Äitienpäivä lahjaideat

Äitienpäivä lahjaideat

Kirjoittanut: Babysits, 5 min lukuaika

Äitienpäivä on päivä jolloin juhlimme rakkaita äitejämme. Äitinä olo ei ole aina helppoa, joten he todellakin ansaitsevat oman päivänsä!Voi olla vaikea keksiä miten yllättää äiti hänen erityisenä päivänä, joten me kokosimme yhteen suosikkivinkkimme jotka ovat helpot ja nopeat toteuttaa.

Äitienpäivä on aivan kohta täällä, joten on aika alkaa valmistautumaan tähän erityiseen päivään. Kaikki äidit haluavat tulla yllätetyksi heidän päivänään! Muista että et ole koskaan liian vanha yllättämään äitisi. Joskus välimatka voi olla ongelma, mutta älä huoli, voit yllättää äitisi myös etänä! Tässä muutama suosikkivinkkimme jotka toimii asuitpa sitten äitisi kanssa, tai kauempana:

Itsetehty aamiainen

Pidätkö leipomistesta? Miltä kuullostaa itsetehty aamiainen äidille ja koko perheelle?

äitienpäivä-aamiainen

Voit tehdä äidin suosikkiaamiaisen, leipoa tuoretta leipää, kakun tai terveellisiä keksejä, ja tarjota ne itsetehdyn hillon ja hedelmien kanssa. Me teimme sekä herkulliset pikkuleivät että piirakan tällä helpolla reseptillä:

Ainekset:

 • 3 kananmunaa
 • 300g vehnäjauhoja
 • 100g sokeria
 • 100g voita
 • sitruunan kuorta
 • hilloa

Tee näin:

 1. Tee ensin taikina: laita kulhoon jauhot, sokeri, voi, kananmunat ja sitruunankuori (tässä järjestyksessä), ja sekoita kaikki yhteen.
 2. Laita taikinakulho jääkaappiin 30 minuutiksi.
 3. Ota sitten taikina ulos ja kauli se levyksi (vinkki 1: käytä hieman jauhoja jotta taikina ei tartu kiinni; vinkki 2: käytä taikinan kaulintaan kaulinta tai lasipulloa.)
 4. Aseta taikina piirakkavuokaan, ja leikkaa ylimääräinen taikina irti.
 5. Täytä haluamallasi hillolla.
 6. Aseta loput taikinasta hillon päälle suikaleiksi.
 7. Laita piirakka uuniin 40min 180°asteeseen.

Tarjoa herkullinen aamiainen äidille pihalla viltin päällä jos sää sallii, tai järjestä aamiaispiknik olohuoneen lattialla!

Kukkia äidille

Melkein kaikki äidit ilahtuvat kukista. Hanki äidille hänen lempikukkansa äitienpäivänä. Kukkien poimiminen ulkona on myös hauska aktiviteetti lapsille. Jos äiti asuu kaukana, tai ette muusta syystä pääse vierailemaan hänen luonaan, hyvä vaihtoehto on lähettää tai tilata kukat paikallisesta kukkakauppiaalta, joka voi toimittaa kukat suoraan äidin ulko-ovelle.

Itsetehdyt askartelut

Lapset rakastavat askartelua. Äitienpäivä on hyvä syy järjestää askarteluhetki. Tee äidille rakkaudella tehty askartelu. Lastenhoitaja tai etä-lastenhoitaja voi auttaa lapsia askartelussa, jotta äiti ei näe yllätystä ennen äitienpäivää. Meidän askarteluvinkeistä löytyy monta ideaa jotka sopivat myös äitienäivään. Me teimme nämä ihanat koristeet, jotka eivät ole ainoastaan helppoja tehdä, vaan myös näyttävät hyvältä. Näin teimme ne:

äitienpäivä-askartelu

Tarvikkeet:

 • 1 dl suolaa
 • 2dl vehnäjauhoja
 • 1dl vettä
 • Kukkia

Tee näin:

 1. Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinaksi.
 2. Muotoile taikinasta isoja kolikoita.
 3. Paina kukat kolikkoihin ja tee jokaiseen pieni reikä (johon laitetaan naru myöhemmin).
 4. Anna kuivua vähintään 48 tuntia auringossa (voit myös kuivattaa uunissa, mutta auringossa kuivattaminen säästää energiaa.)
 5. Solmi naru jokaiseen kolikkoon, ja ripusta esimerkiksi oksaan.
 6. Voit halutessasi suihkuttaa päälle läpinäkyvää lakkaa jotta kukat säilyttävät värinsä kauemmin.

aitienpaiva-askartelu

Itsetehty kortti on aina hyvä idea. Korttiin voit kirjoittaa kuinka paljon rakastat äitiäsi. Toinen hyvä idea on tehdä äidille koruja. Voit esimerkiksi tehdä hänelle rannekorun, josta äiti aina muistaa tämän päivän, ja kuninka erityinen hän on sinulle. äiti

Valokuvamuisto

Tee personalisoitu valokuva-albumi tai valokuva-kehys äitienpäiväksi. Yksi meidän suosikeistamme on tämä valokuvapurkki. Käytä ihania kuvia sinusta ja äidistäsi yhdessä, mitä enemmän kuvia sinulla on, sen parempi. Voit myös käyttää valokuvia koko perheestäsi, tai ainoastaan äidistäsi. Parasta tässä yllätyksessä on se, että voitte yhdessä muistella kuvaushetkeä yhdessä.

valokuva-äidille

Videopuhelut

Poikkeukselliset olosuhteet vaativat pikkeusjärjestelyjä. Jos et tänä vuonna voi henkilökohtaisesti nähdä äitiäsi, voit yllättää hänet videopuhelulla. Käytä sovelluksia kuten Skypeä tai Whatsappia, ja syökää yhdessä aamiasta, tai viettäkää aikaa yhdessä muuten vaan. Jos äitisi asuu kaukana toisella aikavyöhykkeellä, voit tallentaa videon ja lähettää se hänelle. Kun hän herää, hän näkee videosi heti.

Soita musiikkia

Pitääkö äitisi musiikista? Pitääkö hän tanssimisesta? Voit soittaa hänen lempikappaleen instrumentillasi, tai jopa kirjoittaa hänelle oman laulun. Musiikin soittaminen luo iloisia hetkiä. Voit soittaa musikkia myös videopuhelun välityksellä.

Äitienpäivä on päivä jolloin koko perhe kerääntyy yhteen ja viettää ikimuistoisen päivän, ja äiti saa tuntea itsensä erityiseksi ja arvostekuksi. Tämä ei tulisi tapahtua ainoastaan kerran vuodessa, vaan ehdottomasti useampana päivänä! Jos pidit näistä ideoista ja löysit oman suosikkisi, jaa se kanssamme Instagramissa