Mitä kysyä vanhemmilta ennen lastenhoitoa?

Mitä kysyä vanhemmilta ennen lastenhoitoa?

Kirjoittanut: Babysits, 3 min lukuaika

Voit valmistautua hyvin lastenhoitotyöhön monella tapaa, aina loistavasta lastenhoitajan profiilista lähtien, tärkeään loppuhaastatteluun vanhempien kanssa. Yksi tärkeimmistä valmistautumisista on kuitenkin kysyä vahemmilta kysymyksiä ennen lastenhoitotapaamista. Voit kysyä nämä kysymykset jo haastatteluvaiheessa, tai vasta juuri ennenkuin vanhempi on lähdössä ja jäät ensimmäistä kertaa hoitamaan lapsia.

Oikeiden kysymysten esittäminen voi auttaa sinua menestymään lastenhoitotyössäsi, helpottamaan elämääsi ja välttämään yksinkertaisia virheitä, joita muutoin voi tapahtua puutteellisen kommunikoinnin takia.

Joten, mitä sinun tulisi kysyä vanhemmilta ennen lastenhoitoa?

Mitä kysyä vanhemmilta ennen lastenhoitoa?

Sinulla pyörii mielessä varmaan monta kysymystä joita haluaisit kysyä lapsen vanhemmilta tai huoltajilta ennen ensimmäistä lastenhoitotapaamista. Mitä sinun pitäisi kysyä riippuu yleensä siitä mitä olet jo saanut selville edellisissä keskusteluissa vanhempien kanssa, ja mitä he ovat jo kertoneet sinulle.

Pidä kuitenkin mielessä seuraavat kysymykset kun mietit mitä sinun tulisi kysyä vanhemmilta ennen lastenhoitoa:

Perustiedot

  • Mitkä ovat lasten nimet ja iät?
  • Millaiset lapset ovat? Mitkä ovat heidän persoonalliset piirteensä, suosikkilemmikit jne.?
  • Mistä lapset pitävät? Mitkä ovat heidän suosikkilelut, suosikkipuuhat, pelit, elokuvat?
  • Mikä on lapsen päiväohjelma ja päivittäiset rutiinit jotka he haluavat sinun noudattavan?

Käytännön tiedot

  • Milloin sinua tarvitaan lastenhoitoon? Päivittäin, viikoittain, kuukausittain vai tiettyinä päivinä tai kellonaikoina?
  • Milloin voit odottaa vanhempia kotiin?
  • Mistä talosta löytyy kaikki tarpeellinen? Missä huoneissa saatte olla ja missä ei?
  • Talon säännöt: Mitä voit tai et voi käyttää talossa? Mitä lapset voivat tehdä ja mitä eivät?
  • Mitä tehdä hätätilanteessa: Keneen (ja miten) ottaa yhteyttä hätätilanteissa, mistä löytää ensiaputarvikkeita, onko lapsilla allergioita tai sairauksia.
  • Mitkä ovat odotukset lastenhoitotyöstä? Onko perheellä ylimääräisiä velvollisuuksia tai vastuita, jotka he saattavat tarvita sinun tekevän (eli kokata, hoitaa lemmikkejä jne.)?

Kysymykset voivat myös vaihdella lapsen iän mukaan. Jos mietit esimerkiksi mitä kysymyksiä vanhemmilta tulisi kysyä hoitaessa taaperoa, nämä voivat sisältää edellä mainitut, mutta sukeltaa syvemmälle päivittäisten aikataulujen yksityiskohtiin. Silloin on tärkeää tietää myös esimerkiksi milloin taapero yleensä nukkuu, mitä hän syö ja milloin, tai jopa vinkkejä siitä miten saada hänet syömään, lopettamaan itkemisen ja paljon muuta.

Helpottaaksesi työtäsi, katso lastenhoitajan muistilista täältä:

Lastenhoitajan muistilista

Voit käyttää avuksi lastenhoitajan tarkistuslistaa, tai katsoa lastenhoitajan haastattelukysymyksiä jotta pystyt paremmin ymmärtämään mitä kysymyksiä sinun kannatta kysyä.


Oletko kiinnostunut lukemaan lisää vinkkejä miten valmistautua lastenhoitoon tai lastenhoitajan työhaastatteluun? Lue nämä artikkelit:

Nämä tarvitset mukaan lastenhoitotapaamiseen

Ensimmäinen lastenhoitotapaaminen

Vinkkejä ensimmäiseen tapaamiseen perheen kanssa