Pääsiäisreseptit - itsetehdyt pääsiäispuput ja pääsiäistiput

Pääsiäisreseptit - itsetehdyt pääsiäispuput ja pääsiäistiput

Kirjoittanut: Babysits
4 min lukuaika

Haluatko leipoa yhdessä lasten kanssa, vai oletko kenties lapsenvahtina pääsiäisenä? Meidän pääsiäispupu- ja pääsiäistipureseptit ovat helppoja tehdä, ja todella söpö lisä pääsiäispöytään. Anna lapselle vapaat kädet koristella jokaisen pupun ja tipun oman mielen mukaan!

Pääsiäispuput:

Pääsiäispuput

Ainekset:

  • 500g vehnäjauhoja (terveellisempi vaihtoehto: täysjyvävehnäjauho)
  • 200ml maitoa
  • 80g voita
  • 100g sokeria (terveellisempi vaihtoehto: ruskea sokeri)
  • 2 kananmunaa
  • 1 pieni pussi vanilliinisokeria (vapaaehtoinen)
  • 1 pieni pussi kuivahiivaa
  • ½ sitruunan mehu
  • Muutama hammastikku, hieman vettä
  • Porkkanaa, persiljaa, suklaata koristeluun

Tee näin:

Pääsiäispuput vaihe-vaiheelta

Vaihe 1:

Laita taikinaa varten voi, maito, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa 30 sekuntia korkeimmalla lämmöllä. Voin tulee olla sulanut ja neste kädenlämpöistä. Sekoita jauhot hiivan kanssa, lisää sitruunamehu, 1 muna ja haalea neste ja sekoita hyvin.
Sekoita ja vaivaa taikina kunnes se irtoaa kulhon reunasta tarttumatta. Jos taikina vielä tarttuu, lisää hieman jauhoja kunnes se irtoaa. Jos taikina on liian kiinteää, lisää hieman vettä, jotta se olisi pehmeämpää. Laita taikina jauhotettuun kulhoon, peitä keittiöpyyhkeellä ja anna levätä tunnin ajan. Taikinan tulee paisua kaksinkertaiseksi tämän aikana. Vinkki: Aseta taikina lämpimään paikkaan, jotta hiiva voi toimia parhaiten.

Vaihe 2:

Kun taikina on levännyt tunnin, voit aloittaa sen muotoilun. Tee jokaiselle pupulle yksi iso, yksi keskikokoinen ja kaksi pientä palloa sekä 4 pientä rullaa. Iso pallo tulee vartaloksi, keskikokoinen pääksi, ja pienet pallot jalkoja varten. Liitä osat yhteen kostuttamalla ne pienellä määrällä vettä liitoskohdistaan. Litistä veitsellä kaksi rullista pupun korviksi. Kaksi muuta rullaa tulevat käsiksi, muotoile ne puolikuun muotoon kuten pienet croissantit. Kun pupulla on kaikki osat paikoillaan, käytä hammastikkuja kannattamaan porkkanan. Vatkaa jäljellä oleva muna ja penslaa puput sillä, jotta puput saavat uunissa kullanruskean värin. Laita nyt pelti pääsiäispupujen kanssa esilämmitettyyn uuniin ja paista niitä 20 minuuttia 180 asteessa ylä- ja alalämmössä.

Vaihe 3:

Ota pääsiäispuput uunista, (käytä hansikkaita, koska leivinpelti on erittäin kuuma), ja anna pupujen jäähtyä hieman. Piirrä sitten pupun silmät ja nenä suklaalla. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi, kiinnitä ne hammastikkuihin ja koristele persiljalla. Jos leivot lasten kanssa, vanhemman tai lastenhoitajan tulisi aina leikata porkkanat, koska se voi olla liian vaarallista lapsille.

Vaihe 4:

Nauti söpöistä pääsiäispupuistasi!

Pääsiäistiput:

Pääsiäistiput

Ainekset:

  • 6 kananmunaa
  • 2 tl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • Suolaa
  • Porkkanaa
  • Mustapippuria

Tee näin:

Vaihe 1:

Keitä kananmunia 10 minuuttia, että niistä tulee kovia. Kaada pois kuuma vesi ja laita munat kylmään veteen 10 sekunniksi, jotta kuori irtoaa paremmin. Anna munien jäähtyä vähän ja kuori ne sitten.

Vaihe 2:

Kun munat ovat jäähtyneet ja kuoritut, leikkaa yläosa irti hatuksi. Kaavi keltuaiset munista irti lusikalla Laita keltuaiset kulhoon, ja sekoita majoneesin, sinapin ja suolan kanssa. Kun olet sekoittanut seosta tarpeeksi, täytä kananmunat seoksella ja laita sitten leikkaamasi hattu täytteen päälle, mutta älä paina sitä liikaa. Vinkki: Käyttämällä pursotinta täytteen laittaminen on helpompaa.

Kaavi ulos keltuainen

Vaihe 3:

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja aseta ne lautaselle. Tarvitset 2 porkkanasuikaletta jokaiselle tipulle. Leikkaa pieni osa munan pohjasta, jotta siitä tulee tasainen ja pysyy paremmin paikoillaan, ja laita leikkaamasi osa porkkanasuikaleiden päälle. Aseta 2 pippuria täytteeseen silmiksi. Leikkaa porkkanasta pieni kolmio ja aseta se nokaksi.

Söpöt pääsiäistipusi ovat valmiita!

Hyvää pääsiäistä!🐇🐣

Pääsiäistiput ja pääsiäispuput


Etsitkö lisää lapsiystävällisiä reseptejä? Kokeile vaikka meidän Chia vanukas ohjetta tai meidän omenamuffinssi ohjetta.

Jos pidit reseptistämme ja teit omat pääsiäispupusi ja pääsiäistipusi, haluamme mielellämme nähdä luomuksesi! Jaa ne meidän kanssa Instagramissa tai Facebookissa ja tägää meidät @babysitsfi.

Liity lastenhoitajayhteisöön!

Rekisteröidy ilmaiseksi