Lastenhoito turvallisesti

Lastenhoito turvallisesti

Kirjoittanut: Babysits, 4 min lukuaika

Erityisesti näinä aikoina monet vanhemmat tarvitsevat kipeästi lastenhoitoapua. Koska hallitus on vahvasti suositellut että isovanhempia ei käytettäisi lastenhoitajina (koska he ovat tässä tapauksessa riskiryhmää), monet perheet etsivät kiireisesti lastenhoitoapua. Onneksi tällä hetkellä löytyy enemmän kuin normaalisti lastenhoitajia jotka ovat valmiina auttamaan näitä vanhempia lastenhoito-ongelmiensa kanssa! Koska joissain tapauksissa vanhemmat tarvitsevat lastenhoitajan tällä hetkellä, olemme koonneet muutaman vinkin auttaaksemme lastenhoitajia toimimaan mahdollisimman turvallisesti hoitaessaan lapsia.

Isovanhemmat lastenhoitajina

Noin kolmasosa isovanhemmista hoitaa lapsenlapsiansa säännöllisesti. He ovat monesti korvaamaton apu nuorille perheille. Valitettavasti tällä hetkellä on ohjeistettu että iäkkäämät ihmiset eivät hoitaisi lapsia. Tämä on suojatakseen vanhempia ihmisiä, jolle viruksen seuraukset voivat olla paljon vakavemmat kuin perusterveelle nuorelle. Hoitaako mummi tai vaari teidän perheen lapsia? Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, se ei ole tällä hetkellä suositeltavaa, ja sen sijaan on parempi yrittää löytää korvaava lapsenvahti.

Palkkaa yksi lastenhoitaja useamman sijaan

Onko perheelläsi kova tarve lastenhoitajalle? Palkkaa ainoastaan yksi, säännöllinen lapsenvahti. Tämä pätee myös lastenhoitajiin; hoida ainoastaan yhden perheen lapsia. Näin viruksen leviämismahdollisuudet vähenevät. Tee myös säännöt selväksi lastenhoitajan kanssa, heti kun he alkavat tuntea flunssan tai muun sairastumisen oireita, lastenhoito on peruttava. Perheen on myös noudattava tätä ohjetta. Jos vanhempi tai lapsi ei ole täysin kunnossa, heidän on ilmoitettava siitä lastenhoitajalle ja pysyä kotona.

Pese käsiäsi!

Pese käsiäsi, usein ja tarkasti, emme voi tarpeeksi painottaa tätä! Tämä astuu jo voimaan ennenkuin lähdet omasta kodistasi lastenhoitotyöhön. Ennen kuin astut ovesta ulos, sinun tulisi pestä kätesi. Ensimmäiseksi kun astut sisään lastenhoitopaikan ovesta, pese kädet yhdessä hoidettavien lasten kanssa. Varmista myös että peset sekä omat että lapsen kädet useasti lastenhoitovuoron aikana, jotta bakteereilla olisi mahdollisimman vähän mahdollisuuksia levitä. Nämä käsienpesuvinkit voivat olla hyödyllisiä.

Pusut ja halaukset

Me tiedämme kuinka paljon rakastat lapsia! Normaalisti kannustamme ja rohkaisemme antamaan lapsille paljon halauksia. Valitettavasti, tällä hetkellä olemme tilanteessa jossa emme suosittele halaamaan ja suukottelemaan. Onko lapsi jota olet hoitanut aikaisemmin tottunut saamaan paljon pusuja ja halauksia? Selitä heille miksi emme tällä hetkellä voi halata niin usein kuin tavallisesti. Keksikää yhdessä uusi tapa osoittaa että todellakin pidätte ja välitätte toisistanne! Voitte ehkä lähettää lentosuukkoja, tehdä sydänmerkkejä käsillänne, tai keksiä jotain ihan muuta. Luonnollisesti vanhemmat saattavat jatkaa lastensa halaamista, eteenkin "hyvänyön- halaus" sekä "kaikki järjestyy- halaus" ovat lapsille todella tärkeitä! Mutta yritä olla mahdollisimman varovainen tämän kanssa, ja noudata aina ajankohtaisia hallituksen antamia ohjeita.

Aktiviteetit

Suositukset ovat melko selkeät... pidä etäisyys. Tämä on vaikea sääntö noudattaa hoitaessa lapsia. Mutta älä huoli, on olemassa monta aktiviteettia jota lastenhoitaja voi tehdä yhdessä lapsen kanssa, ilman liikaa välitöntä kontaktia. Voitte esimerkiksi leikkiä piilosta sisällä, tai jos mahdollista olla ulkona pihalla, pallon potkiminen tosilleen on hauska aktiviteetti!

Lastenhoitoapu etänä

Valitettavasti tällä hetkellä kaikille henkilökohtainan lastenhoito ei ole mahdollista. Lastenhoitajille jotka siitä huolimatta haluavat auttaa vanhempia jotka tarvitsevat lastenhoitoapua muutamaksi minuutiksi tai muutamaksi tunniksi, etä-lastenhoito voi olla hyvä vaihtoehto! Monet vanhemmat työskentelevät kotoa tällä hetkellä. Kun vanhemmilla on tiedossa kokous, puhelu kollegoiden kanssa, tai muuten vaan tarvitsevat muutaman tunnin jolloin he voivat rauhassa keskittyä työntekoon, lastenhoitaja voi olla suureksi avuksi. Tässä tilanteessa lastenhoitaja ja vanhempi voivat koordinoida Skype- tai muu videopuhelun jossa lastenhoitaja voi vahtia ja viihdyttää lasta. He voivat yhdessä jutella, askarrella, tanssia, tai vaikka pelata pelejä yhdessä. Suosittelemme kuitenkin että vanhempi on aina kotona läsnä lapsen kanssa. Jos jotain sattuu, vanhempi on aina lähettyvillä. Tämä voi kuitenkin olla loistava keino pitää lapsi viihdytettynä ainakin hetken kun vanhempi todellakin tarvitsee sitä!