Päivä isän kanssa

Päivä isän kanssa

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Jaa:

Miten kuvailisit isääsi? Onko hän vahva, huolehtivainen, kiltti? Kasvaessamme aikuisiksi näkemyksemme voivat muuttua. Lapsena voi olla että muistat isääsi hauskana ja hassuna vanhempana, kun taas äidilläsi oli vastuullisempi ja vakavempi rooli. Vanhempana muistot voivat olla täysin erilaisia. Aliarvioimmeko isejämme? Ovatko he ainoastaan perheen hauskuuttelijoita? Viime vuosina modernin isän rooli on muuttunut huomattavasti. Tämä roolimuutos voi olla hämmentävä nykypäivän iseille, koska uuteen rooliin sopeutuminen voi olla haastavaa.

Perheiden dynamiikka on muuttunut, enää ei ole itsestäänselvää että äiti jää kotiin laittamaan ruokaa ja siivoamaan, kun isä menee töihin. Monessa perheessä molemmat vanhemmat käyvät töissä, ja tämän takia vanhemmuus on jaettava oikeudenmukaisesti. Kotitalous kahdella työssäkäyvällä vanhemmalla antaa positiivisen vaikutelman, koska se osoittaa tasa-arvoisuutta ja kunnioitusta kumppania kohtaan. Moderni isä muuttaa pikkuhiljaa isien stereotypioita ympäri maailmaa. Tapana ei ole enää tulla kotiin valmiin illallisen ääreen, lapset kylvetettynä ja valmiina nukkumaan. Iseiltä odotetaan enemmän läsnäoloa, ja nykypäivän yhteiskunta kannustaa heitä enemmän ja enemmän olemaan “cooleja isejä”.

odotuksetjatodellisuus

Aamurutiinit isän kanssa

Aamutoimet ovat harvoin nautinnollisia, koska kuka aikuinen tai lapsi haluaisi jättää mukavan sänkynsä lähteäkseen kouluun tai töihin. Vanhempien tulisi vuorotella herätyskellona toimimisena. Anna äidin venytellä sängyssä muutama ylimääräinen minuutti, tai nauttia kahvi sillä aikaa kun isä herättää lapset. Isät voivat tehdä kouluunmenosta hauskaa keksimällä leikkejä ja haasteita saadakseen lapset innostumaan tulevasta päivästä.

Kuka sanoi ettei isä osaisi laittaa ruokaa?

Monet huippukokit ympäri maailmaa ovat miehiä. Anna luovuudellesi valtaa ja tee lapsille hauskoja välipalojalapsille. Sen ei tarvitse olla vaikeaa, sillä lapset syövät silmillään, joten tee annoksesta houkutteleva. Lisää lautaselle yllätys, jotta isän tekemä ateria muuttuu jännittäväksi, ja lapset unohtavat äidin kokkaustaidot. Voit tehdä esimerkiksi tämän hauskan, terveellisen ja maukkaan välipalan Minioneilla.

minionvälipala

Päivä isän kanssa

Joskus isä on perheen pääasiallinen elättäjä. Tässä tapauksessa isän tulisi joskus yrittää ottaa vapaapäivä töistä, ja viettää se lapsien kanssa joko ulkoilemalla tai viettäen laatuaikaa kotona. Sen lisäksi että lapset saavat viettää aikaa isänsä kanssa, myös äiti saa ansaitun lepohetken kiireellisestä arjesta. Isä voi käyttää tämän mahdollisuuden muodostaa läheisen suhteen lapsien kanssa todistaen että isät voivat olla hauskoja ja vastuuntuntoisia.

Isän nukkumaanmenorutiinit

Aika ennen nukkumaanmenoa on loistava tapa viettää laatuaikaa lasten kanssa. Isät rakastavat peittää lapset mukavasti, ja kertoa heille jännittävän iltasadun. Kekseliäät isät eivät tarvitse satukirjoja, he kertovat jännittäviä satuja tapahtumista jotka sattuivat heille lapsena. Lapset rakastavat kuunnella vanhemmistaan, ja millaisia he olivat pieninä.

Isän uudistunut rooli voi tuntua pelottavalta. Koska yhteiskunta on muuttunut siitä kun itse olimme lapsia, on vaikeaa löytää ohjeistusta. Vanhemmillamme ei ole kokemusta nykypäivän perheestä, koska he varttuivat perinteisissä perheissä. Nykypäivänä molemmilla vanhemmilla on vapaus valita roolinsa vanhempana. On tärkeää että perhe toimii yksikkönä, jossa sekä äiti että isä toimivat tasa-arvoisina kumppaneina.

Ymmärrämme, että monilla iseillä ei ole mahdollisuutta viettää niin paljon laatu-aikaa kuin haluaisi lastensa kanssa, mutta näillä vinkeillä, lapsesi tulevat muistamaan sinut parhaana isänä!