Vanhemmat-auttavat-vanhempia

Vanhemmat-auttavat-vanhempia

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Onko hoitopaikan tai lastenhoitajan löytäminen sinusta vaikeaa? Etkö ole tyytyväinen alueesi lastenhoitotarjontaan, eikö lapsesi saanut hoitopaikkaa haluamanne päiväkodissa, tai lastenhoitajan palkkaaminen ei sovi budjettiin? Onneksi Babysitsillä on myös vaihtoehto joka mahdollistaa laadukkaan ja edullisemman lastenhoidon perheellesi. Olet varmaan jo tutustunut erityyppisiin lastenhoitomuotoihin, kuten lapsenvahtiin, nannyyn ja lastenhoitajiin, mutta tiesitkö että toiset vanhemmat voivat myös olla vaihtoehto?

Muiden lastenhoito muotojen lisäksi, Babysits tarjoaa myös vanhemmat-auttavat-vanhempia vaihtoehdon! Tämä tarkoittaa vanhempia, jotka hoitavat toistensa lapsia. Vanhemmat voivat sopia keskenään miten he jakavat lastenhoidon velvollisuudet. Esimerkki tästä voi olla: Yksi vanhempi hakee molempien perheiden lapset koulusta, ja toinen vanhempi vie molempien perheiden lapset aamulla. Tai vanhemmat tekevät vuoropäivin töitä, jolloin lapset ovat vuorotellen toisen vanhemman luona päivähoidossa. Tämä vaihtoehto voi olla kätevä joillekin perheille. Mitkä ovat edut ja haitat vanhemmat-auttavat-vanhempia hoitomuodosta verrattaessa muihin lastenhoitomuotoihin?

Mitkä ovat edut?

  • Suurin etu vanhemmat-auttavat-vanhempia lastenhoidosta on todennäköisesti lastenhoitokulujen säästö. Riippuen kuinka usein vanhemmat voivat hoitaa toistensa lapsia, ja miten lastenhoitokulut jaetaan, voi olla mahdollista säästää huomattavasti, tai jopa kokonaan (jos hoitovuorot jaetaan tasaisesti).

  • Tämän vaihtoehdon etu on myös se, että lapset oppivat tulemaan toimeen toisten lasten kanssa (kuten päiväkodissa). Se on positiivista lapsen sosiaalisen kehityksen kannalta, ja lapsi voi saada uusia leikkikavereita!

  • Jos löydät perheen joka vastaa teidän vaatimuksia ja tarpeita, on helpompi auttaa toisiaan. Esimerkiksi, jos lapsenne käyvät samaa koulua, toinen vanhempi voi viedä heidät aamulla kouluun, ja toinen vanhempi hakee heidät iltapäivällä kotiin.

  • On helpompaa muodostaa henkilökohtainen hoitosuhde lapseen, kun molemmat vanhemmat hoitavat samaa lasta jolla on sama hoitotarve.

Ja haitat?

  • Vähemmän joustavuutta: tämä vaihtoehto sopii ainoastaan, jos löydät perheen jonka vaatimukset vastaavat omiasi. Toisen vanhemman kanssa on vaikeampaa sopia viime hetken muutoksista, sillä heillä voi olla muita tehtäviä, kuten esimerkiksi töitä. Tässä tapauksessa, lapsenvahti tai nanny voi olla enemmän tavoitettavissa tarpeen tullen.

  • Vanhemmat voivat olla todella kiireisiä: vanhemmilla on usein paljon tehtävää, kuten kotityöt, kaupassa käynti ja niin edelleen, joten voi olla että heillä ei ole niin paljon aikaa esimerkiksi askarrella ja käydä puistoissa. Todennäköisesti lapsesi leikkii toisen lapsen kanssa, mutta voi olla myös mahdollista että he eivät tule toimeen keskenään.


Tiivistettynä, jos etsit erilaista vaihtoehtoa ja haluat mahdollisesti säästää lastenhoitokustannuksissa, on hyvä harkita vanhemmat-auttavat-vanhempia, ja ottaa yhteyttä toisiin vanhempiin jotka ovat kiinnostuneita jakamaan lastenhoitotehtäviä.

Joka tapauksessa, voit silti luottaa eri lastenhoitomuotoihin. Tilanteesta riippuen, voit valita perheellesi sopivin lastenhoitomuoto, joka sopii juuri sinun perheesi ja lapsesi tarpeisiin. Esimerkiksi, lastenhoitajan kanssa on usein enemmän joustoa, kun taas perhepäivähoitajat tai nannyt omaavat enemmän kokemusta. Babysitsistä löydät lapselle hoitajan joka tilanteeseen:

Lastenhoitajat

Perhepäivähoitajat

Vanhemmat-auttavat-vanhempia