Hauskaa tekemistä talvilomalle

Hauskaa tekemistä talvilomalle

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Talvilomat alkavat kohta, joten tämä on täydellinen aika jakaa hauskoja ideoita mitä tehdä lasten kanssa hiihtolomalla! Avuksesi olemme keränneet yhdeksän aktiviteettia, sekä sisä- että ulkoilma-aktiviteetteja, joita voit tehdä yhdessä lasten kanssa!

Tekemistä talvilomalle

Perheen valokuvaussessio

Tämä aktiviteetti ei ole säästä riippuvainen. Valokuvaussesio on hauska puuha sisällä, jos ulkona on esimerkiksi liian kylmä -tai loskasää. Tietenkin jos ulkona on suotuisa sää, tämä on hauska oteuttaa myös ulkona lumihangessa! Valokuvaussessio on loistava tapa saada koko perhe yhteiseen kuvaan ja vangita hauska hetki. Valokuvista jää ihana muisto, ja voit ottaa talviloman valokuvaussession jokavuotiseksi perinteeksi, niin voit verrata miten nopeasti lapset kasvavat! Hauskimmat valokuvat saatte jos pukeudutte esimerkiksi jonkun tietyn teeman mukaisesti. Hassuttelu on sallittua!

Lautapelit

Laita elektroniikkalaitteet sivuun, ja ota lautapelit esiin. Lautapelien kanssa voit viettää hauskan iltapäivän yhdessä lasten kanssa. Lautapelit ovat loistava tapa tuoda esiin kaikkienfanaattiset puolet. Ennen kuin huomaatkaan, tunnit kuuluu, ja lapset pyytävät kolmannen kerran pelaamaan "viimeisen kierroksen". Kuinka muuten saisitte selville kuka todellinen monopolimestari on?

Askartelu

Askartelu on aina hauskaa, varsinkin kun ulkona on kylmä tai sää on liian huono ulkona leikkimiseen. Ota tarvikkeet esiin ja tee talvisia askarteluja yhdessä lasten kanssa. Kokeilkaa esimerkiksi tehdä söpö jääkarhu villalangasta, tai valmistautukaa kevääseen tekemällä tulppaaneja munakennoista. Kaikki on mahdollista, DIY & askartelu -osiosta löydät lisää askarteluvinkkejä vessapaperirullista, munakennoista, ja muista materiaalesta joita löytyy jo kotoota!

Elokuvamaratonit

Tämä on aktiviteetti joka ehdottomasti kuuluu listaan parhaimmista talviloma-aktiviteeteista! Kukapa ei pitäisi elokuvamaratonista? Varsinkin jos ulkona on kylmää tai sateista, elokuvamaratoni on hyvä idea. Kerää yhteen kaikki talon tyynyt ja peitot, valmista kuppi kaakaota ja popkornia kaikille, ja nauttikaa upeasta iltapäivästä ja/tai illasta lasten suosikkielokuvien kanssa. Tehkää tyynyistä ja peitoista linnake jossa on lämmin ja mukava katsella elokuvia.

Tarvitsetko inspiraatiota hauskoille elokuville perheen kanssa katsottavaksi? Lue artikkelimme parhaista lastenelokuvista jotka auttavat kehittämään lasten vahvaa luonnetta kehittämiseksi, niin löydät sopivan elokuvan juuri teille!

Saippuakuplat

Saippuakuplien puhaltaminen talvella? Kyllä! Etenkin kun ulkona on pakkasta, saippuakuplien puhaltaminen on todella hauskaa puuhaa. Saippuakupla jäähtyy pakkasessa, ja saippuakuplasta tulee jääkupla. Tämä taatusti kiehtoo lapsia, ja heille riittää tästä hauskaa pitkäksi aikaa!

Leipominen

Kekisen leipominen on aina hyvä idea! Pidä hauskaa lasten kanssa, ja anna heidän koristella pikkuleivät hauskalla talvisella aiheella. Kuka tekee hienoimman keksin? Näiden herkkujen syöminen päivän päätteeksi on vähintään yhtä hauskaa kuin niiden leipominen on!

Kokeilkaa tätä superhelppoa murokeksi -reseptiä, ja anna lasten koristella ne mielensä mukaan.

Luistelu

Kun elokuvat on katseltu, ja lautapelit pelattu, on aika harrastaa liikuntaa! Sunnatkaa joko jäähalliin tai luistelukentälle. Luistelu on erittäin hyvä aktiviteetti koko perheelle. Kuka on nopein? Jäällä on myös hauska oppia uusia temppuja ja tanssiliikkeitä. Lapsille jotka harjoittelevat luistelemista, on yleensä saatavilla tukia jotka helpottavat jäällä liikkumista.

Lumiukon tekeminen

Mikään ei ole hauskempaa kuin lumiukon tekeminen! Tänä vuonna suurimmassa osassa Suomea on onneksi lunta, joten lumiukon tekeminen on parasta talvilomapuuhaa. Pistäkää pystyyn kilpailu, kuka pystyy tekemään isoimman lumiukon. Muistakaa myös lumiukon asusteet, kuten kaulaliina ja hattu, unohtamatta porkkananenää ja takin nappeja tietenkään!

Tulevan vuoden suunnittelu

Talvilomalla on hyvä aika suunnitella edessä olevaa vuotta. Anna lasten aivojen työskennellä, ja pistä heidät miettimään mitä he haluavat tältä vuodelta. Ehkä aloittaa uuden harrastuksen? Kokeilla uutta urheilulajia? Osallistua kotiaskareisin hieman useammin? Anna heidän kirjoittaa ideansa alas paperille, ja käykää ne läpi yhdessä. Koristelkaa suunnitelma hienoksi, ja ripustakaa suunnitelma vaikka jääkaapin oveen jossa se muistuttaa tavoitteista ja haaveista.

Toivottavasti löysit jonkun uuden idean hiihtoloman aktiviteeteista listaltamme! Montako näistä aiot kokeilla? Lisää ideoita mitä tehdä lasten kanssa löydät täältä!