8 lastenhoitajan virhettä

8 lastenhoitajan virhettä

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Tiedätkö kuinka paljon voit oppia olemalla lastenhoitaja? Se voi auttaa sinua kehittämään tärkeitä taitoja vanhemmuuteen, tulevaisuutta ajatellen. Jos opiskelet lapsiin liittyvää tutkintoa, lastenhoitokokemus on arvokas lisä työtodistukseesi. Lasten kanssa työskentely vaatii kuitenkin suurta vastuuta, ja sisältää monta sudenkuoppaa. Mutta älä huoli, me olemme täällä auttamassa sinua välttämään yleisimmät virheet jotta voit olla varma siitä, että ansaitset loistavat arvostelut.

Tässä 8 yleistä virhettä joita tulisi välttää lastenhoitajan työssä:

1. Myöhästyminen työvuorosta

Myöhässä tuleminen sovittuun lastenhoitotapaamiseen voi vaikuttaa epä-ammattimaiselta. Sen takia tulisi varata riittävästi aikaa saapua sovittuun lastenhoitopaikkaan. Varmista myös etukäteen mitä sinun tulisi ottaa mukaan, sekä mitkä työtehtäväsi ovat, että olet valmis ottamaan ohjat kun työvuorosi alkaa.

2. Oman kännykän käyttö

Hoitaessa lapsia ei ole oikea aika juoruilla henkilökohtaisia asioita puhelimessa eikä selata nettiä. Muista että saat palkkaa työajasta, joten jätä henkilökohtaisten asioiden hoito vapaa-ajallesi. Sen sijaan, mikset heittäytyisi luovaksi ja kokeile uutta DIY- projektia lasten kanssa.

3. Kuvien postaaminen sosiaaliseen mediaan

Vaikka olisit innoissasi jakamassa kuvan mahtavasta reseptistä jonka toteutit hoitolapsesi kanssa, sinun tulisi aina muistaa että tarvitset vanhemmilta luvan julkaistaksesi kuvan heidän lapsesta tai kodista.

4. Työskentely sairaana

On harmittavaa joutua perumaan lastenhoitovuoro, mutta jos tunnet itsesi kipeäksi on parempi perua lastenhoitovuoro. Kipeänä on hankala pysyä energisten lasten perässä, ja vaarana on myös tartuttaa lapset jos tautisi on tarttuva. Jos tunnet itsesi tarpeeksi terveeksi hoitamaan lapsia, muista kuitenkin pestä kädet usein ja hävittämään käytetyt nenäliinasi.

5. Kiroileminen lasten kuullen

Lapset oppivat nopeammin kuin uskotkaan, ja varsinkin rumat sanat tarttuvat helposti lapsen sanavarastoon. Hyvä lapsenvahti toimii esimerkkinä ja esikuvana lapselle, joten älä kiroile lasten kuullen.

6. Alkoholin käyttö

Voi olla houkuttelevaa ottaa lasi viiniä lasten nukkumaanmenon jälkeen, mutta muista että olet edelleen työvuorossa ja vastuussa lapsesta. Lapsi voi herätä kesken unen, ja sinun on silloin hoidettava lapsi. Myös hätätilanne voi olla mahdollinen, ja sinun on silloin oltava ajokunnossa ajaessa lapsi ensiapuun tai lääkärin vastaanotolle.

7. Tupakoiminen

On myös suositeltavaa olla polttamatta lastenhoitovuoron aikana, sillä se näyttää huonoa esimerkkiä lapsille ja voi olla haitallista heidän terveydelle (ja myös sinun). Altistuminen tupakan savulle voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia lapsille, ja astmasta kärsiville se voi aiheuttaa lisääntyneitä ja pahentuneita astmakohtauksia.

8. Vanhempien asettamien sääntöjen rikkominen

On tärkeää käydä läpi etukäteen mitkä asiat ovat sallittuja lapsille. Jos vanhemmat ovat kieltäneet esimerkiksi jäätelön syönnin tai television katsomisen, lastenhoitajan on myös noudattava näitä sääntöjä. Älä koskaan jätä lapsia valvomatta, sillä lapset voivat olla arvaamattomia, ja vahinkoja voi sattua nopeastikin. Lastenhoito on työ joka vaatii vastuullisuutta ja sinun täyden huomion jotta vanhingoilta voitaisiin välttyä.

lastenhoitajanmokat


Lastenhoitajan rooli on erittäin tärkeä, ja sinun tulisi aina käyttäytyä ammattimaisesti. Tekemällä tämän, on todennäköisempää että vanhemmat haluavat sinun tulevan uudelleen, ja voivat jopa suositella sinua ystävilleen. Anna lasten ymmärtää kuka on pomo, ja että heidän on toteltava sinua. Jos tarvitset enemmän apua valmistautuimiseen lastenhoitotyöhön, katso artikkelimme miten valmistautua ensimmäiseen päivään.