä on “karkki tai kepponen”?

Karkki tai kepponen on perinne, jota lapset tekevät Halloweenina joissakin maissa. Lapset pukeutuvat naamiaisasuihin ja koputtavat naapureiden oviin. Kun naapurit avaavat oven, lapset huutavat "karkki tai kepponen" ja naapurit antavat heille makeisia ja herkkuja (lähinnä suklaata ja karkkia). Karkki tai kepponen on yleinen ilmiö kaikkialla Yhdysvalloissa, mutta se on yleistymässä myös muissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa ja Kanadassa.

Mistä tämä perinne on kotoisin? Kauan sitten varhaiskristityt kävelivät kaupungin läpi ja pyysivät ihmisiltä sielukakkua (eräänlainen leipä rusinoilla). Vastineeksi tästä he rukoilivat kuolleiden perheenjäsenten puolesta.

Terveelliset Halloween-herkut lapsille

Tämän pelottavan päivän aikana monet lapset herkuttelevat karkeilla ja herkuilla. Mutta monet perheet tekevät myös Halloween-välipaloja itse. Haluatko juhlia Halloweenia tänä vuonna hieman terveellisemmin? Siinä tapauksessa tämä terveelliset ja nopeat Halloween-välipalat lapsille ovat juuri sinulle sopivia!

Halloween välipalat

Mitä tarvitset?

  • Mandariinejä
  • Banaaneja
  • Kurkkua
  • Omenaa
  • Suklaapaloja tai nonparellejä
  • Veitsi tai kuorimaveitsi

Banaanihaamut

PÖÖ! Nämä banaanihaamut eivät ole ainoastaan hirvittävän näkösiä, vaan myös todella helppoja tehdä. Kuori banaani ja leikkaa se puoliksi. Käytä sitten suklaata tai nonparellejä haamujen suuksi ja silmiin. Valmista! Olet tehnyt herkullisia banaanihaamuja!

Omenamuumiot

Haluatko tehdä myös nämä pelottavat omenamuumiot? Ei hätää, ne ovat myös todella helppoja tehdä! Ota esiin kuorimaveitsi ja kuori omena vaakasuorassa. Älä kuori koko kuorta pois. Kuori muutama kohta niin että näyttää siltä, kuin omena olisi kietoutunut omaan kuoreensa. Ihan niin kuin muumio. Valmistele muumio laittamalla omenaan kaksi silmää. Voit tehdä silmät suklaasta tai nonparelleistä.

Kurpitsamandariinit

Koska Halloween ei ole mitään ilman kurpitsoja, teimme pelottavat kurpitsat mandariineistä, jotka sopivat loistavasti Halloween-välipalaksi. Kuori mandariini mutta älä heitä kuorta pois! Voit käyttää kuorta koristeluun. Sitten sinun täytyy ainoastaan tehdä kurpitsan varren. Voit tehdä varren kurkusta. Leikkaa kurkusta pieniä varren näköisiä paloja ja aseta kurkunpalat mandariinien päällä olevaan koloon. Valmista! Nämä mandariinit näyttävät ihan pieniltä kurpitsoilta!

Halloween välipalat

Näiden terveellisten ja nopeiden Halloween-välipalojen avulla sinä ja perheesi voitte nauttia herkullisista herkuista tänä Halloweenina ilman syyllisyydentunnetta. Tämän lisäksi voit käyttää näitä välipaloja Halloween-koristeina päästäksesi aitoon Halloween-tunnelmaan!


Piditkö tästä artikkelista? Lue myös artikkelimme miten toteuttaa karkki tai kepponen! Aiotko sinä tehdä karmivia Halloween-herkkuja? Tägää meidät Facebookissa tai Instagramissa, haluamme mielellämme nähdä luomuksenne!